Beantwoord

Installatie DSL


Wij hebben het Tmobile thuis pakket ontvangen wat volgens de winkel een appeltje-eitje zou zijn om te installeren. Helaas is dat in ons geval niet helemaal waar. We kwamen er al snel achter dat we niet de aansluiting hadden die in de voorbeelden staat. Lang leve google. We hebben de boel zo kunnen aansluiten dat er wel lampjes branden op het modem. Maar zowel de telefoon (eerst ingesprekstoon, daarna stilte) als de tv krijgen we niet aan de praat.
Iemand een oplossing?


Kan iemand ons wijzer maken

icon

Beste antwoord door yalerta 31 July 2019, 09:52

Bekijk origineel

10 reacties

Reputatie 7
vermeld even het mac adres wat er onder op de stb staat. er gaat soms niet goed aan de kant van T Mobile waarom de tv niet werkt.
voor de telefoon zou je het modem eens kunnen herstarten. dan krijgt ie opnieuw de configuratie binnen.
Dank,
Contact gehad met T mobile en er lijkt een kabelbreuk te zitten op 560 meter afstand van ons huis. Hier komt een monteur voor. Daarna kunnen we het opnieuw proberen....
Heren nog een vraag;
T- Mobilel draait en keert een beetje. Nu hoorde ik vandaag dat KPN helemaal niet ingeschakeld wordt maar dat ik een afspraak moet maken met een montuur die moet constateren wat we eigenlijk allang weten. Alleen kan die monteur pas komen over 16 dagen! Weet iemand hoelang dan de poppekast nog duurt als de monteur KPN in moet schakelen om de vermeende draadbreuk te herstellen?
Wij gaan morgen totaal op zwart met telefoon, internet en tv....
Kan iemand ook nog even naar de aansluiting van de foto kijken, die is toch wel oke he?
Dank jullie!
Dat ligt er aan hoe snel T-Mobile dat dan doorzet naar de netbeheerder en hoe snel die daarna aan de gang gaan en kunnen gaan.
Het gaat via koper, dus kan het ook zijn dat de andere aderpaar word ingezet, dan kan het snel gaan, maar moeten ze graven word het wat later.

Aansluiting zit zo te zien goed, je kan het andere aderpaar nog even proberen, misschien is die al ingezet.
Reputatie 7
Badge +5
@KEB en @Doornekamp33

Misschien even voor de duidelijkheid uitleggen dat @Doornekamp33 met het andere aderpaar bedoelt dat je de rode en blauwe draad van de 4e foto over moet zetten naar het 4e en 5e aansluitcontact in dat witte doosje. Uiteraard daarna de modem even stroomloos en opnieuw opstarten.
@Doornekamp33 en @yalerta
Ik kan jullie wel zoenen! Het lijkt te werken.
Dank je! jullie hebben iemand zijn dag weer goedgemaakt (en dan nog niet gesproken over 3 tieners die al depressief werden bij het idee....)
Perfect, soms is het een gok, KPN meet de lijn door voordat ze aansluiten, als ze dan onregelmatigheden aantreffen willen ze wel eens de andere aders gebruiken, of er word een fout gemaakt door de monteur en dan maar hopen dat er niet 1 wakker word en het weer omdraait.

Succes met de tieners, hopen dat die nu tevreden zijn.🥰🥰😉
Nu is er nog een stressfactor.
We hebben een Apple 4 voor netflix (en geen smarttv) maar nu zit op die HDMI lijn dus op de Tmobile box kennelijk. We dachten eigenlijk dat we als we de box uit zouden zetten we weer de Apple 4 zouden hebebn met Netflix maar dat lijkt niet te werken.
Iemand nog een idee hoe we dit kunnen fiksen? Dan is de jeugd echt gelukkig.... want waar ben je tegenwoordig zonder Netflix 🙂 en nee mama wil niet aan de smart-tv 🙂
Heeft die niet smart TV geen 2 HDMI poorten, kabeltje van beide boxen rechtstreeks op de TV en met de AB HDMI 1 of 2 selecteren.
Of zit er 1 iets los, gebeurt ook te makkelijk als je bezig ben.

Ik heb ook geen smart dinges, ben het met je vrouw eens, na 2 jaar werkt de helft vaak niet meer en updaten is ook niet de sterkste kant van de fabrikanten.
Heb eens gelezen van een ding van 5000 euro die na 1.5 jaar net zo niet smart was als een oude beeldbuis, omdat niks meer werkte en er geen updates meer kwamen, heb je een scherm met speakers.
Reputatie 7
@KEB TV Anywhere is er ook voor de Apple TV 😃 kan je gewoon TV kijken op je favoriete media box.

Reageer