11 dagen geen TV!

  • 26 September 2021
  • 23 reacties
  • 356 Bekeken

Omdat ik op geen manier normaal contact krijg met Tmobile, nu een keer zo…

Ik heb nu 11 dagen geen TV, totaal 2 uur gebeld, 8 chats gehad en nog steeds niet opgelost!

Zo is het gegaan. Ik wilde graag van 200MB naar 1000MB internetsnelheid.

Dat heb ik besteld via de website. Afspraak dat het per 15 september zou ingaan.

Daarvoor werd een nieuw modem opgestuurd, begrijp ik.

Maar dit modem moest geïnstalleerd worden door Guidion. Ok ik maak een afspraak met Guidion. Kan niet eerder dan 22 september. Afspraak gemaakt. op 15 september opeens geen TV meer, wel internet en telefoon. Diverse keren gebeld en gechat. Zeer verschillende antwoorden. Door drukte duurt het 2 dagen om dit te herstellen. 17 september, geen TV, 18 september, geen TV. weer gebeld, nee, duurt 6 dagen!! Dus tot 22 september GEEN TV. Guidion komt gelukkig, nu komt het goed...Nieuw modem gekregen, GEEN TV en TELEFOON. Internet werkt wel, rond 950MB, dus prima! Na diverse telefoontjes waarvan 1 slechts 45 minuten!!!!! Telefoon werkt weer...helaas zonder nummerherkenning, schijnt niet te kunnen met het nieuwe Zyxel modem…jammer...nog steeds geen TV. Monteur zegt dat het komt door oude TV boxen met harddisk. Ok hij besteld 2 nieuwe tvboxen. deze kwamen gisteren binnen, op 25 september, lekker vlot gelukkig.

Ik sluit de beide tvboxen aan. gaan data ophalen en updaten, dus werkt de verbinding! MOOI!

Maar helaas GEEN TV, nog steeds niet!!!

Volgens mij staat er ergens een vinkje verkeerd. Het lijkt alsof mijn oude abonnement voor TV per 15 september is opgezegd en het nieuwe, wat door het nieuwe modem en de nieuwe TVBoxen op een ANDER TV platform zou draaien (volgens Monteur guidion en telefonistes Tmobile) niet werkt, actueel, aangevinkt is. In mijn account lijkt het echter wel actief te zijn…

WIE GAAT DIT NU EINDELIJK EEN KEER OPLOSSEN OF MOET IK ECHT OVERSTAPPEN NAAR EEN ANDERE PROVIDER? Waarop het antwoord van Tmobile zal zijn “dat is uw eigen keuze”…

ik word hier zo verdrietig van!!!!!!

Martin van den Brink cameraman en technisch beter op de hoogte dan iedereen die ik aan de lijn en chat heb gehad...


This topic has been closed for comments

23 reacties

Reputatie 1

Klinkt in zekere zin bekend. Ik heb sinds woensdag geen tv meer, alleen Ned 1,2 en 3 maar nog wel internet. Ik heb een verhuizing doorgeven voor eind oktober dus dan zal het daar wel misgegaan zijn. 

T-Mobile is goedkoop maar daarmee is dan ook alles wel gezegd helaas. De service in vergelijking bijv. met KPN loopt eeuwen achter. In het weekend kun je sws geen enkele service verwachten volgens mij.

 

Dank je, ik verwacht eigenlijk helemaal geen reactie. Wat een club nono’s…

ik ga zodra het kan naar KPN, helaas lopen diverse telefoonabonnementen nog even door, maar zodra die vrij zijn…hopla, naar KPN…tenzij tmobile heel snel met een oplossing komt…en 2 weken restitutie…maar goed…weinig kans! 

Reputatie 7
Badge +15

Hallo @mbcamera @forward 

Hebben jullie ook al een zogenaamde Powerflip geprobeerd?

Moderators zijn in het weekend meestal afwezig, dus dan zou je maandag een reactie kunnen verwachten.

Het probleem met de nummerherkenning kun je oplossen door een instelling in je router aan te passen. Ga naar 192.168.1.1 en log in met gebruikersnaam ‘admin’ en het ‘Login Password’ achter op de router. Klik rechtsboven op de drie streepjes, ga naar VoIP > Telefoon > Regio en verander de middelste instelling (Beller-ID signaaltype) van Default naar FSK of DTMF (kwestie van uitproberen). Als het goed is, werkt de nummerherkenning nu weer.

