Sticky

[Info] Geniet van het nieuwe TV Anywhere!

  • 26 augustus 2020
  • 82 reacties
  • 3471 Bekeken
[Info] Geniet van het nieuwe TV Anywhere!

Toon eerste reactie

82 reacties

echt wat een drama is dit ook weer net als die belabberde update van het tv platform. na een uur kijken ofzo moet je weer opnieuw inloggen? wat is dat voor onzin. ook sluit je scherm gelijk af als je op esc drukt. waarom niet verder in een kleiner schermpje wat bij het oude tv anywhere wel mogelijk was?

Ik kan wel via tablet de TV-A app gebruiken, maar niet doorzetten via de Chromecast? 

Die indruk heb ik tenminste. 

Reputatie 1

Het valt me op dat ik het probleem voornamelijk heb als ik in een uitzending terugspoel of een uitzending heb gepauzeerd. Na een paar minuten krijg ik dan de foutmelding dat teveel streams actief zijn.

Heb je dit probleem nog steeds? Afgelopen vrijdag is er een configuratie op het platform aangepast waardoor dit probleem verholpen is.

Dag Hans-Juriën,

Excuus voor de late reactie, maar ik zie je vraag nu pas. Het probleem heb ik nu niet meer, dus dat is fijn. Is er trouwens nog ruimte voor suggesties in de app voor Apple TV? Want ik heb er nog wel een paar, in volgorde van prioriteit (voor mij):

  1. het kunnen ordenen van de favoriete zenders (blijkbaar heb ik eens NPO 1 verwijderd uit de favorieten, nu wel weer toegevoegd maar NPO 1 staat nu helemaal onderaan het favorietenlijstje... niet handig).
  2. Gebruik maken van Siri (“Hey Siri, zet Fox Sports 2 aan in de woonkamer.”) → denk dat dit heel veel scrollen via de tv-gids of de minigids scheelt
  3. Audio kan alleen via de speakers van de tv, je kunt geen andere audio-output kiezen die via AirPlay loopt (kan wel bij NPO, Netflix, Amazon en vele andere ATV apps).
  4. Integratie met de Apple TV-app: komt dat er nog aan? Of mogen we al blij zijn dat er een app is voor de Apple TV (mag ook hoor, ik ben er nu al blij mee).

 

Reputatie 2

Hier al eerder gerapporteerd, maar nog geen reactie gezien: als ik in de browser naar t-mobiletv.nl kijk naar zenders anders dan NPO1,2,3 dan wisselt om de paar seconden het kleurbeeld tussen meer oranje en meer blauw. Ben ik echt de enige die dit heeft?

Op de 3 NPO zenders dus geen last.

Heb per direct de nieuwe app gedownload in de  veronderstelling dat het verbeterd zou zijn.

Lekker relaxed TV kijken (streamen met m'n Android) zat er niet meer in.

Kon niks vinden, was verdwaald. 'n kutbalk die overal in de weg zat. M'n favoriete kanalen en programma verdwenen. Na 1 uur stress en frustratie (wat ik niet mag vd dokter) 1 zender en programma gekozen omdat het niet lukte wat ik wilde.

Voor de duidelijkheid, eerst streamde je de app, de tv.... Nu 1 programma, een tijdlijn, en nog erger, als de tijd op is, stopt 't programma en springt je tv uit.

Jezus, wie heeft dit bedacht. Een werkelijke tv hel. Ik kijk al va dag 1 op deze manier tv, omdat ik alles kan kijken wanneer het mij uitkomt. 

Ik kijk misschien 4 kanalen, de rest is KT. Nou kan ik de enige serie die ik volg op BBC FIRST ineens niet meer terugkijken.

Deze app was de reden waarom ik bij Tmobile zit. Hij bleef de laatste tijd wel wat vaker hangen of pakte niet altijd wat je wilde, maar je had altijd gewoon tv. 

ALES DUIDELIJK OP EEN RIJ. Rust, ontspanning en plezier heeft plaatsgevonden voor boosheid, frustratie en zelfs agressie, ben heel kwaad. Snap niet waarom iets wat perfect werkt, goed opgezet is, geheel in je systeem zit.... Ineens zo veranderd moet worden dat eigenlijk niks meer werkt. 

