Vraag

Continu moeten herstarten TV-kastje.

  • 9 december 2020
  • 18 reacties
  • 566 Bekeken

  • is een nieuwe Poster
  • 9 reacties

Hallo. 

Ik ben sinds 2 weken klant bij T-mobile maar vanaf het begin ervaar ik problemen met het amino tv kastje.

Bijna elke ochtend moet ik de voedingskabel eruit trekken om het kastje te restarten. Doe ik dit niet dan krijg ik geen beeld en de tv meldt dat er geen signaal is. 

Het lijkt alsof het tv kastje de tv niet 'ziet' en daardoor geen signaal over de hdmi naar de tv stuurt.

Is het amino kastje niet goed, of is de tv het probleem dat die geen data vraagt van het tv kastje. 

 

Het tv kastje is de amino 7X

Modem de zyxel t-50

TV een Philips 50PUS7303/12

 


18 reacties

Reputatie 7
Badge +7

Goedemiddag @Witjes, welkom op de Community!

Graag onderzoek ik waar het precies misgaat, mijn vermoedens gaan uit naar de TV Box zelf. De Aria 7x heeft namelijk opstartproblemen in combinatie met T-Mobile TV, sorry voor het ongemak!

Omdat ik zie dat het modem de TV Box niet 100% ziet, zoals jij terecht verwoordt, wil ik graag een reprovisie uitvoeren in combinatie met een harde reset van de box zelf. Houd er dan wel rekening mee dat alle settings teruggezet worden naar de fabrieksinstellingen op de TV Box. Een reprovisie zorgt ervoor dat de verbinding een figuurlijke duw in de rug krijgt omdat alle diensten (Internet, TV en eventueel vast Bellen) dan opnieuw naar het modem gestuurd worden.

Kun je morgenochtend alsjeblieft controleren of dit gewerkt heeft en zo niet, het aangeven? Dan zet ik het meteen door naar de specialisten. Er wordt overigens gewerkt aan een totaaloplossing en die zal deze week of volgende week uitgevoerd worden. Hoop is nabij, dank voor je begrip en geduld!

Hallo Jason. 

Deze ochtend geen problemen gehad. 

Maar het irritante is dat het de laatste tijd niet iedere ochtend een probleem was. Ik houd het nog even in de gaten. 

Vooralsnog bedankt voor de moeite.

 

Update nog steeds niet goed. 

Reputatie 3
Badge +2

Mocht het onverhoopt toch nog voorkomen @Witjes, laat het ons weten. Zorg ik ervoor dat we de technische dienst en de daarbij horende specialisten het onder de loep gaan nemen. Ik hoor het graag van je!

Ik heb het even een aantal dagen aan gekeken maar helaas nog steeds problemen. 

Meerdere keren het moeten herstarten. 

Deze ochtend zelfs 2 keer de voedingsplug eruit moeten trekken om het aan de gang te krijgen. 

Reputatie 5
Badge +2

Hi @Witjes, bedankt voor de terugkoppeling! Aangezien de eerdere handeling niet heeft geholpen, raad ik je graag aan om de fabrieks reset van de TV Box uit te voeren. Het kleine knopje van de fabrieks reset vind je onder de USB-aansluiting op de TV Box. Als je met een paperclip (of haarspeld, tandenstoker, naald, cocktailprikker of oorbel) het reset knopje aan de achterkant voor tien seconden indrukt, start de TV Box in enkele minuten opnieuw op.

Ik vermoed dat je hierna weer zonder zorgen kan genieten van de TV Box, maar anders hoor ik dat graag en dan trekken wij zeker nog andere trucjes uit de kast. Voor nu alvast een mooie kerst gewenst!

Hoi @Cal als dat het zelfde doet als via het menu van de tv-box de box resetten, dan heeft dat ook niet geholpen. 

Is dit anders dan ga ik dit nog een keer proberen. 

Vandaag trouwens weer een andere fout gehad. Kreeg alleen maar ouderwets sneeuw te zien. 

 

Ook aan jou en de rest van de T-Mobile crew een fijne kerst!

Reputatie 5
Badge +2

Bedankt dat je het al geprobeerd had @Witjes! Op zich is de knop achterop de TV Box iets doorgrondiger, maar ook via het menu moet het zijn werk goed doen. Ik heb een melding uitgezet naar onze technische dienst, en hopelijk weten zij snel het probleem te vinden. Houd er rekening mee dat het door de feestdagen iets langer kan duren, onze excuses daarvoor.

