Beantwoord

Fritzbox 7490 poort 3 en 4

  • 23 december 2020
  • 3 reacties
  • 218 Bekeken

Hallo allemaal,

 

Sinds een paar dagen een toch wel tevreden t-mobile klant waar de overstap en activatie allemaal prima is gegaan. 

Omdat er voor de overstap al een fritzbox 7490 hing en het gebruik van een eigen modem/router bij t-mobile toegestaan is, deze vanmorgen maar gaan installeren.

Dat ging verder prima en de verbinding werkt ook uitstekend. Alleen nooit geweten dat daardoor LAN poort 3 en 4 voor ip tv worden gereserveerd. Omdat poort 1 gebruikt wordt als “WAN” poort is er alleen poort 2 nog maar voor LAN over. Dit wordt wel een beetje beperkt. Nu hebben we een internet-only abbonement en zal daar nooit tv over gaan.

Hier al even contact met AVM over gehad en zij geven aan dat je moet instellen als “other service provider” met de gegevens van de provider. Dan komen poort 3 en 4 weer beschikbaar als gewone LAN poort.

Hier loop ik dus een beetje vast en heb al wat geprobeerd maar kom er niet uit…. Wie kan mij hierin verder helpen? 

icon

Beste antwoord door vstrom77 23 december 2020, 17:23

Zelf het antwoord al gevonden… Alles werkt inmiddels. Was vergeten vlan 300 in te stellen..:expressionless:

Bekijk origineel

3 reacties

Zelf het antwoord al gevonden… Alles werkt inmiddels. Was vergeten vlan 300 in te stellen..:expressionless:

Wat voor instellingen moet je dan doen? Ik zit met het zelfde probleem. Dacht dat het aan de fritzbox lag; heb een nw gekregen

Ik heb contact gehad met avm en daar de vraag neer gelegd. Die vertellen dat je moet kiezen voor "other internet service provider” en daarna vlan 300 voor internet instellen. Daarna werkte alle poorten weer een deed internet het ook weer.

Reageer