Nou, wordt weer op zoek naar een andere tv provider. Als die er nog zijn. KPN in 'n hel, Ziggo was ook geen favoriet. Waarom wordt 't je allemaal zo moelijk gemaakt, we hebben wel wat beters te doen in onze vrije tijd.

 

Mvg, 

Wendy Ball 

Ps. Op hoop van zege dat de app aangepast wordt. En gebruiksvriendelijk wordt gemaakt. 

Jammer dat de opname functie niet werkt!

Een nieuwe TV Anywhere app voor Apple TV: jippie! …. NOT

Als je de nieuwe app opstart, zie je het ‘Thuis’ scherm. Links snelkoppelingen, o.a. naar Favoriete zenders. Deze knop brengt je naar een gefilterde TV-Gids. Deze is leeg, als je geen favorieten hebt. 

In het midden van het scherm vier “Voor jouw” uitzendingen. De eerste tegel is bij mij het journaal van vanochtend, maar wel met het label “NU OP TV”. Rechtsonder De Algemene beschouwingen, een uitzending van twee dagen geleden, met het label “STRAKS OP TV”. Erg verwarrend allemaal.

Ik swipe naar rechts en kom op het tabblad “OP TV”. Dat swipen gaat mij iets te precies en snel. Onder het kopje “Populair - NU OP TV” staan vier tegels van uitzendingen van gisteravond. Ik begin me nu wel af te vragen waar ik live tv-kanalen kan terugvinden. 

In de linker kolom op het tabblad “OP TV” staat een snelkoppeling naar Tv gids. Daar kan ik gelukkig een live tv-uitzending kiezen. Maar ook uitzendingen terugkijken.

De tweede snelkoppeling in de linkerkolom op het tablad OP TV is gelabeld “Terug kijken” (wat volgens mij 1 woord is). Je kiest eerst een zender en krijgt dan tegels met programma’s te zien. Als je een programmategel selecteert verschijnt er wel een Filter-knop, maar die is disabled. Als ik Op1 van twee dagen geleden wil terugkijken, moet ik eindeloos scrollen. Onderwijl zie ik wel de eindeloze nacht-herhalingen van de laatste uitzending van Op1 voorbijkomen.

De derde snelkoppeling in OP TV is ??? “Radio”. Fijn dat er ook aan de radio gedacht is. Jammer dat het een statisch scherm toont, wat risico op inbranden geeft bij mijn OLED scherm. Als je van Radio naar TV Gids navigeert, start die in de Radio Gids. Dan is het een enorm eind omhoog scrollen om de tv-kanalen te zien. 

Swipe ik verder naar rechts dan zie ik eerst de betaalde content, en gratis series van o.a. Discovery en TLC. Dit lijkt voor mij wel erg veel op wat ik bij het derde tabblad verwacht “FILMS & SERIES”. 

Dan nog even de bediening met de Apple TV Afstandsbediening: deze verbergt enkele navigatie-truukjes. Tijdens het kijken van een uitzending klikken opent een OPTIES-menu, o.a. om zender toe te voegen of verwijderen uit de het lijstje favorieten. Ik vraag me erg af of dit de belangrijkste functies zijn voor de allergemakkelijkste gebruikersactie. Men had ook kunnen kiezen voor een Snel-zap-menu.

Tijden het kijken swipen is erg verwarrend: je bent al snel verdwaald waar je naar kijkt. Is het live-tv of terugkijken.  Het idee zou zijn: swipe omhoog = kanaal omhoog, swipe omlaag = kanaal omlaag. Maar dat werkt alleen bij live TV. Swipe je naar links of rechts dan doet de app iedere keer iets anders. Soms ga je Terugkijken, soms zap je. 

De functionele mogelijkheden zijn enorm verbeterd in deze nieuwe TV Anywhere. Het gebruiksgemak is er echter niet op vooruit gegaan. De keuze om live-tv en terugkijken zo vloeiend in elkaar te laten overlopen lijkt erg modern, maar zorgt bij mij voor veel gebruiksproblemen. De toegankelijkheid van live-tv is er sterk op achteruit gegaan. 

 

Reageer