Beantwoord

Fritz!Box 7590 heeft public IPv4 adres nodig van VMG8825-T50 modem

  • 16 February 2021
  • 9 reacties
  • 325 Bekeken

Reputatie 1

Ik ben nu al 3 dagen aan het knoeien om het Fritz!Box router met ingebouwd DECT basis station achter de Zyxel aan de praat te krijgen, ben dus geen expert!

Uiteindelijk bleek dat de Fritzbox alleen PUBLIC IPv4 adressen accepteert en nu is dus de vraag: hoe krijg ik dit voor elkaar.

Een IPv6 adres zou ook helpen maar dan weer de vraag: HOE?

icon

Beste antwoord door NiekLensvelt 18 February 2021, 13:35

Bekijk origineel

9 reacties

Reputatie 7
Badge +3

@NiekLensvelt 

Wat je eigenlijk wil, is de Zyxel in de bridge mode hebben. Alleen doet / kan dit bij TMT niet.

Weet niet wat voor verbinding je hebt, glasvezel of DSL?

Reputatie 1

Via “my Fritz!Box” is naar het probleem gezocht, daarbij is het volgende geconstateerd:

 

Warning:
Your FRITZ!Box has registered with a non-public IPv4 address in the MyFRITZ! system. This address cannot be accessed from the internet. The redirection to your FRITZ!Box will probably fail.

This message may have the following possible causes:

  • Your FRITZ!Box is not connected directly with your internet connection but is used behind another NAT router. MyFRITZ! can be used only if your FRITZ!Box is connected directly with the internet.
  • Your internet service provider did not assign a public IPv4 address to your FRITZ!Box. This is possible at internet connections used with the dual-stack lite protocol. Consult your internet service provider to find out how to enable IPv4 connections at your internet account or connect your FRITZ!Box using IPv6.

De Zyxel router, geleverd door T-Mobile thuis, hangt aan een glasvezel modem in de meterkast en werkt prima. Een LAN poort naar de Fritz!box is nodig omdat daarin het basis station voor Dect zetelt. De Fritz!Box kan kennelijk niets met het gegeven IP adres van de Zyxel router.

Reputatie 7
Badge +3

@NiekLensvelt 

Volgens mij, maar ik ben geen Fritz! specialist, zou je de Zyxel er tussenuit kunnen halen en direct op de MediaConverter aan kunnen sluiten.

REF

Anders even wachten tot er een Fritz! spec dit topic opmerkt

 

Reputatie 1

Ja, daar heb ik ook al over gedacht maar ik weet niet of de telefoon (land lijn) dan bruikbaar is. Ik ben bang dat het een heel gedoe wordt, alleen maar om dat uit te proberen. (welke configuraties?)

Ik hoop dus maar dat er iemand (met meer verstand van zaken dan ik) een oplossing voor weet te bedenken.

Reputatie 7
Badge +4

@NiekLensvelt de fritzbox gaat niet werken met telefoon van T Mobile. Wil je de fritz gebruiken dan moet je het T Mobile profiel selecteren en je nummer overzetten naar bijvoorbeeldd cheapconnect dat hebben al meer mensen voor elkaar gekregen.

Reputatie 1

Ahh, ik heb al jaren een SIP account bij VoipCheap en ik had mijn nieuwe nummer al in de Fritz!Box gezet, dus dat zou kunnen betekenen dat ik de Zyxel wellicht helemaal niet nodig heb? 

Ik ga morgen proberen de Fritz!Box direct aan het glasvezel modem te hangen, dat zou een mooie oplossing zijn.

Als het werkt laat ik het nog weten.

Reputatie 1

Het is niet gelukt om de Fritz!box direct op het T-MobileThuis glasvezel WAN-modem te laten werken, helaas. Ik denk er nu aan om (als zovelen) de analoge telefoon op te zeggen. Jammer is het wel.

Reputatie 7
Badge +4

je firmware even updaten. het profiel moet er wel in staan. anders custom met vlan 300 

Reputatie 1

Opgelost: uiteindelijk heb ik de Fritz opgenomen in een thuis-netwerk en daarin de het Zyxel modem met het mac-adres aangemeld…...het werkt tot zo ver nog goed.

Reageer