Sticky

[Wifi Plus] Installatie en gebruik van Wifi Plus voor de Huawei en Draytek modems

 • 7 juli 2020
 • 4 reacties
 • 441 Bekeken
[Wifi Plus] Installatie en gebruik van Wifi Plus voor de Huawei en Draytek modems
Reputatie 7
Badge +7
 • T-Mobile Moderator
 • 5303 reacties

In dit topic vind je alle informatie over het installeren en het gebruik van Wifi Plus voor de Draytek en Huawei modems. Hiermee installeer je makkelijk en snel één of meerdere Wifi-punten van T-Mobile Thuis. 

 

We starten met de basis; het eerste Wifi-punt aansluiten. Deze sluit je met een kabel aan op het modem. Daarna kun je eventueel het Wifi-netwerk verder uitbreiden met één of meer extra Wifi-punten (maximaal drie). Deze kunnen met of zonder kabel worden aangesloten. 

Binnen een paar stappen is het Wifi-punt geïnstalleerd en geniet je overal in huis van perfecte Wifi!

 

Welk modem heb ik?

Onderstaand vind je de modems die we gebruiken. Op zoek naar de handleiding voor de Zyxel? Klik hier.

Draytek

 

Huawei

 

 


Installatie WAP

 1. Aanzetten


Om één netwerk te maken, sluit je het eerste Wifi-punt bekabeld aan op het modem. De Wifi van het modem schakel je uit. Daarna plaats je de volgende Wifi-punten op een dusdanige manier dat je overal in huis goede Wifi hebt. 
 

 • Plaats het Wifi-punt rechtop op een plek waar je de lampjes van het modem goed kunt zien. Nadat je het Wifi-punt hebt aangesloten op het modem (stap 2) kun je het op een andere plek zetten. Tip: Draai de standaard onderop het Wifi-punt uit voor extra stabiliteit.
   
 • ​Sluit het Wifi-punt aan met de meegeleverde stroomadapter. Plaats de stekker in het stopcontact.​
   
 • ​Druk op de Power-knop. Deze vind je aan de achterkant van het Wifi-punt. Het Power-lampje gaat nu groen knipperen: dit betekent dat het Wifi-punt bezig is met opstarten.  ​
   
 • ​Wacht totdat het Wifi-punt is opgestart en klaar is om te verbinden. Het Wifi-punt is opgestart zodra het Power-lampje groen blijft branden en het Wifi-lampje groen knippert. Dit duurt maximaal vijf minuten, even geduld dus. :wink:

 

 

 

 1. Verbinden
 • Schakel nu de Wifi van het modem uit. Druk hiervoor tien seconden op het knopje ‘Wireless LAN’, naast de lampjes op het modem. 
   
 • Gebruik nu een UTP-kabel om het Wifi-punt op het modem aan te sluiten. Gebruik hiervoor LAN-poort 1 of 2 op het modem. ​
   
 • Op het Wifi-punt gaat nu het Power-lampje oranje knipperen. Het Link-lampje wordt groen. ​
   
 • Gaat het Power-lampje oranje branden? Dan is het gelukt! Je hebt nu een Wifi-netwerk vanaf het Wifi-punt. Dit netwerk heeft een eigen naam (SSID) en wachtwoord (Wireless Key). Kijk hiervoor op de sticker achterop het Wifi-punt of scan de QR-code met de camera van je telefoon (geen app nodig). 
   
 • Wuk je één Wifi-punt instellen? Dan ben je klaar! Wil je er meer installeren, dan vind je de stappen daarvoor bij stap 3. ​
   

 

 

 1. Een volgend Wifi-punt verbinden
 • Schakel het volgende Wifi-punt in zoals bij stap 1. ​
   
 • Druk kort op het ‘WPS’-knopje op het volgende Wifi-punt. Het Power-lampje en het Link-lampje gaan nu oranje knipperen​.
   
 • Druk kort op het ‘WPS’-knopje op het eerste Wifi-punt. Dezelfde lampjes gaan ook op dit Wifi-punt knipperen.  ​
   
 • De Wifi-punten gaan nu verbinding maken. Dit duurt maximaal vijf minuten, wacht dus rustig af. De verbinding is gelukt als op het volgende Wifi punt het Link-lampje oranje brandt en het Power-lampje groen brandt.​
   
 • Herhaal deze stappen met elk Wifi-punt dat je extra wilt aansluiten. Je kunt maximaal drie Wifi-punten bestellen via My T-Mobile Thuis. ​
   

De Wifi-punten vormen samen één netwerk. Je zult dus maar één netwerk zien met dezelfde naam en hetzelfde wachtwoord, maar met een veel groter bereik.

De naam en het wachtwoord kun je vinden op de sticker op het Wifi-punt dat met de kabel aangesloten staat. Of scan de QR-code achterop het eerste Wifi-punt (tenzij je zelf een naam en wachtwoord hebt ingesteld).