Wat denk je zelf waqqas? Meerdere tests en resets uitgevoerd. Ook alle utp kabels getest met speedtest, allemaal 950MB of meer. Het probleem zit duidelijk bij tmobile, ze begrijpen daar blijkbaar zelf niet hoe het werkt. Ik heb in zo’n korte tijd nog nooit zoveel incapabele mensen gesproken. Ik ga er  maar eens mee naar Kassa en de Consumentenbond…

Reputatie 7
Badge +15

@mbcamera 

Ik had de oplossing voor de nummerherkenning er wat later bij gezet wellicht dat je het hebt gemist.

Dank voor deze tip waqqas! Ik had er een kastje voor maar ga deze nog even proberen!

Kijken hier ook Tmobile mensen mee?????

 

Reputatie 7
Badge +15

@mbcamera

Jazeker, het is vandaag weer maandag dus je kan in de loop van de dag een reactie verwachten, heb je het probleem met nummerherkenning kunnen oplossen?

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @mbcamera, bedankt voor het doorgeven en signaleren van dit probleem. Het blijkt een probleem te zijn bij enkele gebruikers die gemigreerd zijn naar een ander netwerk. TV kon daarbij niet goed worden overgezet en loopt vast in de registratie. Deze bug is inmiddels gemeld bij het overkoepelend technisch orgaan én de specialisten. Er is een incident voor aangemaakt en het onderzoek hiernaar is tevens in volle gang. Sorry voor het ongemak! 

We hebben je toegevoegd aan het onderzoek en mijn collega's zullen dit spoedig oppakken. Houd alsjeblieft, hoe lastig ook, rekening met een wachttijd van enkele dagen tot een week. In de tussentijd kun je gebruikmaken van TV Anywhere. Zodra het probleem verholpen is, word je gecompenseerd voor de verloren diensten. 

Een kleine nuance ten aanzien van waarom we soms niet binnen één dag reageren: we werken 's weekends niet met volle bezetting op de Community en dat betekent dat je het beste rekening kunt houden met de gebruikelijke reactietijd van 24 tot 48 uur en in het weekend zelfs tot maximaal 72 uur - met soms uitschieters naar beneden en boven toe. Dat betekent nooit dat we niet willen reageren, maar op volgorde van binnenkomst reageren. Sorry voor de wachttijd!

Dank je Jason,

het ging niet om een reactie afgelopen weekend hoor, dat begrijp ik wel!

het gaat meer om dat het nu 2 weken duurt…

Reputatie 7
Badge +16

Thanks voor je begrip @mbcamera en we laten het direct weten zodra er updates zijn. Mocht om wat voor reden dan ook tussentijds de TV Box wel goed werken, laat het dan alsjeblieft in dit topic weten, dan checken we waarom het weer werkt en kunnen we allicht een definitieve fix toepassen op de overige gebruikers.

Waqqas, nummerherkenning via het modem werkt, dank je wel!!!! Dat zou ook wel ergens in een manual mogen staan…of is dat ook zo??

Jason,

ik ben 1 stapje verder lijkt het…ik kan nu inloggen en dan gaat de boel op zwart met de melding

geen zenders beschikbaar

ok. Bevestigen

zie foto

Gisteren kreeg ik een mail dat ik vanaf 5 oktober het nieuwe TV kijken van Tmobile mag gaan ervaren…

als het dan al zou werken, wat ik betwijfel, betekent het dat ik nog 5 dagen geen TV heb…???!!!

het moet niet gekker worden hoor, dan is het ruim 3 weken.

Als ik 5 okt geen tv heb ga ik echt over naar KPN of zo…en ja, zoals je collega’s al een paar keer hebben meegedeeld…” tja, dat is uw eigen keuze” nou daar ben ik het niet mee eens, jullie dwingen mij daartoe!

martin

Reputatie 7
Badge +16

@mbcamera Sorry voor de extra wachttijd, je kunt beide TV Boxen opnieuw registreren door deze los te koppelen van de stroom en daarna beiden aan te zetten. Gebruik bij de registratie alsjeblieft het tv-klantnummer en de tv-pincode die je in My T-Mobile Thuis kunt vinden - deze staan overigens ook in de e-mail die we je bij de start van je aanvraag gestuurd hebben.

