Beantwoord

slecht internet vandaag 29 januari 2021

  • 29 januari 2021
  • 38 reacties
  • 447 Bekeken

Vandaag, vrijdag 29 januari heel slecht internet op postcode 4421JB

intetney stopt elke paar minuten en komt dan weervanzelf terug. Modem al gereset maar dit bied geen oplossing. 
Televisie werkt wel. 

icon

Beste antwoord door Apache454 15 februari 2021, 13:49

Hi @Boris,

De laatste keer dat zowel internet als televisie uitvielen was op zondag 7 februari ongeveer 10.15 uur, ik heb om 10.29 uur contact gezocht met de helpdesk, het tijdstip van de storing kan 5 minuten schelen, het tijdstip waarop ik de helpdesk belde is precies.

Deze storing heeft geduurd tot woensdag 10 februari, om 15.20 uur heb ik de modem gereset en alles werkt weer.

M.v.g.

Peter

Bekijk origineel

38 reacties

Reputatie 5
Badge +2

Hi @Apache454, goed dat je hulp inseint! Ik heb gelijk jouw dossier erbij gepakt, en ik zie dat wij druk bezig zijn om de verbinding uitgebreid te analyseren. Zodra wij weten waar het aan ligt, zal jij de eerste zijn die op de hoogte wordt gesteld!

Is je toevallig zelf nog opgevallen dat je van bepaalde apparaten gebruik maakt zodra het internet wegvalt? Het klinkt wellicht surrealistisch, maar het komt nog geregeld voor dat één enkel stroomapparaat het hele netwerk platlegt. Wellicht dat je nog een patroon qua avond of ochtend is opgevallen?

Ondertussen zijn wij ook druk bezig om dit soort zaken uit te zoeken!

Hi @Cal

Sorry voor de late reactie maar wij hadden geen nieuwe elektrische apparaten aan staan in huis.

tijdens mijn eerste contact met de helpdesk van T-mobile (vrijdagmiddag) werd mij verteld dat er een storing was in mijn huisinstallatie een zogenaamd Bridget Tap probleem.

hiervoor moest er een monteur langs komen om deze storing te verhelpen en dat zou €55, kosten, ik werd gelijk doorverbonden met deze externe firma ( de naam is mij ontschoten helaas), dit is echter mis gelopen doordat deze firma een ticketnummer nodig hadden en dat was nog niet aangemaakt.

‘s-avonds om 20.00 uur weer contact opgenomen met T- mobile helpdesk en toen bleek dat er geen Bridget Tap probleem was maar dat het of in het modem zat of in de centrale, we hebben toen het modem nogmaals gereset en dit moest zo drie dagen blijven staan, ik kreeg het verzoek om het modem niet meer te resetten. Wel kreeg ik toen onbeperkt internet voor7 dagen wat er in ieder geval voor zorgde dat we tv konden kijken.

Maandagochtend extra vroeg opgestaan ( 06.30 uur) om gelijk om 07.00 uur de helpdesk te bellen, internet en tv deden het toen nog steeds niet. De helpdesk medewerker heeft weer de lijn doorgemeten en een opdracht gemaakt voor een monteur om de centrale te controleren.

Vanmiddag toch maar eens de modem gereset en sinds die tijd hebben we weer televisie en internet, ik ben wel benieuwd wat er nu aan de hand was want ik heb nog niets gehoord van T-Mobile na het laatste gesprek met de helpdesk deze morgen.

m.v.g.

@Cal 

nog een laatste aanvulling, na het plaatsen van mijn eerste post viel ook televisie uit, dat was eerder nog niet.

Reputatie 7
Badge +8

Hi @Apache454 Ik heb het nog even nagekeken en de melding bij onze technische dienst is opgepakt maar op dat moment was je verbinding al weer terug. Zo te zien is er op 29-01 een storing geweest op jouw adres die zich op op 01-02 ergens in de middag weer heeft hersteld. Excuses voor het ongemak! Nog wel even een controle vraag, werkt alles nu weer naar behoren? Mocht je nog problemen ervaren laat het dan zeker weten!

Hi @Cal,

Alles werkt weer prima, ik ben alleen wel heel benieuwd wat nu de oorzaak was dat ik op vrijdag 29 januari geen internet en tv meer had.

