Beantwoord

Zyxel router met wegvallende wifi connectie.

  • 30 oktober 2019
  • 59 reacties
  • 1641 Bekeken


Toon eerste reactie

59 reacties

@Folkert, Een V10a die probleemloos werkt, geluksvogel, is de slechtste experiabox die er is op wifi gebied, en de rest is ook niet erg stabiel te noemen, de gewone V10 is stukken beter op alle vlakken.

Bij mij heeft de a nog geen week gedraaid, snel een V10 zonder a gekocht die ik nog heb liggen overigens, je weet maar nooit.

 

De Zyxel T50 is juist wel goed in de wifi is mijn ervaring, dus is er iets mis met dit exemplaar, maar tegen een Fritz van xs4all kan die niet op boxen, maar die zijn ook niet kaalgeplukt zoals de Zyxel.

Reputatie 7
Badge +18

@Doornekamp33 Sinds de firmware update van een paar weken terug draait de V10a als een zonnetje. Er zijn aantoonbaar veel bugs uitgehaald.

Ook is ie minder kaalgeplukt nu, gelukkig want dat is echt irritant. 

Hebben ze hem eindelijk een beetje stabiel gekregen, en kun je er nu ook een VPN mee opzetten en een netwerk van buitenaf mee benaderen, beide zaken die niet gingen.

Reputatie 7
Badge +11

@Doornekamp33

Gebruik je op de Zyxel alleen 5 GHz? 

De 5 GHz is heel snel inderdaad, ik haal meestal rond de 90 mbps met 100 mb DSL. De wifi op 2,4 GHZ is erg matig in vergelijking met andere providers waar ik altijd boven de 70 mb haalde ( tussen de 35-40 op de Zyxel) met een modem enkel op 2,4 GHZ.

Wat zijn jou snelheden op beide bands?

Ik heb toen beide banden getest, en ze werkten beide hier meer dan prima, beter dan de Huawei, maar de Zyxel is terug naar BSN, na mijn geklooi met de 100 Lan snelheid en de oplossing van de brakke stekker(s)  aan de kabel kreeg ik uit de Zyxel geen verbinding meer, waarschijnlijk geblokkeerd door T-Mobile, de Huawei doet het ook prima en Wifi gebruik is niet van de modems, ik heb een Asus RT-AC87U er achter hangen daarvoor in een Nat achter Nat opstelling en aangezien er 1 van de twee toch terug moest de Zyxel maar gedaan ivm toch wat minpuntjes in de firmware die de Huawei niet heeft.

 

Snelheden kan ik effe niet meer terug halen, maar ik meen iets van rond de 80 Mb op beide banden op een meter of 6 met de deuren dicht, niks vergeleken met de Asus die gewoon dat trekt halverwege de tuin, maar die is ook ietsjes aangepast.

Reputatie 7
Badge +18

@Doornekamp33 De Asus RT-AC87U is een dijk van een router maar als ie achter je TM modem hangt zou ik ‘m in accesspoint mode zetten om minder vertraging te krijgen i.p.v. 2x NAT

Wifi van de duurdere Asus routers is heel goed en stabiel.

Reputatie 7
Badge +6

Hoi @Mmolenaar,

 

Mag ik mijn tips ook hier plaatsen? :) 

 

We hebben de allerbeste Wifi -tips verzameld in dit topic: Haal het maximale uit je Wifi

 

Voor de Zyxel heb ik nog wat aanvullende tips:

-Zet bandsteering uit.

-Zorg voor een verschillende namen voor je 5G en je 2.4G netwerk. 

-Als je een 1750 op de eerste verdieping hebt, dan is het een optie om de Wifi van de Zyxel uit te zetten. De eerste verdieping is de beste locatie, want het meest centraal in het huis. 

@Doornekamp33 De Asus RT-AC87U is een dijk van een router maar als ie achter je TM modem hangt zou ik ‘m in accesspoint mode zetten om minder vertraging te krijgen i.p.v. 2x NAT

Wifi van de duurdere Asus routers is heel goed en stabiel.


Klopt, maar in mijn geval heb ik nu geen enkele vertraging en werkt het net zo snel als in acces mode, alleen in acces mode werk de beveiliging niet meer, en die houd nog heel wat tegen wat de Huawei gewoon doorlaat.

Laatste wifi test, ping 7Ms, up 149Mbps en down 151 Mbps en dat op een 100/100 lijn, super tevreden.

Het is niet alleen software, gaat ook om de chipsets die gebruikt worden.

Ik ben lang abonnee bij een kabelaar geweest met een Cisco modem waarvan de Wifi ook waardeloos was en had daar altijd een Asus RT-68 ingesteld als accesspoint achter hangen. Geweldig goede en stabiele Wifi, het modem deed de rest prima.

Heb nu een V10a (KPN) en dat is het eerste provider modem dat op alle fronten goed werkt.

Ik vind ook dat een provider modem gewoon goed zou moeten werken maar in jullie geval zou ik voorlopig kiezen voor een eigen accesspoint om van de Wifi problemen af te zijn. Voordeligere optie dan weer overstappen en op de Wifi na werkt alles ook goed bij jullie.


 

ik ben zelf ook altijd voorstander een eigen router van betere kwaliteit neer te zetten,  zoals bv. Fritzbox of Asus. 

(heb zelf nu 2 x Asus RT68U met Mesh in gebruik waarbij 1 als Mesh knoop punt op 1ste verdieping, op alle verdiepingen, zelfs op zolder prima wifi ondanks betonnen vloeren)

 

Heb de T-mobiele router (Huawei) helemaal verwijderd zodat die geen bottleneck meer kan zijn.

(TV via asus router en TEL via eigen SIP provider met Cisco ATA)

 

Ik heb overigens een glasvezel aansluiting , via netwerk kabel haal ik de  volle snelheid, met wifi kom ik ongeveer op ca. 450mbps wat volgens mij Max haalbare is met deze asus router in de praktijk .

 

Reageer