 

 1. De beste plek voor het Wifi-punt

 Waar het Wifi-punt staat, kan een wereld van verschil maken voor je verbinding. Een Wifi-punt op een slechte plek zendt geen optimaal signaal uit, waardoor je de voordelen van Wifi Plus misloopt. Hier moet je op letten:​

 

 Plaats het Wifi-punt verticaal. Gebruik de draaibare standaard onderop voor stabiliteit.

 

Plaats het Wifi-punt op een halfhoge, open plek. Niet in een kast, achter een wand of op de grond. Plaats het ook niet achter huishoudapparatuur, elektronische apparaten of metalen objecten. Het modem geeft het beste signaal aan de voor- en achterkant (waar de lampjes en aansluitingen zitten), richt het modem dus daar waar je het beste signaal wilt hebben.

 

Voor een perfect Wifi Plus netwerk is het belangrijk dat het Wifi-punt niet te ver weg staat van de bron van het Wifi-signaal (het modem of het andere Wifi-punt). Je kunt het Wifi Plus netwerk voorstellen als denkbeeldige cirkels om de apparaten heen. Zorg voor overlap tussen de cirkels.

 

Wil je beter bereik op zolder? Plaats het Wifi-punt dan dichterbij de bron van het Wifi-signaal. Dit kan juist onder de zolderverdieping zijn.

 

De beste plek voor een Wifi-punt is anders voor iedere woning, Let daarom goed op de kleur van het Link-lampje. 

Boven het Link-lampje, onder het Wifi-lampje

 

Het Link-lampje geeft aan of het Wifi-punt goed of te ver weg staat van de bron van het Wifi-signaal.

 

 

 


Extra: Het Wifi-punt draadloos verbinden

We raden je aan om altijd minimaal één Wifi-punt bedraad met het modem te verbinden. Wil je dit liever niet? Dan je eventueel ook draadloos het Wifi-punt verbinden. Houd er dan wel rekening mee dat dit geen “slim” netwerk wordt (Wifi Mesh). Het Wifi-punt wordt dan simpelweg een versterker van het Wifi-signaal van het modem.

 

 • Kies een plek waar het modem nog goed bereik heeft. Zet nu het Wifi-punt aan zoals beschreven bij stap 1. Aanzetten.
   
 • Druk kort op het ‘WPS’ -knopje op het Wifi-punt. Het Power-lampje en Link-lampje gaan nu oranje knipperen.
   
 • Druk kort op het ‘WPS of '’Wifi’-knopje op je modem. Het WLAN-lampje op de voorkant zal nu knipperen.
   


 

 • Er wordt nu een verbinding opgezet tussen het modem en het Wifi-punt. Dit kan een paar minuten duren. De verbinding is gelukt wanneer het Link-lampje oranje en het Power-lampje groen brandt.
   
 • Je kunt nu eventueel een plek uitzoeken voor het Wifi-punt. De verbinding is het beste wanneer het Link-lampje groen brandt.

 


4 reacties

Bij werkt deze instructie niet. Alle lampjes staan goed. Als ik het Wifi punt met de UTP kabel verbonden hou, dan kan ik met het Zyxel Wifi kanaal op het internet. Anders doet hij het niet. Ook niet als het lampje zoals beschreven blijft branden. 

 

Verder heb ik een Wifipunt waarbij de inloggegevens op het apparaat vervaagd zijn zodat ik niet kan inloggen om wellicht wat te configureren aan het ding of om te zien wat er mis gaat. 

Iemand ervaring in deze combinatie?

Groeten,
Marcel

Reputatie 7
Badge +7

Hey @marcel56, ik kijk graag met je mee. Bedoel je met ‘Als ik het Wifi punt met de UTP kabel verbonden hou, dan kan ik met het Zyxel Wifi kanaal op het internet. Anders doet hij het niet.’  dat de extender alleen werkt als Acces Point (dus aangesloten via kabel) en niet wanneer je deze draadloos verbindt? In dat geval kan je het beste de extender helemaal opnieuw resetten en instellen zodat hij van AP naar Repeater modus gaat. 

Even uit nieuwsgierigheid, heb jij toevallig meegedaan met het testprogramma voor Wifi Plus? Er zijn een aantal extenders hiervan waarbij de firmware niet automatisch update, deze kunnen we dan voor je omwisselen. Ik raad je ook vooral aan om gebruik te maken van de Zyxel MPro app, hiermee kan je alles makkelijker instellen. Laat zeker even weten of het gelukt is!

Had de 'm Mpro app al gedownload. Nadeel is dat de inloggegevens op het stickertje zijn vervaagd.  Resetten is toch 10 sec op reset knopje drukken? 

Reputatie 7
Badge +7

Hi @marcel56, voor het opnieuw instellen van de WAP’s kan je het beste de stappen in dit topic volgen. Hier vind je meer info over hoe je de WAP’s of als extender of als Acces Point in kan stellen.

Reageer