Sticky

[FAQ] De overstapservice: hoe en wat


Reputatie 2
  • Oud T-Mobile Thuis moderator
  • 103 reacties
Wat is een Overstapservice?
Je hebt de keuze gemaakt…het wordt T-Mobile Thuis! Alleen zit je nog met je huidige provider in de maag. Hoe gaat dat opzeggen nu? En kan dit abonnement eindigen op dezelfde dag als T-Mobile Thuis begint? Kan dat niet makkelijker?

Om je hierbij te helpen hebben we de Overstapservice. Wij regelen het opzeggen van je huidige provider. Daarbij geven we ook door wanneer ons abonnement actief gaat worden. Zo zorgen we ervoor dat je vlekkeloos naar ons over kunt stappen.


Hoe regel ik de Overstapservice?Zodra je je bestelling plaatst op onze website kan je de gewenste ingangsdatum van je abonnement doorgeven. Je kunt ervoor kiezen om extra snel opgeleverd te worden (groene datum). Let op! Indien je hier voor kiest is de overstapservice
niet mogelijk. Indien je voor een blauwe datum kiest krijg je de optie om de overstap door ons te laten regelen.

Doe je je bestelling in de T-Mobile Shop of via een verkoper aan de deur? Controleer dan goed of de overstapservice vermeld staat op je bevestiging.

Wat heb ik nodig voor de Overstapservice?Zodra je aangeeft gebruik te willen maken van de Overstapservice hebben we nog wat gegevens van je oude provider nodig. Zo weten we bij wie we moeten aankloppen. Dit kan je aan ons doorgeven via je persoonlijke account van My T-Mobile Thuis. Doe dit wel binnen één week nadat je je bestelling hebt geplaatst. Wacht je langer is het helaas niet meer mogelijk de overstap aan te vragen.

Ga hiervoor naar het tabblad Overstappen. In het blok ‘Contractgegevens huidige aanbieder’ vul je de gegevens in die bij je huidige aanbieder bekend zijn. Houd hiervoor de volgende gegevens bij de hand:

* Je huidige aanbieder
* Het contractnummer
* De laatste 3 cijfers van je IBAN
* Je telefoonnummer
* De achternaam op het contract van je huidige aanbieder

Let op: we kunnen maar één provider voor je opzeggen. Neem je je diensten af bij verschillende providers zal je een keuze moeten maken welke provider wij voor je opzeggen. De andere provider(s) zal je vervolgens zelf moeten opzeggen.

Klik vervolgens op Verstuur.

Wat als ik alleen Bellen, TV of Telefonie over wil zetten?Bij T-Mobile Thuis maak je altijd gebruik van een Internet abonnement. Deze zeggen we dus altijd op bij je oude provider wanneer je gebruik maakt van de Overstapservice. Wil je jouw Bellen en TV pakketten blijven gebruiken bij je oude provider? Maak dan geen gebruik van de Overstapservice maar zeg de juiste pakketten zelf op bij je oude provider.
Wat gebeurt er als ik meerdere providers heb?Maak je gebruik van meerdere providers? We kunnen met de Overstapservice één provider voor je opzeggen. Eventuele andere providers kan je zelf opzeggen. Om het zo makkelijk mogelijk te maken hebben we al een opzegformulier voor je klaar gezet.
Hoe verloopt de overstapservice verder?
Wij sturen je verzoek door naar je oude provider. Zodra wij een goedkeuring krijgen hoor je dat gelijk van ons. Ook als er toch nog meer informatie nodig is, of er klopt iets niet nemen we contact met je op om dit te verhelpen.


39 reacties

ik wil overstappen van kpn naar T-Mobiel (alles in 1),
en dan gebruikmaken van de overstapservice,
hoe pak ik dat het beste aan,
groeten Bertus
Reputatie 2
Badge +2
Hallo,

Na 5 maanden afwezigheid (was klant van Vodafone Thuis) ben ik op "hangende pootjes" teruggekomen na het vroegtijdig beëindigen van mijn abonnement bij NLEx.

