Beantwoord

Wifi verbeteren in de tuin

  • 4 July 2020
  • 5 reacties
  • 703 Bekeken

Heeft er iemand ervaring met een outdoor wifi versterker, er is heel veel aanbod.

Mijn wifi is slecht tot geen, heb een lange tuin

icon

Beste antwoord door Marcel MCi 4 July 2020, 11:54

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Badge +2

Hallo AndreH1959,

Ik heb zelf geen ervaring met outdoor wifi apparatuur. Ik heb een TP-link router ingesteld als accesspoint en deze bedraad aangesloten in de schuur. 

Voor een goede verbinding is het wel noodzakelijk om een utp-kabel naar buiten te trekken. Als je een plek hebt om de aparatuur droog te plaatsen lijkt mij speciale outdoor apparatuur niet nodig, het kan uiteraard wel.

Je kan ook gaan werken met powerline adapters maar dat is minder betrouwbaar. Draadloze repeaters zijn nog minder betrouwbaar, deze zou ik niet aanraden.

Mvg. Marcel

Marcel,

Bbedankt voor je reactie, wat jij aangeeft is ook een optie. Ben op dit moment ook nog aan het wachten op een reactie van een netwerkspecialist die mij gaat adviseren als ik kies voor outdoor welke ik moet nemen.

 

Groet Andre

Droog plaatsen is één ding, maar onder welke condities (temperatuur, luchtvochtigheid) gaat die draaien. 
 

Sowieso zit je buiten met andere 5GHz banden die je moet gebruiken. Zomaar een indoor AP ophangen is niet verstandig! (En kan door verkeerd gebruik van he wifi banden ook nog strafbaar zijn)

 

Sowieso, zou ik een kabel trekken en uit je achtergevel laten komen. Dan kun je vrij je tuin inzenden. Je moet wel écht een hele grote tuin hebben wil je het daarmee niet redden.

 

 

Wat voor apparatuur gebruik je binnen? Of heb je op dit moment alleen de T-mobile modem?

 

Ik heb op advies van een netwerkspecialist de TPLink EAP225-outdoor gekocht en opgehangen.

Top verbinding en goede beveiliging. Nadeel hij maakt wel een nieuw wifi netwerk aan je kunt deze niet gebruiken als versterker.

Bedankt voor jullie reacties.

@AndreH1959 Je kan hem dezelfde naam en WW geven als de router binnen, maar of die het signaal dan makkelijk overpakt is de vraag, wat trouwens ook bij 2 netwerken naast elkaar niet altijd goed werkt en je verbinding blijft hangen op de zwakkere.

Reageer