Het eerste contact met een helpdesk medewerker gaf volgens de meting die deze helpdesk medewerker deed een storing bij mij in huis, een zogenaamd Bridget Tap probleem.

dat is het dus werkelijk niet geweest want hier is niemand geweest om dat te controleren of te verhelpen wat wel de bedoeling was van deze helpdesk medewerker want hij had mij al doorverbonden met een partij die een monteur zou sturen waarvoor ik dan de kosten moest betalen.

Al met al zou ik dus willen weten wat nu het probleem was, ergens moet er iets niet goed hebben gezeten want in had echt geen internet en tv meer.

In onzekerheid verkerend, m.v.g.

Peter.

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @Apache454, sorry voor de verwarring vanuit onze kant! Soms gedraagt een verbinding zich alsof er een bridge tap is en dan meet de lijndiagnosetool die wij van KPN mogen lenen een bridge tap. In enkele gevallen is er dan geen sprake van een bridge tap, maar lijken de uitvalsverschijnselen dermate sterk daarop dat het wel uit de diagnose naar voren komt. Om dit nogmaals extra te onderzoeken, is nu de technische dienst aan het werk gezet. Zij zullen schakelen met de netwerkbeheerder om te achterhalen waar de exacte oorzaak ligt zodat het definitief verholpen kan worden en jij niet meer in spanning en onzekerheid hoeft af te wachten waarom dit voorkomt. 

De huidige verwerkingstijd (tijd die verstrekt voordat tickets in behandeling genomen kunnen worden) bedraagt twee tot vier dagen. Het zal daarom spoedig opgelost worden. Zodra er een antwoord is, ontvang je dit meteen van ons. Nogmaals excuses en ik hoop oprecht dat het snel gefixt wordt!

Hi @Jason,

Helaas sinds gisteren (zondag 7 februari) weer geen internet en televisie meer, helpdesk weer gebeld en daar konden ze ook niet terug vinden welke storing er vorige week was geweest.

ze heeft de storingsmelding gemaakt en nu is het wachten op T-Mobile om te zien wat ze er aan gaan doen, ik zou volgens de helpdesk medewerker iets te horen krijgen via SMS of Mail maar heb nog niets gehoord.

ik heb gelukkig weer wel onbeperkt mobile internet gekregen en kijk nu weer mobiel televisie (4G) en internet.

Ook ik hoop dat ze vinden waar het aan ligt en dat het opgelost kan worden.

m.v.g.

Peter.

Reputatie 7
Badge +7

@Apache454 Als het verkeerd gaat, lijkt soms wel alles in één keer verkeerd te gaan met de verbinding. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en dat is precies wat nu onderzocht wordt. Overigens wil ik hier wel bij benoemen dat het onderzoek dat onze lieftallige collega gisteren gestart is, als toevoeging aan het huidige onderzoek is gekoppeld dus er wordt echt werk van gemaakt. 

Fijn dat je met de Unlimited voucher uit de voeten kan in de tussentijd. Indien ik je met iets kan helpen, laat het zeker weten!

Hi @Jason, @Brian, @Cal,

Vandaag, woensdag 10 februari, weer internet en televisie, om 15.20 uur de modem gereset en alles werkt weer.

Helaas nog steeds niets gehoord van T-Mobile sinds afgelopen zondag toen ik deze storing heb gemeld, wel natuurlijk hier op de community via jullie. Ik heb geen idee hoever het staat met het oplossen van dit probleem maar anders zou dit misschien een mooi moment wezen om de lijn nogmaals door te meten.

Hier in huis is in ieder geval niets gewijzigd sinds de storing van afgelopen zondag, iedere dag de modem gereset en vandaag was alles weer goed schijnbaar.

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @Apache454, bedankt voor je terugkoppeling. Ik verwacht dat je uiterlijk vrijdag een antwoord vanuit de technische dienst en de netbeheerder zult ontvangen. Ik heb de lijn nog eens doorgemeten en zie geen afwijkende zaken naar voren komen, daar wil ik echter nog geen voorbarige conclusies mee trekken omdat we het niet voor niets neergelegd hebben bij de specialisten. 

Ik houd jou case in de gaten en zal morgen (dan zijn de vier dagen verwerkingstijd verstreken) eens peilen hoe het ervoor staat bij hen.

Bedankt voor je begrip en geduld!

Hi @Jason,

Dank je wel Jason voor je snelle reactie, ik ben heel benieuwd waar het aan ligt.

M.v.g.

