Vraag

FO-link lampje brand niet

  • 3 januari 2021
  • 11 reacties
  • 330 Bekeken

Hallo,

Ik ben op 24 december aangesloten op het t-mobile netwerk. Helaas al meteen problemen dat de mediaconverter een te hoge demping heeft van -13. Gelukkig niet zoveel last van gehad met tv kijken of gewoon internetten. Er zou een nieuwe afspraak gemaakt worden voor het vervangen van de patchkabel en de mediaconverter volgens de monteur van kpn. Helaas is hiervoor nog geen afspraak gemaakt of is er met mij contact hierover gezocht. Volgens de kpn monteur had de Guidion monteur dit eigenlijk al moeten nakijken en had de spullen al kunnen vervangen of in ieder geval uit testen.

 

Helaas vandaag helemaal geen verbinding meer. Mediaconverter FO-link lampje brand niet. Alles heb ik al een keer van het stroom gehaald maar helaas had dit geen zin. Gebeld met de klantenservice en hij heeft een ticket aangemaakt en dan neemt de backoffice contact met mij op voor een afspraak. Hoe lang ik nu zonder internet zitten en zonder de tv te kunnen gebruiken? Uitzondering van de tv anyware app, heb ook maar een chromcast.

Graag met spoed een monteur omdat ik de verbinding ook nodig heb voor mijn werk. En nog een extra voucher? Ik heb nog de tot donderdag om over te stappen en ben erg geneigd om dit te gaan doen. Ik ben helaas het vertrouwen een beetje kwijt in een stabiele internet verbinding.

 

Gr, Dave


11 reacties

Helaas hier ook weinig voortgang. Gelukkig kan ik nog per 7 Januari opzeggen. Heb ik voor die tijd geen werkende internet verbinding dan ga ik dit ook zeker doen.

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @Daveheuvel, welkom op de Community!

Het begin is nog niet voortvloeiend gelopen, excuses voor het ongemak. De reden dat er een ticket uitgezet is naar de technische dienst, is omdat het een hardnekkiger probleem is dat niet aan de voorkant kan worden opgelost. Je zult nog maximaal vier dagen moeten wachten voordat onze collega's de juiste oplossing gevonden hebben. Dat is natuurlijk aan de lange kant, daarom stuur ik je nu gelijk een nieuwe voucher toe per privébericht.

Als ik in de tussentijd iets anders voor je kan doen, let me know. Ik help en denk graag zo goed mogelijk mee!

Beste Jason,

Vriendelijk bedankt maar de oplossing lijkt mij niet zo heel moeilijk. De demping was al te hoog -13. Wat betreft de 4 dagen dan zit ik nu 3 dagen zonder verbinding (2 werkdagen).Dit betekent dat ik pas op donderdag een telefoontje zou kunnen verwachten om eventueel een afspraak te maken. En dan moet ik waarschijnlijk weer wachten tot er een monteur komt. Hier had op zijn minst al een monteur aan de deur kunnen staan met een nieuwe mediaconverter en pachtkabel. Kpn heeft de lijn doorgemeten. Overigens bij XS4ALL in de tijd dat ik daar zat geen enkele keer storing gehad. Zij hadden mij al gewaarschuwd. Had ik maar geluisterd. Dat de beloofde snelheid niet altijd gehaald wordt daar zit ik niet zo mee maar wel dat er totaal geen diensten geleverd worden. Nogmaals donderdag verwacht ik toch echt een werkende verbinding. Ik zeg dit omdat ik nog kan overstappen.

Reputatie 3
Badge +2

Hoi @Daveheuvel ,

Ik lees terug dat je een voorlopig besluit hebt genomen om de overstap te wagen, mocht het niet lukken om jou online te krijgen morgen. Morgen komt bij jou de Guidion monteur langs, die is aangestuurd om zowel een nieuwe Media Converter, modem, patch kabel en koppelbuis te testen. Ik vermoed dat na deze handelingen je van een werkende verbinding bent voorzien.

Heb je in de tussentijd vragen, schroom niet! We zitten op de Community voor je klaar!

Helaas nog steeds niks. Monteur kon blijkbaar weinig doen. Mediaconverter vervangen en zegt ook de patchkabel vervangen te hebben. Ik heb het hem niet zien doen maar geef de voordeel van de twijfel. Hij geeft aan dat het ergens buiten zit.

Stuur gewoon meteen KPN aan om in de pop te gaan kijken. Ik heb kpn gebeld en zij hebben nog geen opdracht van t-mobile ontvangen. Nu is het alweer dinsdag avond en ik blijf er maar achter aan gaan. Toch spijtig. Ik wilde t-mobile graag nog een kans geven maar de vertrouwen was al niet hoog en wordt als maar minder. Ik ben benieuwd wanneer ze actief ondernemen. Klanten houden is denk ik niet zo belangrijk heb ik het idee.

Ja we kunnen internetten door de gratis voucher maar dat is niet ideaal. Op het moment dat ik gebeld wordt dan werkt 4g niet meer ivm dual sim.

 

Ik ben benieuwd en helaas niet de enige las ik.

Mijn bericht staat nu op beantwoord? Het is wel beantwoord maar zeker niet opgelost. 