Ik wil gebruik maken van de overstapservice, maar kon NLE niet in de lijst vinden. Na telefonisch contact met de klantenservice bleek dat in jullie lijst NEM te zijn. Misschien handig om dat te veranderen in NLE(x), aangezien die naam door de provider wordt gebruikt ;-)

Maar oke, in het veld contractnummer wilde ik mijn 11 cijferige contractnummer invullen, maar krijg direct een foutmelding omdat het contractnummer maar uit 10 cijfers mag bestaan. Echter mijn contractnummer is toch echt 11 cijfers en start/eindigt niet met een 0.

Hoe kan ik nu mijn correcte oude contractnummer doorgeven?

Alvast bedankt!
Reputatie 6
Badge +5
Hey Fred_M!

Welkom terug! Super om je hier weer te treffen. Hangende pootjes of niet, ik ben blij dat je weer terugkomt. Graag maak ik die overstapservice dan ook voor je in orde. NLEx of NEM, ik regel 't. Stuur mij jouw postcode, huisnummer, laatste vier cijfers van je banknummer en vaste telefoonnummer (zoals bekend was bij NLEx) in een privébericht en ik ga mijn best voor je doen. 😃
Reputatie 2
Badge +2
Hey Sander,

Leuk om je hier weer te zien. Zo te zien zijn heel wat oudere Vodafone Thuis moderatoren vertrokken 😞 Ik was heel snel met mijn bericht en ga je teleurstellen. Ik heb de aanvraag geannuleerd. Dat heeft helemaal niets met T-Mobile te maken. Om een lang verhaal kort te houden, vertrouw ik mijn telefoonlijn niet meer. Tijdens het half jaar NLEx is mijn verbinding iedere twee maanden ingestort (NLEx levert eigenlijk gewoon Telfort), iets wat bij T-Mobile niet gebeurde. Echter om een jaar DSL via T-Mobile aan te gaan en misschien toch in dezelfde situatie terecht te komen, ben ik uiteindelijk toch maar voor glas gegaan. Geheel tegen mijn principe bij Caiway, maar T-Mobile Thuis levert niet via glas op mijn adres..... Anders was de keuze heel makkelijk geweest 🙂 Maar ik wil het mezelf en jullie niet aandoen als er echt wat mis is met de lijn (buitenshuis), dat gaat dan heel veel tijd en geld kosten ;-)

Ik kon het bericht helaas niet meer weghalen...

Groeten!
Fred
Reputatie 6
Badge +5
@bertus.

Welkom op het forum en bedankt voor je interesse! Ik heb je bericht hier geplaatst, omdat hierboven de overstapservice wordt uitgelegd. Lukt het met die informatie? De overstapservice vraag je direct bij je aanvraag aan.

@Fred

Aww, dat vind ik jammer. Het lijkt erop dat de DSL lijn inderdaad niet helemaal stabiel is. Dan zal je last krijgen bij alle providers inderdaad. Goed dat je voor glas hebt gekozen, dat is toch de toekomst. Hopen dat de monopolie op glas snel verdwijnt.

Blijf je wel op het forum? :8
Hallo,

Zelfde probleem als Fred, wil overstappen van NLEx naar T-Mobile. Het overstapformulier lijkt nog niet aangepast te zijn! Ik krijg de 11 cijfers van mijn NLEx/NEM contractnummer niet ingevoerd.
Is dit op te lossen, of moet ik het contract zelf opzeggen?
Hallo
ik heb zojuist t-mobile thuis aangevraagd, internet en tv dus. Ik wil de overstapservice gebruiken, maar kan maar 1 oude aanbieder invullen (deze aanvraag is overigens al meteen goedgekeurd).
Ik heb 2 oude abonnementen lopen bij Ziggo, (blijkbaar is het daar onmogelijk om de abonnementen op 1 adres op 1 naam te krijgen), en een abonnement bij Online.
Ik heb nu dus 1 abonnement bij Ziggo kunnen doorgeven voor de overstapservice, maar wat doe ik nu met die andere twee ?

ik hoor het graag, aangezien ik maar 3 dagen tijd heb om alles door te geven voor de overstapservice.

