Beantwoord

Glasvezel, Wat zijn de bitrates van de HD kanalen inc. Fox/Ziggo sport?

  • 22 september 2017
  • 27 reacties
  • 2028 Bekeken


Toon eerste reactie

27 reacties

Reputatie 7
Badge +5
Voor zover ik weet geeft men bij ODF de zenders 1:1 door vanuit Technicolor. Dit betekent dat dit de originele bitrates zijn, waarmee de zenders broadcasten. Met name de eerste 10, film 1 en Fox sports zenden "hogere" bitrates uit. Andere populaire zenders rond 10-12 Mbps en nichezenders zijn heel wisselend. Dus herken het beeld met apis4 wel. Dit was volgens mij redelijk gelijk aan het beeld dat indertijd bij ZIGGO was, voor ze VBR gingen toepassen. Het lijkt weinig verschil, maar het scheelt toch al gauw 20%-33% en bewerking van het signaal blijft bewerking.
Reputatie 2
Badge
Lijkt er wel op dat ze 1:1 zijn al zijn ze wel versleuteld en bij Tweak was dat niet zo geloof ik(?). Je ziet ook netjes dat alles van RTL 12Mbps is incl. Z en van de SBS groep zijn ze allemaal 13Mbps net als de zenders van Discovery (uitgezonderd Eurosport met 11).
24Kitchen is nog een mooie 15mbps maar de enige die tot nu toe aan de 16 zijn geraakt waren zoals gezegd die van de ARD en ZDF (ook niet constant maar wel minimaal nog 13Mbps tot nu toe). Heb ook de BBC in de gaten gehouden en dat zakt soms tot wel 4mbps afhankelijk van de uitzending (was bij een praatprogramma met een redelijk donkere setting). Vrij weinig wat nog de 10Mbps heeft gehaald sinds m'n eerste meting van de week op de BBC, meer 8 en lager ...

[maar dit topic hoort vlgns mij in het Televisie gedeelte thuis verder].

Reageer