Je hebt trouwens zeker geen reserve HDMI kabel ergens liggen die je op de TV kan uitproberen? Of wellicht een TV waarop je momenteel geen TV Box hebt aangesloten, maar wel kunt uitproberen of de TV Box daar goed werkt? Het zou nog steeds namelijk mogelijk zijn dat het aan de TV of de HDMI kabel ligt. In ieder geval gaan wij natuurlijk zeker de TV Box nakijken, want het is natuurlijk de bedoeling dat je volledig van ons beeld kan genieten!

Reputatie 5
Badge +2

Hi @Witjes, ik verwacht dat je weldra contact ontvangt van onze monteurspartner Guidion. Via de digitale SMS en email die je van hen ontvangt kan je via een digitale agenda een afspraak maken met een monteur. De monteur zal ook een reserve TV Box meenemen, en ik vermoed sterk dat dit de oplossing is! Alvast een fijne jaarwisseling gewenst.

Hoi @Cal de afspraak is gemaakt.

13 Jan komt de monteur langs.

Mocht het probleem dan verholpen zijn meld ik dat hier 

Ook het T-mobile team een fijne jaarwisseling. 

Zeg T-mobile wat ook niet helpt is dat jullie storingen hebben 🙄

 

Halfuur in de wacht gestaan ivm nu totaal geen beeld.

Stappen plan door lopen en ja er is beeld. 

En 2 min later, baf alles weer weg 😤

 

Update ik ben er nu volledig klaar mee.

Ik wil dat jullie mij een nieuw kastje toesturen zodat ik dat kan testen voor dat de monteur op 13 jan op de stoep staat.

De tv-box is gewoon van waardeloze kwaliteit, en ik zie dat ik niet de enige ben. LOS HET NU EENS OP!

En haal dat groene vinkje eens weg. Er is niks opgelost! 

Reputatie 7
Badge +6

Hoi @Witjes,

 

Op dit moment is er een probleem met TV. We werken hard aan een oplossing. Dit topic (hierboven) gaat om een ander issue voor andere klanten. 

 

Houd dit topic in de gaten voor updates:

 

@Sander kijk even naar de auteurs van dit draadje. Er is geen andere klant. Er is maar 1 klant die in dit draadje reageert. En die klant, ik dus, is er helemaal klaar mee. 

 

 

Reputatie 7
Badge +6

Hoi @Witjes,

 

Je hebt helemaal gelijk! Ik zal het groene vinkje weghalen en morgen (na het huidige algemene probleem) in dit topic duiken!

@Cal@Cal

De monteur is langs geweest maar de beloofte dat de monteur een tv-box mee had is helaas geen waarheid gebleken. En moet ik dus weer wachten totdat jullie of Guidion een kastje naar mij opsturen. 

Oftewel ik ben voor niks thuis gebleven. 

 

Op dit moment ben ik er echt helemaal klaar mee. Is dit probleem niet binnen 2 weken opgelost zou  ik graag zonder problemen overstappen. En dat de installatie kosten retour gestort worden. 

 

Reputatie 7
Badge +8

Hi @Witjes, begrijp ik helemaal. Het verzoek voor een nieuwe TV Box staat inmiddels uit vanuit de monteur. Daarnaast zie ik in de aantekeningen dat het gaat om “sneeuw” in beeld. We zien hier de afgelopen dagen meer meldingen over en we zijn dit aan het onderzoeken. We gaan er heikard mee aan de slag!

Inmiddels zijn we 2 weken verder.

Helaas nog geen nieuw tv-kastje mogen ontvangen.

En verbetering heb ik ook nog niet gezien.

 

Ik weet dat Postnl het druk heeft maar 2 weken is toch niet nodig om iets op te sturen?

Wanneer gaat er eindelijk iets gebeuren??? 

Reputatie 6
Badge +2

Hallo. 

Ik ben sinds 2 weken klant bij T-mobile maar vanaf het begin ervaar ik problemen met het amino tv kastje.

Bijna elke ochtend moet ik de voedingskabel eruit trekken om het kastje te restarten. Doe ik dit niet dan krijg ik geen beeld en de tv meldt dat er geen signaal is. 

Het lijkt alsof het tv kastje de tv niet 'ziet' en daardoor geen signaal over de hdmi naar de tv stuurt.

Is het amino kastje niet goed, of is de tv het probleem dat die geen data vraagt van het tv kastje. 

 

Het tv kastje is de amino 7X

Modem de zyxel t-50

TV een Philips 50PUS7303/12

 

@Witjes Eerst even een basale vraag: ik neem aan dat het lampje op de TV box bij het aanzetten 's morgens blauw brandt? Zo ja, wil je mij je klantnummer naar mij sturen via een privebericht? Dan wil ik de oorzaak verder voor je laten uitzoeken.

@Hans-Juriën ja het blauwe lampje brand gewoon. 

Ik stuur u mijn klant nummer. 

Reageer