Beantwoord

Afstandsbediening met magenta knop koppelen werkt niet

  • 27 juni 2019
  • 31 reacties
  • 2244 Bekeken

We hebben twee afstandsbedieningen (voor twee TV boxen). Beide met een magenta knop. De procedure om het volume van de TV te kunnen bedienen werkt echter op beide afstandsbedieningen niet. Wanneer ik knop 1 en 3 indruk, gebeurt er helemaal niets. Ook niet na ruim een minuut wachten.
Knop 3 zelf werkt wel. Ik kan opgenomen programma's gewoon starten en pauzeren. Ook het koppelen middels de TV-codes werkt niet. Telkens wanneer ik knop 1 (TV standby) indruk in combinatie met een andere knop, gebeurt er niets. Doe ik iets fout of ligt het ergens anders aan?
icon

Beste antwoord door Glassertje 27 juni 2019, 14:17

@MVerdonk Welkom op het forum.

Heb je wel de juiste tv code ingevoerd? standaard werkt die bij veel tv's niet.

Hier wordt uitgelegd, hoe je de afstandsbediening moet koppelen en de lijst met codes kun je hier vinden.
Bekijk origineel

31 reacties

Hallo,

 

Wie kan me vertellen waarom mijn ab met de magenta knop niet reageert op de entone tv box met record functie?

Heb al een nieuwe kast gekregen maar precies hetzelfde probleem. Alle code geprobeerd en nog niks. T-mobile vertelde me dat ik geduld moet hebben want er is iets mis met de entone tv box. Hoe lang duurt dit? Of heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen? Ik betaal wel voor de optie met opname maar ik kan de box niet gebruiken. Gebruik nog steeds de oude kleine tv box. Als het inlogscherm komt kan ik drukken wat ik wil maar er gebeurd niks.

 

Helluuuppp!!!

Reputatie 3

@cansiv,

Het kan zijn dat je tv box met opnamefunctie een factory reset nodig heeft. Dit komt in enkele vallen wel eens voor. Je zou eerst ook kunnen proberen de knoppen 1 en 6 tegelijk in te drukken dan knippert het roze knopje 2 keer en daarna snel toets 9,9 en 6 in te toetsen. Dit is de reset voor de afstandsbediening.

Lukt dit niet dan kan je via de klantenservice vragen of zij een factory reset willen laten uitvoeren of via één van de moderatoren kunnen vragen via bijv: @Piotr ,of @Jason  Doe dit dan even via een privé berichtje. Ze hebben dan namelijk wat gegevens van je nodig.

@soepkip67  bedankt voor je reactie, ik heb al proberen te resetten van de ab maar ook dat werkt niet. Alles op de forum heb ik geprobeerd dus enigste wat nog zou kunnen is de fabrieksreset. Ik ga contact opnemen. Bedankt!!

Reputatie 3

@cansiv ,

Graag gedaan, wil je laten weten of het allemaal gelukt is? 

Hallo, 

 

Mijn afstandsbediening werkt helaas niet goed.

Het enige wat werkt is de tv aan/uit zetten en het volume harder/zachter. Meerdere malen geprobeerd te resetten, te ontkoppelen en weer te koppelen maar niets helpt.

Enig idee wat ik verder nog kan proberen?

 

Reputatie 6
Badge +5

Hoi @Bas 123, dit gaat heel simpel klinken, maar werkt vaak wel: probeer eens de batterijen in de afstandsbediening te wisselen van plek (rechts ligt links, links ligt rechts). Heb je een nieuw setje batterijen geprobeerd? Als dit nog niet baat, geen zorgen! Stuur jouw verzoek dan in dit topic, dan zorg ik ervoor dat je zo snel mogelijk een nieuwe ab opgestuurd krijgt zodat je straks weer volledig van TV kunt genieten! :wink:

Reageer