Gr Sandra
Reputatie 2
Badge +2
Hoi Sandra,

Het antwoord staat al bovenaan in het eerste bericht. Als je op "toon inhoud" drukt onder "Wat heb ik nodig voor de overstapservice" dan staat er o.a. dit:

"Let op: we kunnen maar één provider voor je opzeggen. Neem je je diensten af bij verschillende providers zal je een keuze moeten maken welke provider wij voor je opzeggen. De andere provider(s) zal je vervolgens zelf moeten opzeggen."

Je zult de andere twee dus zelf op moeten zeggen.
Reputatie 6
Badge +7
@John_T Allereerst van harte welkom bij T-Mobile Thuis! Als het niet lukt met het het contractnummer van je huidige provider dan kan je ook alleen je provider (NEM), je naam, IBAN en telefoonnummer invullen die bekend is bij de NEM. Dan gaan we aan de hand daarvan je gegegevens 'matchen' en dan komt dat helemaal goed! :)

@sandrazz Wat Fred_M zegt klopt helemaal, we kunnen één aanvraag doen en dus één contract voor je opzeggen. Als je meerdere contracten hebt lopen dan zal je de andere twee dus inderdaad zelf op moeten zeggen. Om je hierbij te helpen hebben we al wel een opzegbrief voor je klaar staan!
Ik heb tijdens mijn bestelling aangegeven dat ik gebruik wil maken van de overstapservice, alleen staat mijn provider (Caiway) niet in de lijst.

Nu zie ik staan dat ik het zelf moet regelen. Op zich geen probleem uiteraard. Echter is mijn vraag hoe het dan gaat met het verzoek van overstapservice in mijn bestelling?
Reputatie 6
Badge +7
Hi Elzinga86, allereerst van harte welkom bij T-Mobile Thuis! Caiway is inderdaad niet aangesloten bij de Overstapservice maar om je te helpen vind je op onze website wel een opzegformulier die kan gebruiken! Je overstapverzoek komt vanzelf te vervallen en daarna loopt je bestelling door. Ik kan de overstap eventueel ook direct voor je annuleren. Als je dit wil laat het mij dan even weten, dan annuleer ik de overstap direct voor je en je aanvraag loopt daarna dan gewoon door! 🙂
hoi, ik heb gebruik gemaakt van de overstapservice, met overstapdatum op 9 november (een vrijdag), nu belde gideon en die kunnen pas 14 november bij mij komen installeren. op zich geen probleem als ik het pakket heb en de lijn geactiveerd is moet het appeltje eitje zijn, heb nu ook glasvezel dus lijkt me 1 op 1.
krijg ik een mailtje van T-Mobile dat jullie de lijn ook pas 14 november overzetten???

ik heb net een half uur in de telefoonqueue gehangen, maar daar lijkt geen schot in te zitten. dus vandaar mijn vraag hier:
  • per wanneer is mijn lijn nu door jullie overstapservice beeindigd?
  • hoe kan ik voorkomen dat ik 5 werkdagen geen internet heb, en dus ook niet vanuit huis kan werken?
zou heel erg helpen moest hier duidelijkheid in komen. (had ook een beetje verwacht dat overstapdagen alleen beschikbaar zouden zijn op basis van de beschikbaarheid van jullie installateur)
Reputatie 7
Badge +10
Hallo @Mirrie004,