Peter

Hi @Cal, @Brian, @Jason,

Vandaag ( donderdag 11 februari ) nog steeds internet en televisie. Dit is nu om 11.45 uur dus vanaf de reset al iets meer als 20 uur zonder storing.

M.v..g.

Peter

 

Hi @Cal, @Brian & @Jason,

Vandaag (vrijdag 12 februari) nog steeds internet en televisie om 12.15 uur.

Helaas nog niets vernomen van T-Mobile wat nu de oorzaak is van deze storingen.

M.v.g.

Peter

Reputatie 7
Badge +7

Goedemiddag @Apache454, de oorzaak is nog niet precies vastgesteld. Ik vermoed een tijdelijke obstructie in het thuisnetwerk of een kabelfout die zichzelf hersteld heeft. Sorry voor de onduidelijkheid. Wel enorm fijn dat er geen enkele verstoringen meer geweest!

Blijf ons zeker op de hoogte houden, dan kunnen we de oorzaak nagaan in de tussentijd. Houd er alsjeblieft wel rekening mee dat soms een oorzaak niet exact vindbaar is, zeker wanneer het een netwerkissue was in de interne verbinding (thuisapparatuur, binnenhuisbekabeling et cetera).

Ik ben vanaf vandaag twee weken met vakantie, maar geen zorgen: mijn meer dan ervaren en vakkundige collega's kunnen jouw topic in de gaten houden!

Hi @Jason, @Cal & @Brian,

allereerst een fijne vakantie toegewenst, jammer dat ze niet kunnen vinden waar het aan ligt dat ik nu twee weken achter elkaar een storing van het internet en televisie heb gehad die drie dagen duurde.

het thuis netwerk bestaat uit een enkel telefoon stopcontact dat via een 50 cm kabeltje is aangesloten op het punt waar de kabel van kpn de meterkast in komt in het telefoon stopcontact zit het modem aangesloten d.m.v. een rj xxx aansluiting en dat kabeltje is ongeveer een meter lang.

dit kabeltje heb ik tijdens de eerste storing vervangen door een ander kabeltje wat nog in de doos zat waarmee ik alles van T-Mobile opgestuurd had gekregen toen ik bij jullie een internet en televisie abonnement nam.

Meer thuis netwerk bestaat er niet, we werken met alles via wifi alleen de televisie is bekabelt aangesloten op het modem en een spelcomputer die op de eerste verdieping staat.

Een kabelfout die zich zelf op hersteld twee keer achter elkaar komt mij wat vreemd over zeker omdat we dit nog niet eerder gehad hebben sinds we bij T-Mobile zitten vanaf maart 2019.

M.v.g.

Peter

Reputatie 7
Badge +8

Hi @Apache454 Ik kan mij voorstellen dat je exact zou willen weten wat de oorzaak was maar in alle eerlijkheid, in dit geval weten wij dit ook niet omdat het “zichzelf” heeft hersteld. We hebben dus geen bevindingen van een monteur of iets dergelijks over de oorzaak en de oplossing. Er zijn zo veel mogelijke oorzaken waardoor een verbinding weg kan vallen of kan gaan “klapperen” dat het in dit geval dan enigszins giswerk wordt. Maar dat neemt uiteraard niet weg dat we alsnog direct actie ondernemen als het zich weer voor mocht doen! Als dat het geval mocht zijn, zou jij dan de dag en het tijdstip willen noteren waarop je het vaststelde en waarop het eventueel waar stopte (als hier sprake van is)? Dat helpt in veel gevallen bij het onderzoek. Maar uiteraard gaan we er van uit dat het nu zonder problemen blijft werken! :wink:

Hi @Brian,

Natuurlijk wil ik dat doen, het is echter niet zo dat de verbindings problemen zich maar even voordoen, beide keren duurde de problemen ongeveer 3 dagen en beide keren heb ik contact gehad met de helpdesk waarop er mij gezegd is dat er een onderzoek zou komen naar de oorzaak.

hebben jullie een 4G dongle voor in het modem zodat de volgende keer ( als dat gebeurd ) ik met de modem over kan stappen op 4G dat scheelt een berg gedoe hier in huis door via een ipad tv te moeten kijken en elke keer de telefoons als hotspot te moeten instellen.

M.v.g.