Laat me weten of het gelukt is. De boxen zijn vrijgegeven voor registratie dus het zou moeten lukken!

Wat betreft de overgang naar T-Mobile TV: je zult hier enkel downtime van hebben op de dag van de migratie zelf, dat is maximaal een paar uur geen tv en komt doordat alle updates geïnitialiseerd, gedownload en geïnstalleerd worden. Sorry voor het ongemak!

Ik zal het nogmaals uitleggen.

ja, ik kan registreren!

daarna geen zenders beschikbaar

ok drukken, alles zwart en de box gaat uit.

als je dan de box aan zet met afstandbediening gaat deze meteen weer uit (rood-blauw-rood lampje) dus werkt het nog steeds NIET Jason

Reputatie 7
Badge +16

@mbcamera Sorry dat niet meteen helder was dat ook na de-registratie en opnieuw registeren van beide boxen op de aansluiting, het nog steeds niet lukt. Ik kan me goed voorstellen hoe frustrerend zoiets is, mijn welgemeende excuses dat het aanhoudt en dat ik je bericht niet correct interpreteerde.

Ik heb meteen een nieuw verzoek ingediend om dit opnieuw op te pakken en heb er alle mogelijke vaart achtergezet. Wat betreft de onterechte opmerking die jou medegedeeld is (“Tsja, het is uw eigen keuze”): dat verbaast me enorm en vind ik totaal ongepast. Je wordt met zoiets als het ware in een hoek gedreven en hebt weinig andere keus. Dan is het extreem kort door de bocht om te stellen dat het de keuze van de klant is. 

Zodra ik meer weet, weet jij het ook meteen. Ik beloof je dat ik er 1000 procent voor geef en de onderste steen boven haal om de juiste oplossing aan te kunnen bieden.

Dank je Jason,

maar 3 weken geen tv blijft natuurlijk onacceptabel…

kun je inmiddels ook “zien” wat er nou mis is en of dit ooit te verhelpen is? Ik neem aan dat jullie de software en hardware hebben om dit soort problemen te tackelen…ik weet eigenlijk nog steeds niet wat er echt aan de hand is…

ik neem jou persoonlijk uiteraard niets kwalijk, maar vrolijk word ik er echt niet van…

Hallo Jason,

je zowt dit pas maandzg, maar ik zag zoojuust dat ik geen wifi had. Ik zag dat de router opnieuw aan het opstarten was, niet door mij dus door Tmobile…

daarna werkte TV opeens weer…

het is nu zaterdag 15.20u

Reputatie 7

Hi @mbcamera, jij bent mij net voor met jouw positieve bericht! Ik ben het helemaal met je eens dat drie weken echt heel erg lang is. Een collega is vandaag dan ook speciaal online voor je gekomen om ervoor te zorgen dat je tv weer ging werken. Ik ben dan ook super blij dat jij dit nu aangeeft, want ik wilde dit net bij je gaan uitvragen. Mijn collega heeft een handeling verricht waardoor het nu weer werkt, yay.

Als kers op de taart heb ik net ook meteen de vergoeding voor deze periode voor je in orde gemaakt. Jij kunt dit terugzien in je My T-Mobile Thuis: https://thuismy.t-mobile.nl/rekeningen/compensaties. Ik ben super blij dat je dit weekend weer lekker van de tv kunt genieten. Mocht je toch nog vragen hebben, laat het mij dan vooral weten. Voor nu een heel mooi weekend gewenst! 😊

Top Lisa! Bedank ook Jason even!

gied wedkend!

 

nog 1 vraagje, ik kreeg een nakl dat er 5 oktober iets gaat veranderen, een nieuw tv platform!

wat houd dat in?

groeten,

martin

Ik heb nog een vraag!!

ik kan geen programma’s opnemen.

de Guidion monteur zei dat ik daarover moest bellen met Tmobile om opname aan te laten zetten!!! Kun jij Lisa of Jason dat regelen!?!?

Reputatie 1

Hi @mbcamera, dat kan zodra je volledig over bent gezet op het nieuwe platform! Dat zou dan 5 oktober zijn zoals je in de mail hebt gelezen. Het enige wat je dan nog zou moeten doen is Cloud Opnemen aan zetten in My T-Mobile Thuis!

 

Ik wens je veel kijkplezier!