De datum van je aanvraag is een wetsdatum, deze datum kan niet altijd gehaald worden. in dat geval loopt het internet via je oude provider nog een aantal dagen door. Als guidion de lijn actief gemaakt heeft gaat er een signaal naar de oude provider dat de oplevering is gelukt en stopt de oude aansluiting.
Reputatie 6
Badge +7
Hi Mirrie004, wat Hidden zegt klopt helemaal! Ik heb het meteen even voor je nagekeken en je wordt op 14-11 aangesloten. We hebben dit uiteraard ook doorgegeven aan je oude provider en pas wanneer wij aan je oude provider doorgeven dat je bij ons online bent meldt je oude provider je af. Zo kom je dus nooit zonder internet te zitten! Kortom, dat gaat dus helemaal lukken Mirrie! 😉
We hebben een maand geleden T-mobile thuis besteld en daarna afspraak gemaakt met Guidion om vandaag (5 dec) te laten installeren want volgende week gaan we op vakantie.
Gisteren ontvangen we de modem nog niet en daarnaast vandaag lees ik mijn email dat de overstap datum gewijzigd is naar 18 december, wanneer we al op reis zouden moeten zijn.

Hoe kan dit gebeuren en wat kan jullie ons voorstellen?
Reputatie 6
Badge +7
Hi badipras, excuses voor de late reactie hier, mocht je nog vragen hebben van mijn eerdere antwoord via Twitter/Facebook laat het dan gerust weten!
Hallo allemaal,

Ik ben geïnteresseerd om over te stappen naar T-Mobile 750Mbit internet. Het enige dat ik niet kan vinden en daar gaat mijn vraag over is het volgende.

De overstapservice bij afnemen van alleen internet bij T-Mobile. Wordt naast het internet van mijn huidige provider ook mijn huidige tv en telefoon pakket opgezegd.

Ik hoor het graag.
Reputatie 4
Badge +2
Hey @Rayver86,

Tof dat je overweegt om over te stappen! Heb je momenteel ook een alles-in-1-pakket bij je huidige provider? In dat geval zeggen we netjes alles voor je op wanneer je besluit om gebruik te maken van een overstapservice.Heb je een internetabonnement bij één provider en je TV-abonnement bij een ander. Dan dien je zelf je TV-abonnement op te zeggen.
Ik heb net mijn alles 1 aanvraag bij Tmobile afgerond.
Nu wil Ik de overstap afronden maar mijn huidige provider (Solcon) staat niet in de lijst. Hoe moet ik dit nu verder afronden.

Mvg

Ivan
Reputatie 3
Badge +2
Hi @ivanvdheijden, goed dat je aan de bel trekt! Allereerst natuurlijk van harte welkom Thuis! ❤ Ik snap dat jij ook gebruik wil maken van de overstapservice. Bij Solcon is het gebruik van de Overstapservice niet mogelijk, omdat zij hier niet aan mee doen. Ik vind het ook heel erg jammer, maar wij kunnen de Overstap dus niet voor je regelen op die manier. Het goede nieuws is: je kunt natúúrlijk nog steeds van ons internet gaan genieten. Je dient alleen wel zelf even contact op te nemen met Solcon om dit aan hen door te geven, zodat zij jouw abonnement alsnog op kunnen zeggen. In principe is dit dus in één telefoontje alsnog geregeld! 😄

Voor de zekerheid plaats ik hier nog het opzegformulier en uitleg over het opzeggen van je huidige provider:

Je kan de overstap natuurlijk ook zelf regelen. Zo gepiept. Er zit wel een verschil tussen Standaard Internet (DSL) en Glasvezelinternet:
  • Standaard Internet (DSL) > Hiervoor is geen monteur nodig. Bij je aanvraag krijg je een verwachte opleverdatum te zien. Deze bevestigen wij na twee weken. Zodra de startdatum bevestigd is kan je jouw oude provider opzeggen.
  • Glasvezelinternet > Nu komt er een monteur langs om de installatie uit te voeren. Deze belt twee à drie weken na je aanvraag om een afspraak te maken. Je kunt tussen de één en zes weken in de toekomst plannen. Kies de monteursafspraak dan vier weken in de toekomst en zeg daarna pas je oude provider op. Je hebt namelijk een maand opzegtermijn bij je oude provider.
Let op!Er kan maar één provider op de lijn zitten. Heb je Glasvezel bij een andere provider, dan nemen wij de lijn dus over. Een kabelaansluiting kan wel naast DSL of glasvezel bestaan.
Hey,

