Beantwoord

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook & TV Anywhere

  • 20 oktober 2020
  • 4 reacties
  • 127 Bekeken

  • heeft eerste post geplaatst
  • 2 reacties

Deze Lenovo tablet is een officiële Android tablet maar werkt ook als Chromebook als je er het keyboard aan klikt. Maar als ik TV Anywhere wil installeren zegt Play Store dat TV Anywhere niet beschikbaar is voor dit apparaat. Dat is merkwaardig. Bv de NPO app werkt prima op dit apparaat, net als elk andere Android app die ik heb geprobeerd.
Kan het zijn dat de installer kijkt wie zich meldt en zodra daar iets anders verschijnt dan Android is het over en sluit? In dat geval vraag ik beleefd om voor deze Lenovo een uitzondering te maken want het is echt (o.a.) een Android device. Als hij na installatie niet goed functioneert is het een ander verhaal, maar installatie al meteen blokkeren is een stap te ver.

 

icon

Beste antwoord door Hans-Juriën 20 oktober 2020, 12:09

@RJES de TV Anywhere app wordt niet ondersteund op Chromebooks, daarom is de app niet beschikbaar via de appstore. Je kunt de webversie gebruiken op www.t-mobiletv.nl in je Chrome browser.

Bekijk origineel

4 reacties

Reputatie 6
Badge +2

@RJES de TV Anywhere app wordt niet ondersteund op Chromebooks, daarom is de app niet beschikbaar via de appstore. Je kunt de webversie gebruiken op www.t-mobiletv.nl in je Chrome browser.

Dank voor de reactie. Maar waarom wordt de installatie geblokkeerd? Als ik bij de Play Store kan moet ik toch toegang krijgen tot alles wat daar  beschikbaar is? Nogmaals, als de installatie dan niet werkt of als het programma niet goed functioneert is het een ander geval. Voorlopig ga ik ervan uit dat deze Lenovo volledig compatibel is met Android, dus laat me nou  TV Anywhere installeren (please?)

Reputatie 7
Badge +6

Hi @RJES,

 

Je maakt inderdaad gebruik van dezelfde Play Store, maar de Play Store kijkt naar de app en je hardware. Op basis daarvan kan hij gebruik uitsluiten. Het alternatief van t-mobiletv.nl is voor Chromebooks dé oplossing! 

Ik heb het inmiddels toch draaiend gekregen. Weliswaar via een woud aan trucjes, maar toch. Zoals ik al verwachtte doet hij het prima, net als op onze iPad, maar alleen in tablet-mode, dus met het keyboard eraf. Als Chromebook (met keyboard) doet hij het niet.

Dat bewijst dus dat deze Lenovo een dubbele identiteit heeft: Android én Chrome. Daar zouden jullie bij het blokkeren wel rekening mee mogen houden. Bv. via de Play Store alleen als tablet. Als abonnee van T-Mobile heb ik daar recht op.

De aangeraden oplossing via t-mobiletv.nl is geen goed alternatief. Minder zenders, een scherm dat niet goed reageert, geen prettige ervaring.

Reageer