 

Reputatie 7
Badge +7

Goedemiddag @Daveheuvel, vanmorgen heeft de netbeheerder de volgende acties uitgevoerd:

-Alles doorgemeten en uitgelicht

-Test NT (glasvezelkastje) geplaatst in de pop in de wijkcentrale en daar staat signaal op

-Vervolgactie vanuit T-Mobile is nodig om het incident te verhelpen

Ik ga meteen verzoeken aan de technische dienst om dit af te handelen.

Eerste mogelijkheid voor een monteur is vrijdag 22-01??? Jullie laten nu een klant bijna 3 weken zonder internet zitten. Jullie vinden het blijkbaar niet belangrijk om een klant te behouden. Schandalige zaak. Er kan niet gezorgd worden dat er vandaag een monteur op de stoep staat terwijl hier dinsdag een kpn monteur is geweest. Dat had dinsdag meteen doorgezet moeten worden. Echt slechte service. Nu zit ik in het weekend zonder internet. Echt spijt dat ik van XS4ALL naar t-mobile ben overgestapt. Had ik dit geweten had ik dat nooit gedaan. 

Nogmaals als er vandaag nog een monteur kan komen, Prima. Anders laat maar. Ik zou wel graag nog een voucher willen omdat we anders in het weekend helemaal niks hebben.

Mocht het zo zijn dat er geen monteur meer langs kan komen en/of geen werkende verbinding is voor maandag dan ga ik ervan uit dat er geen aansluitkosten betaald hoeven te worden en alleen de 10 dagen werkende diensten. 

Reputatie 7
Badge +7

Goedemiddag @Daveheuvel , ik snap dat je er niets aan hebt, maar ik sta 100% achter jouw mening. Het duurt allemaal veel te lang. We hebben dit als moderators al meermaals aangekaart om zodoende de lijntjes naar andere partners (Guidion, KPN en VWT bijv.) veel korter te maken.

Er wordt straks met aantal collega's een proef pilot gestart om ook de technische tools aan hen te leveren zodat gebruikers met verbindingsproblemen veel sneller geholpen kunnen worden.

Daar heb jij nu weinig aan, maar er wordt wel echt naar geluisterd, dat beloof ik je.

De aansluitkosten (activatiekosten) zijn vergoed, zie ik in het systeem staan, dus die € 30,00 zal niet in rekening gebracht worden.

@Jason Ik heb daar inderdaad niks aan. Helaas zie ik het hier op het forum regelmatig voorbij komen. Helaas voor jullie ben ik dinsdag klant van KPN. Ik hoop dat jullie volgend jaar wat betreft het oplossen van storing en aansturen van monteurs beter op orde hebben. uiteraard snap ik ook dat de huidige situatie ook niet mee helpen in deze situatie, maar de klant mag daar niet de dupe van worden. Wel zou ik graag mijn tickets willen volgen wat ook niet mogelijk is. Althans ik heb het niet kunnen vinden. Ook doorverbonden worden naar de technische dienst ipv de standaard heldesk. En dat zeg ik uiteraard met alle respect maar zij kunnen een ticket doorzetten naar jullie partners.

Kijk graag eens naar de kwaliteit van de Mediaconverters. 2 monteurs van KPN geven dit al aan en ik lees het ook regelmatig. Oud collega heeft t-mobile en is erg tevreden. Dus het kan wel. Hij heeft ook een andere type en merk mediaconverter (tp-link). Ik weet niet of dit type overaal op aangesloten kan worden maar dat lijkt mij een stabielere mediaconverter. 

Erg jammer hoe het allemaal is gelopen. Ik hoop dat ik volgend jaar lees dat er andere mediaconverter worden geplaatst of liever helemaal niet eigenlijk. Misschien weer een poging.

 

Positief is in ieder geval dat op het moment dat de diensten werkte het internet stabiel was en ook de tv was goed. Geen haperingen of iets dergelijks. Ook erg handig dat je geen vlan meer hoeft aan te maken voor iptv. Dat is erg handig wanneer je een eigen router zou willen plaatsen. Dus ook nog een positieve noot.

Reputatie 7
Badge +7

Ondanks het feit dat je het regelmatig ziet voorkomen, menen we het wel echt. Wij zien ook graag een aantal aspecten veranderen, maar de ontwikkeling hierin stagneert zo nu en dan. Dat de situatie niet meehelpt, is een feit, maar dat betekent natuurlijk niet dat we zaken niet op orde mogen hebben en uiteindelijk ben jij daar de dupe van geweest. 

Wat betreft het volgen van jouw tickets: je kunt de logs die collega's achterlaten opvragen, maar uitstaande tickets kun je niet volgen. Het is aan onze technische dienst en de Klantenservice om die tickets in het oog te houden en af te handelen. Als je het aanvraagformulier inzage persoonsgegevens (de link is klikbaar) instuurt, dan verstrekken wij de gegevens digitaal: door middel van een e-mail waarin je een link ontvangt. Door op de link te klikken, word je geleid naar een soort van My T-Mobile Thuis omgeving en daar kun je de persoonlijke gegevens downloaden.

De tip met betrekking tot de Media Converter zal ik zeker doorgeven en zullen we meenemen in onze feedbacksessies. Dankjewel hiervoor!

Mocht je volgend besluiten ons weer een kans te geven, dan zullen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het zonder slag of stoot geactiveerd wordt. Nogmaals, sorry voor hoe het gegaan is. Ik wens je oprecht alle goeds toe en veel plezier bij je nieuwe provider straks.

 

Reageer