Afstandsbediening bestellen


Reputatie 7
Badge +6
 • T-Mobile Thuis moderator
 • 3118 reacties

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen TV. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op de postbode!

1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Stuiteren van twee hoog geeft ook geen garantie dat de afstandsbediening nog werkt. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de TV

Staat de TV op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?


4. Reset TV Box

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


5. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening:

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de TV functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de TV. Voor opnieuw koppelen, zie hieronder.
   

Heb je een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven), dan voer je de reset uit met de volgende stappen:

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de TV functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de TV. Voor opnieuw koppelen, zie hieronder.

 

6. Koppelen TV en TV Box

Koppelen TV en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Hide content

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de TV te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de TV, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de TV nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de TV uitgaat.
• Gaat de TV niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de TV uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de TV uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk TV op in deze lijst en voer de juiste TV code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen TV en TV Box met nieuwe afstandsbediening

Hide content

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de TV powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de TV uit gaat.
 • Zet de TV dan weer aan met de zelfde TV Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:

70efc405-e1f7-454f-8b05-4bff40109ee6.png


Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de TV dan weer aan met de zelfde TV Powerknop. (Knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


7. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol. Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Gelukt?

Heeft dit topic geholpen om je afstandsbediening weer werkend te krijgen? Laat dan een berichtje achter met jouw oplossing. Vinden we leuk en je helpt er mogelijk medeklanten mee! Je TV is nu gekoppeld met onze afstandsbediening. Je kunt dus nu het volume van de TV bedienen en de TV uitschakelen met onze TV knop. Yes! 

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere app. Dan heb je de beschikking over 30+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen!

 


1026 reacties

Goedenavond, graag zou ik ook en nieuwe afstandsbediening ontvangen, helaas is de vorige overleden 😢

 

Thanks!

Reputatie 5
Badge +2

Hey @YvdNet,

Ai ai gecondoleerd met het verlies. :sob: Ik ga ervoor zorgen dat er een splinternieuwe afstandsbediening jouw kant op komt. Voor nu nog een fijne avond en een goede gezondheid gewenst!

Hallo, 

 

Mijn afstandsbediening is helaas net van ongeveer 5 hoog van de trap gestuiterd. Hij reageert nergens meer op ook na het opnieuw instellen doet die niks meer. Zal het zeer op prijs stellen als een nieuwe kan worden opgestuurd. 

Reputatie 6
Badge +5

Hoi @Gusted, ooh jeetje dat is ook een klap die ze normaal gesproken niet overleven inderdaad! Goed dat je het aangeeft. Stuur me je postcode + huisnummer, geboortedatum en de laatste 4 cijfers van jouw IBAN in een PM, dan regel ik dat je zo snel mogelijk een nieuwe afstandsbediening opgestuurd krijgt!

Hallo. Ik ben al een aantal weken mijn afstandsbediening kwijt maar hij is spoorloos. Zou ik een nieuwe opgestuurd kunnen krijgen?

Groetjes Mustafa 

Reputatie 6
Badge +5

Goedemiddag @Mustafa171110, er komt een nieuwe afstandsbediening jouw kant op. Houd rekening met 3 tot 5 werkdagen levertijd, onder normale omstandigheden. Dit kan iets uitlopen wegens corona en de speciale veiligheidsprotocollen van PostNL! :wink:

Geen probleem hoor. Ben al blij dat er 1tje mijn kant op komt. Dankjewel! 

Afstandbediening geluid werkt niet meer goed 

Is al keer bekeken. Kan ik een nieuwe krijgen. 

 

Reputatie 6
Badge +5

Hoi @Omamar, goed dat je het aangeeft! Er komt een nieuwe afstandsbediening jouw kant op. Normaal gesproken zul je deze binnen 5 werkdagen geleverd krijgen. Door de crisis en bijkomende veiligheidsprotocollen bij PostNL kan dit echter wat langer duren. Sorry voor het ongemak! Stay safe! 💪

Beste T-mobile,

 

Ik heb twee afstandbedieningen (met grijze knop), 1 daarvan werkt niet meer (rode lampje gaat helemaal niet meer branden als ik ergens op druk), ook niet met nieuwe batterijen of die van de andere (werkende) afstandbediening.

