Beantwoord

VOIP inloggegevens?

  • 15 April 2020
  • 10 reacties
  • 1536 Bekeken

Hallo,

Kan T-mobile mij mijn VOIP inloggegevens ter beschikking stellen zodat ik de deze in mijn Fritzbox kan gebruiken?

graag wil ik telefonie via mijn eigen modem
Ik heb een VOIP lijn die werkt via het Zyxel modem van T-mobile, en zou deze lijn via mijn Fritzbox 7590 willen gebruiken.
Om het wat meer te compliceren, ik heb een Duitse versie van deze Fritzbox.
Intussen heb ik internet via de Fritzbox aan de praat gekregen, maar ik mis blijkbaar inloggegevens voor de telefonie.
In the Zyxel configuratie zitten deze als encrypted. Daar kan ik dus niets mee, tenzij iemand een decryptor heeft liggen.
Daarom graag mijn inlog password voor SIP.

Elders op de fora hebben moderatoren van T-Mobile eerder (een paar jaar terug) duidelijk gemaakt dat T-Mobile deze gegevens niet ter beschikking stelt.
Ik verwacht dat dat standpunt inmiddels gewijzigd is zeker nu jullie collega's van KPN al een tijd het gebruik van een eigen modem ondersteunnen, ook voor telefonie.
Zoniet, dan zal ik toch mijn VOIP lijn via T-mobile (€2.50 per maand) moeten cancelen, en moeten overstappen op een andere VOIP provider (dat kan blijkbaar voor €8.95 per jaar plus eenmalig €5.00 voor nummerbehoud)
Uiteraad blijk ik liever bij T-mobile, al was het maar vanwege de betrouwbaarheid. Dus ik hoop dat julie mij hier behulpzaam zullen zijn.

Een andere oplossing is uiteraard trial and error.
Ergens op de forums suggereerde iemand om Wireshark te gebruiken en te kijken hoe de zyxel inlogt, maar ik zie niet hoe ik dat doe van mijn laptop.
Graag suggesties van de specialisten hier op het forum. Ben benieuwd of iemand dit daadwerkelijk gelukt is.
Graag dan het password dat je gevonden hebt, want het zou mij niet verbazen wanneer dat password voor iedereen hetzelfde is, wat dan ook kan verklaren waarom T-Mobile dit niet ter beschikking wil stellen (een traditioneel geval van "security by obfuscation").

 

icon

Beste antwoord door Waqqas 18 April 2020, 15:42

Bekijk origineel

10 reacties

Antwoord op de Hamvraag,  1. Ja dit kunnen ze.

                                                       2. Nee dit willen ze niet.

Conclusie, word Trial And Error om er zelf achter te komen, ik heb zelf nog nergens gevonden dat het iemand gelukt is, ook nog niet bij de oudere modems en de Zyxell is nog wat nieuw op het T-Mobile front..

Reputatie 7
Badge +15

De telefonie gegevens worden niet vrijgegeven door T-mobile dus je zou dan een andere VOIP dienst kunnen gebruiken. Poort 5060 is gereserveerd voor telefonie van T-mobile dus je zult een alternatieve poort moeten gebruiken.

Reputatie 7
Badge +5

VOIP via andere provider zoals die waar je de tarieven van weergaf werkt goed.
Betrouwbaarheid nog geen problemen mee ondervonden.

Enige nadeel: Prepaid, er moet dus af en toe wat gestort worden, maar er kan een email notificatie ingesteld worden bij het passeren van een zelf op te geven minimum bedrag.

De telefonie gegevens worden niet vrijgegeven door T-mobile dus je zou dan een andere VOIP dienst kunnen gebruiken. Poort 5060 is gereserveerd voor telefonie van T-mobile dus je zult een alternatieve poort moeten gebruiken.


Niet als je een eigen router inzet, dan kun je de poort 5060 wel gebruiken.

De telefonie gegevens worden niet vrijgegeven door T-mobile ….


Ik wacht op t-mobile.nl . KPN was vroeger ook zo, maar is bijgedraaid (na integratie van xs4all), dus er is en conculega-incentive voor t-mobile om hetzelfde te doen. Wil daar zelfs even op wachten als dat het punt zou zijn. Maar natuurlijk niet maanden, want zo moeilijk is dit niet te realiseren.

Ben ook nog benieuwd hoe iemand het inloggen door zyxel zou wireshark-en?

Groet

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @DutchHarry, momenteel geven we geen vaste telefoniegegevens vrij. Wanneer dit wel eventueel gebeurt, durf ik je niet te zeggen. Dat zou een shot in the dark zijn. Er zijn zoals je terecht aangeeft inderdaad alternatieven om dit te omzeilen. 

Ik heb zelf geen ervaring met een dienst als Wireshark en kan daar dan ook niets zinnigs aan bijdragen, sorry! Een beetje een flauw en inhoudsloos antwoord, maar wel de realiteit en ik wilde toch als moderator reageren. Veel succes met de keuze, ik hoop oprecht dat je een sluitende oplossing vindt. Als ik iets tegenkom, dan zal ik je hiervan op de hoogte brengen. Stay safe! 💪

Integratie XS4all praat me eens bij @DutchHarry , XS4all is en blijft nog even wat het al jaren is, een dochter van KPN met eigen voorwaarden.

Men is bij KPN denk ik geschrokken van de negatieve publiciteit en de start van Freedom internet waar men straks wel alles vrij geeft en om het tij te keren deze stap genomen, maar je mag er wel voor betalen als je hulp wil of de fritzbox of het zelf uitzoeken en een router aanschaffen.

Reputatie 7
Badge +15

@DutchHarry 

Hier heb je vast wat aan. 👍

https://community.t-mobile.nl/t-mobile-thuis-telefonie-494/guide-voip-sip-inloggegevens-achterhalen-met-de-zyxel-323022

@DutchHarry

Hier heb je vast wat aan. 👍

 

FFS Ik had nooit gedacht dat ze zoooo … nevermind
Thanks

Reputatie 7
Badge +15

Graag gedaan en wees voorzichtig met het aanpassen van gegevens, straks gaat het mis. 😉

Reageer