Apple TV app 1e ervaring


Ik heb vandaag de glasvezelaansluiting opgeleverd gekregen en natuurlijk vol enthousiast het nieuwe TV kijken aan het ontdekken geweest. We hebben gekozen om geen decoder te nemen maar de app op de Apple TV te gebruiken. Dat deden we bij Ziggo ook en dat beviel prima.

Wat meteen opvalt is dat de app zich niet gedraagt als alle andere streaming apps. De knoppen op de (nieuwe aluminium) afstandsbediening doen net iets anders dan de Apple standaard en dat is zacht gezegd nogal verwarrend. In de verschillende schermen gedraagt het indrukken van het middelste trackpad zich anders: bijna overal is het zoals verwacht bevestigen van een keuze, maar tijdens het kijken van een programma toont het opeens het optie-menu.

Maar wat echt HEEL storend is, is dat “Naar Begin” bij een nog lopende uitzending niets doet, deze keuze doet hetzelfde als “Hervatten”. Ik lees hier geen andere topics over, dus kennelijk hebben andere gebruikers hier geen last van (of gebruiken ze deze functie niet). Na afloop van het programma werkt “Terug kijken” wel zoals je mag verwachten, maar dan moet je dus wachten tot de uitzending beëindigt is. Het nou net zo fijn wanneer je bij te laat inschakelen terug kan naar het begin van het programma.

We hebben dit bij verschillende zenders geprobeerd maar overal hetzelfde manco. Dat gebeurd trouwens ook bij de TV Anywhere app op de iPhone. Misschien staat er iets in ons klantaccount niet goed ingesteld?

 

 


This topic has been closed for comments

16 reacties

Reputatie 7

Hoi @Ron Dol,

Allereerst een warm welkom hier op de Community! 😁 Fijn om te zien dat je de weg hebt gevonden. Ik wil je bedanken dat je de tijd hebt genomen om met ons jouw feedback en ervaring te delen. We doen er alles aan om onze diensten zo goed mogelijk te maken en daarom vinden we het top dat we feedback kunnen ontvangen. Om ervoor te zorgen dat we ook jouw feedback goed kunnen meenemen, wil ik je vragen om een bericht achter te laten in het volgende topic: 

Ik wil je enorm bedanken voor de genomen moeite. Dankzij jou kunnen we aan de slag! 

Hi @Boris,

Dat wil ik uiteraard, maar mijn meest belangrijke opmerking is het “Naar begin” in de lopende stream. Dat is geen wens of suggestie maar een euvel dat in mijn beleving niet (goed) werkt. 

Kun je me uitleggen wat ik verkeerd doe?

 

 

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Ron Dol, als ik het goed begrijp, wil je bij een Live TV uitzending naar het begin van de uitzending navigeren; oftewel, gebruikmaken van Begin Gemist, klopt dat?

We hebben een mooie servicepagina waarin dit uitgelegd wordt: T-Mobile TV app voor Apple TV gebruiken | T-Mobile Thuis. Kom je er toch niet uit? Laat het me weten, dan gaan we het nog eens extra uitleggen zodat jij precies weet hoe het werkt.

Mocht je toch wat anders bedoelen, laat het dan ook zeker weten. We helpen graag op de Community dus vraag gerust om hulp!

Indien de link om wat voor reden dan ook niet werkt, heb ik hieronder het stappenplan uiteengezet:

Apple TV app functies

  1. Wil je het programma vanaf het begin kijken? Kies dan 'Begin Gemist'.
  2. Wil je verder met kijken kies dan 'Hervatten' of druk op de pauzeerknop (5).
  3. Wil je terug naar Live TV? Kies dan 'Terug naar Live TV'.

Hi @Jason ,

Die instructies had ik gevonden inderdaad, en dat is ook heel overzichtelijk maar dat werkt bij ons niet zo als omschreven.

Als we een een live programma “middenin” binnenkomen en dan naar Begin Gemist willen doen we het volgende:

  • Druk op de pauzeerknop: we zien dan de genoemde keuzes
  • Druk op “Naar Begin” (kennelijk heette dat eerst “Begin Gemist”)
  • Het programma gaat niet naar het begin, maar gaat gewoon verder. Hetzelfde resultaat dus als “Hervatten”

Detail is dat na het drukken op “Terug naar Live TV” en dan weer op de pauzeerknop, de keuze “Naar Begin” er niet meer is. Vervolgens naar “Details” en daar kiezen voor “Naar Begin” geeft weer hetzelfde ongewenste resultaat: het programma wordt hervat.

 

Reputatie 7
Badge +16

Hoi @Ron Dol, dan hebben we het bij het rechte eind, maar werkt ofwel de functie niet naar behoren, ofwel is het een programma dat niet ondersteund wordt voor Begin Gemist. Zo heeft een aantal zenders bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om Begin Gemist te gebruiken (BBC Four, Euronews en Al Jazeera om een kleine greep hieruit te nemen). Op de zenderlijst vind je alle info omtrent elke zender: Zenderoverzicht | TV-zenders T-Mobile Thuis. Staat jouw zender hier wel tussen, maar werkt het toch niet volgens het stappenplan en blijf je de beschreven bug ervaren, ook op andere zenders? Geef me een seintje, dan zet ik het uit bij onze specialisten!