 

Kan ik een nieuwe ontvangen? Bij voorbaat dank.

 

Met vriendelijke groet,

Mark

Reputatie 6
Badge +5

Hoi @Markvorsten, goed dat je al een poging hebt gedaan om de ab werkend te krijgen. Jammer genoeg lijkt deze toch echt defect, daarom stuur ik je een nieuwe toe! 😉 Houd rekening met 5 werkdagen levertijd; wegens de vertraging bij PostNL kan dit echter oplopen. Sorry voor het ongemak!

Hoi,

mijn hond heeft vannacht lekker op de afstandsbediening lopen knauwen.. waardoor hij niet meer goed werkt, ofja bepaalde knoppen zijn er niet meer ;-)

zou ik een nieuwe mogen?

Reputatie 6
Badge +5

Goedemorgen @dorieke, picture or it didn’t happen! :stuck_out_tongue_winking_eye: We sturen een nieuwe, dog-proof afstandsbediening naar je toe. Houd rekening met, onder normale omstandigheden, maximaal 5 werkdagen levertijd. Stay safe! 💪

Wil graag een nieuwe afstandsbediening bestellen. Oude is stuk en werkt niet meer. Nieuwe batterijen, resetten, (ont)koppelen helpen niet. Hoe kan ik een nieuwe bestellen?

 

Reputatie 6
Badge +5

Hoi @Linda van Rijen, goed dat je het aangeeft! We sturen je een nieuwe afstandsbediening toe. Houd rekening met, onder normale omstandigheden, maximaal 5 werkdagen levertijd. Blijf veilig binnen en goede gezondheid toegewenst! 💪

@Jason Dank je wel voor je reactie! Heb je nog gegevens van mij nodig om de afstandsbediening te kunnen toesturen? Of is het zo in orde?

 

Reputatie 6
Badge +5

Het is helemaal in orde, jouw vervangende ab komt eraan! :blush:

Goedemorgen @dorieke, picture or it didn’t happen! :stuck_out_tongue_winking_eye: We sturen een nieuwe, dog-proof afstandsbediening naar je toe. Houd rekening met, onder normale omstandigheden, maximaal 5 werkdagen levertijd. Stay safe! 💪

Hahaha bij deze! Lang leve ductape!! Maar wel bedankt! 😉

Reputatie 6
Badge +5

Geweldig! De nieuwe reeks afstandsbedieningen moeten we maar iets minder smakelijk eruit laten zien. Thanks voor de foto! 😁👌

Hallo, onze afstandbediening is kwijt. Willen graag een nieuwe.mvg

Hallo,

 

Mijn afstandsbediening is kapot, zou graag een nieuwe willen aanvragen zodat ik de tv weer normaal kan bedienen.

Reputatie 5
Badge +2

Hey @Pepiboy & @peterdenb,

Ik stuur jullie graag een splinternieuwe afstandsbediening toe! Jammer genoeg kan ik jullie klantgegevens niet gelijk achterhalen. Daarvoor wil ik jullie eerst vragen om mij een privébericht te sturen met jullie postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van jullie IBAN. Dan maak ik dit graag voor jullie in orde!

een goedendag,

 

Graag zou ik een verzoek willen indienen voor vervanging van mijn t mobile afstandsbeding,

Deze ligt in 5 stukjes en volledig uit elkaar dus niet werkend meer, om weer tv te kunnen kijken heb ik een andere nodig.

Reputatie 5
Badge +2

Hey @Peterdb329,

Welk noodlot is 'm overkomen? :hushed:  Zojuist heb ik een nieuwe afstandsbediening voor je besteld. Binnen enkele dagen kun je 'm per post verwachten. :relaxed:

ik zie de nieuwe afstandsbediening binnenkort wel verschijnen, Het noodlot van de oude afstandbediening is tussen mijn relax gedeelte van mijn bank gekomen en ligt in 5 stukken .

 

Reageer