Beantwoord

Google Wifi wil maar niet werken Huawei hg655d

  • 17 August 2020
  • 1 reactie
  • 162 Bekeken

  • heeft eerste post geplaatst
  • 1 reactie

 

Goedendag forum,

Via wat google en lees werk kwam ik al snel op dit topic(https://community.t-mobile.nl/t-mobile-thuis-internet-492/modem-in-bridge-modus-met-google-nest-wifi-324291) terecht want ik loop namelijk tegen hetzelfde issue aan, namelijk slecht internet. Enkel krijg ik het maar niet opgelost met de geboden oplossing

 

Ik heb de volgende switch gekocht en in de bijgevoegde staat de configuratie: https://www.coolblue.nl/product/453955/netgear-gs105e-prosafe-plus.html

 

nu heb ik een tweetal vragen:

  1. Huidige situatie is als volgt - mediaconverter → modem→ switch → Google Wifi de reden hiervoor is dat er gebruik wordt gemaakt van televisie en ik die andere setup ook niet voor elkaar kreeg. Is het overigens wel wenselijk om naar mediaconverter → switch → modem en Google Wifi situatie te gaan? Dan bouwen we de setup namelijk om.
  2. Kunnen jullie mij helpen met het oplossen van dit probleem? Als ik namelijk gebruik maak van de specifieke vlanid 300 kanaal geeft de google wifi aan dat er geen verbinding mogelijk is. Als ik dan deze poort doormiddel van een utp kabel in mijn laptop prikt dan geeft hij aan ook geen ip adres te kennen. Wellicht geeft dat een beter beeld.

Alvast bedankt voor het meedenken.

 

 

icon

Beste antwoord door Waqqas 17 August 2020, 23:28

Bekijk origineel

1 reactie

Reputatie 7
Badge +15

Hallo @SYellow 

Wanneer je de Google WiFi op poort 1 of 2 aansluit van de Huawei zou deze moeten werken omdat de Huawei geen VLAN tagging heeft, welke problemen ervaar je anders?

Heb je ook de instellingen die door Wesley onderaan in het topic waarnaar je verwijst geprobeerd?

Kan je die VLAN 1 verwijderen of kan dat niet?

Reageer