@Jason , daar had ik ook al aan gedacht en had daarom verschillende zenders geprobeerd: alle NPO’s, RTL 4 etc. Die zenders staan ook aangegeven als geschikt met het symbooltje in de zenderlijst én behoorlijk groot naast de tijdbalk.

Reputatie 7

Hi @Ron Dol,

Thanks voor je snelle terugkoppeling! Ik heb meteen aan de achterkant gekeken of alles naar behoren werkt en zie dat we geen verbinding kunnen maken met het modem, waardoor ik vermoed dat de koppeling met de TV Box en eventuele tv account niet goed verloopt. Ook is deze verbinding nodig om onze specialisten aan het werk te zetten. Ben je in de mogelijkheid om het modem van een fabrieksreset te voorzien? We zetten 'm daarmee terug naar de fabrieksinstellingen. Hoe je deze uitvoert, vind je in het volgende topic: Factory reset modem (fabrieksreset) | T-Mobile Community Wil je het ons laten weten wanneer je deze hebt kunnen uitvoeren? Alvast heel erg bedankt. 

Goedemorgen @Boris 

Ik gebruik geen TV Box!! Kijk even naar de titel van dit topic.Mijn ervaring is met de Apple TV app,

 Is er geen 2e lijns deskundigen waar ik in contact mee kan komen? Jullie van dit team zijn goed in communicatie (meen ik oprecht) maar technisch kun je nu eenmaal niet alles weten. We zijn nu een paar dagen verder, dit had in een kwartiertje beantwoord kunnen zijn.

En ik gebruik inderdaad een eigen modem, JUIST daarom kijken we met een universeel apparaat (een app op de AppleTV) ipv jullie eigen TV Box.

Reputatie 7
Badge +8

@Ron Dol Begin gemist is er inderdaad niet als optie voor TV Anywhere. Voor Apple TV zou het wel moeten werken, maar is in principe ook de TV anywhere app. Bij TV anywhere is het in ieder geval dat je naar live tv moet en dan terug kan spoelen. Wat betreft Apple TV ga ik dit doorzetten naar de specialisten van de tv app of dit hetzelfde is of dat er technisch inderdaad iets niet klopt. Rechtstreeks contact met de 2e lijn is niet mogelijk, maar geen zorgen wij hebben hier ook korte lijntjes mee, dus ik hoop je snel van een antwoord/terugkoppeling te voorzien. Ik houd je op de hoogte!

 

@Demi , Dank voor je antwoord maar ik denk dat je vergist. Hoewel ik geen andere ervaring hebt als deze, vermeldt T-Mobile duidelijk op de site dat Begin Gemist in alle abonnementen en apps beschikbaar is, mits de zender het ondersteunt. Het staat zelfs in detail beschreven in de handleidingen:

https://www.t-mobile.nl/klantenservice/thuis/tv/tv-anywhere/gebruiken

https://www.t-mobile.nl/klantenservice/thuis/tv/app/apple-tv-gebruiken

Ik denk dat navraag een beetje zonde van de tijd is.

aangezien ik nergens iets lees van soortgelijke problemen, denk ik dat er inderdaad iets mis is in mijn account. Dat kan niet liggen aan de communicatie tussen jullie servers en de TV Box want die gebruik ik niet. Wat misschien wel van invloed is, is dat ik vanwege geplande vakantie eerder ben aangesloten.

De ingang was gepland op 12 juni (overstapservice) maar dat viel in mijn vakantie. Guidion had nog een gaatje vrij op 1 juni en heeft toen de aansluiting (dus het abonnement) vervroegd geactiveerd. Misschien is er bij de TV-instellingen in mn account iets niet mee gegaan, een vinkje blijven hangen op 12 juni? Geen idee hoe dat geregeld is maar ik zou er zeker naar laten kijken.

 

Reputatie 7
Badge +8

@Ron Dol Ik heb zojuist terugkoppeling gehad. Het zou inderdaad moeten werken. Excuus! Mocht het niet werken, dan is er iets mis met deze functie en moet dit verder onderzocht worden bij onze technische dienst. Als het goed is, staat dit los van dat je eerder bent overgestapt. Het abonnement is namelijk volledig actief. Ik heb het voor de zekerheid ook aangegeven, zodat hier wel nog naar gekeken kan worden, mocht dit het euvel zijn.

@Demi , dank! Ik wacht het af.

Reputatie 7

Hi @Ron Dol, graag klop ik bij je aan voor het volgende! Demi geniet van een welverdiende vakantie, dus ik heb het onderzoek goed in de gaten gehouden. De technische dienst vraagt nu of je ook een filmpje zou kunnen aanleveren waarin het euvel te zien is? Dan kan dit doorgezet worden naar onze IT-afdeling. Lukt het om die hier via WeTransfer te plaatsen? Zo kunnen mijn collega's vervolgens sneller tot de oplossing komen. Merci!

Ik ben zelf óók met vakantie maar als ik weer thuis ben ga ik dat proberen!

Reputatie 7

Wat heerlijk @Ron Dol! Heel veel plezier. Zodra je weer thuis bent, dan zie ik graag het filmpje tegemoet. Maar voor nu nog even volop in de vakantiemodus! 😁