Vraagje! Als gelukkige huiseigenaar waar afgelopen vrijdag eindelijk glasvezel bij mij thuis is geinstalleerd heb ik de stoute schoenen aangetrokken en zonet een T-Mobile Thuis glasvezel abonnement afgesloten. Momenteel heb ik internet via de kabel (Ziggo). Ik maak gebruik van de overstapservice.

Mijn vraag is of alleen het internet bij Ziggo wordt opgezegd of ook de televisie en de telefonie? Ik heb namelijk nu een Kabel TV abonnement + Internet en telefonie. Qua constructie ziet het er zo uit:

  • Eerst een Ziggo Kabel TV abonnement afgesloten (zie https://www.ziggo.nl/televisie/kabel-tv/)
  • Vervolgens aangevuld met het "tientjes actie" (https://www.ziggo.nl/aanbiedingen/15-euro/)
Bij mijn nieuwe abbonement bij T-Mobile heb ik alleen internet afgesloten, ik maak eigenlijk ook in de bovenstaande constructie via Ziggo alleen gebruik van het internet.

Concreet: kan ik erop vertrouwen dat de T-Mobile overstapservice alle diensten beëindigd? Dus
  • Product 1: Ziggo Kabel TV, en;
  • Product 2: Internet en telefonie?
Ik kon het even zelf niet vinden, dus hopelijk kan iemand mij duidelijkheid geven. Alvast bedankt!

Cheers,

Paul
Reputatie 6
Badge +7
Hi @TZCT1FX, wat fijn dat er eindelijk Glasvezel beschikbaar is op jouw adres! Maak je geen zorgen, bij de overstap zeggen we Internet, Vast bellen en TV voor je op. Ik heb de aanvraag meteen even voor je gecontroleerd en de overstap is inmiddels goedgekeurd door Ziggo, dat gaat dus helemaal lukken! 😉
@Brian

Thanks, Heb het gezien! Heb nu nog wel een andere vraag. Ik zie dat T-Mobile een nieuwe actie heeft; men kan tijdelijk gratis overstappen. Ik vraag me af of ik nog gebruik kan maken van deze actie aangezien ik vorig week mijn overstap heb aangevraagd en nog binnen de 14 dagen bedenktijd zit. Ik ga namelijk nog 30 euro activatiekosten en 37,50 installatiekosten betalen.

Als T mobile niet eerst controleert of de monteur wel kan iets installeren, dan is deze overstapservice een wassen neus. De monteur stelde vast dat ik "geen signaal had" (terwijl ik notabene de overstap maakte van glasvezel naar glasvezel) en vertrok onverrichterzake, en vergat gemakshalve ook nog om een ticket aan te maken voor de technische dienst. Mijn abonnement met de oude provider was door T mobile per die datum reeds opgezegd helaas... Zodoende zit ik nu al 10 dagen zonder internet, ondanks de (loze) belofte van T mobile dat je met de overstapservice geen dag zonder internet komt te zitten. T mobile: zorg dat het werkt vóórdat je het contract met de oude provider opzegt!!
Reputatie 4
Badge +2
Hey @TZCT1FX, ik wil je vragen mij een privébericht te sturen met jouw postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van jouw IBAN. Dan ga ik m'n uiterste best doen voor je.

Hoi @keesjo, oef balen dat de overstap bij jou niet van het leien dakje is gegaan! We doen ons uiterste best om een overstap zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Jammer genoeg is dit zo te lezen niet het geval geweest. Ook jou wil ik graag vragen mij een privébericht te sturen. Dan ga ik direct controleren wat de voortgang is van dit probleem.

Reageer