Peter

Reputatie 4
Badge +2

Hoi @Apache454,

Ik zie dat er inderdaad een onderzoek openstaat. Wat de technische dienst dan enorm kan helpen, is een exacte datum en tijd waarbij de uitval voorkomt. Dat tijdstip kan dan specifiek worden bekeken. Mocht je deze bij de hand hebben, dan horen we het graag.

Wat betreft de 4G dongels; deze leveren niet. Wel zorgen wij ervoor dat je een data voucher krijgt voor je telefoon. Je kan dan de telefoon omtoveren in een Wifi-hotspot, zodat er een tijdelijke bron is. 

Hi @Boris,

De laatste keer dat zowel internet als televisie uitvielen was op zondag 7 februari ongeveer 10.15 uur, ik heb om 10.29 uur contact gezocht met de helpdesk, het tijdstip van de storing kan 5 minuten schelen, het tijdstip waarop ik de helpdesk belde is precies.

Deze storing heeft geduurd tot woensdag 10 februari, om 15.20 uur heb ik de modem gereset en alles werkt weer.

M.v.g.

Peter

Reputatie 4
Badge +2

Hoi @Apache454 ,

Fijn om te horen dat dat de problemen zijn opgelost! Ook onze technische dienst ziet dat lijn helemaal stabiel is en dat er geen problemen meer zijn. Mocht je onverhoopt toch ergens tegenaan lopen, laat het mij weten. Ik ga dan niet rusten tot je een permanente oplossing hebt! 🤙

Hi @Boris,

Ik denk dat ik je eerste reactie in dit onderwerp verkeerd heb begrepen, ik dacht dat je vroeg of ik precies aan kon geven wanneer de uitval was zodat de technische dienst dat tijdstip exact kan bekijken, ik snap daardoor je beantwoording nu niet, moet het tijdstip nog precieser?

M.v.g.

Peter.

Hi @Boris,

Vanndaag, donderdag 18 februari p, een kortstondige storing om 13.59 hr welke na een minuut of twee weer over was.

Nu op dit moment, donderdag 18 februari, weer geen tv en internet meer sinds 14.48 hr.

M.v.g.

Peter

Hi @Boris,

Kan je mij vertellen of ik nu ook de helpdesk nog moet bellen, of is het genoeg om deze storing hier bij jou aan te melden?

Hi @Boris,

Nog steeds geen internet en tv sinds 14.48 hr vandaag, toch maar weer met de helpdesk gebeld en zoals ik het begrijp ziet zij de modem niet meer. Zij was er vrij zeker van dat de storing nu in het KPN netwerk zit en heeft een storingsmelding gemaakt, niveau 3, die door de backoffice binnen 3 dagen doorgezet moet worden.

Ik wil als eerste laten weten dat ik altijd zeer vriendelijk geholpen wordt, zowel hier als bij de helpdesk, ook heb ik weer vouchers gekregen voor onbeperkt internet via 4G alleen zou ik toch wel graag willen dat het nu helemaal uitgezocht wordt waar het probleem nu zit.

M.v.g.

Peter

Vandaag is de monteur van Guidion langs geweest om het probleem van geen internet en tv op te lossen.

Hij heeft het kabeltje tussen het telefoon stopcontact en de modem vervangen door een kabeltje wat ik in huis had en toen werkte alles weer.

Toen ik hem vertelde dat dit het kabeltje was waarmee de problemen op 29 januari begonnen kon ik hem niet meer overtuigen dat dit niet de oplossing zou zijn. Ik had dit kabeltje juist op die dag vervangen om dat de helpdesk van T-Mobile in eerste instantie dat het een Bridget Tap probleem was bij mij in huis en dat ik daar zelf voor verantwoordelijk was.

Omdat de gehele huis installatie alleen bestaat uit een KPN aansluitpunt waar de kabel van KPN het huis inkomt en dan een halve meter snoer naar het telefoon stopcontact en vanaf daar een kabeltje naar het modem dat aan de buitenkant van de meterkast hangt denk ik niet dat dit het probleem gaat oplossen temeer omdat er nu door drie helpdesk medewerkers van T-Mobile verteld is dat het geen Bridge Tap probleem is, indien het kabeltje defect was zou dit toch een Bridge Tap probleem wezen om dat dat kabeltje bij mijn thuis installatie hoort.

Voorlopig werkt alles weer, en als het zo blijft prima zo niet dan bel ik wel weer met de helpdesk.

M.v.g.

Peter

Reageer