Beantwoord

Beeld TV valt weg


Waarom valt het beeld elke keer weg, of loopt vast. Dit is nu de zoveelste keer.
De monteurs zijn er mee bezig krijg je te horen maar sinds de overstap van Vodafone naar tmobile gaat het verkeerd.
Haal Vodafone erbij om het probleem te controleren want die hebben meer ervaring en hadden geen problemen.
icon

Beste antwoord door Sander 3 May 2017, 13:46

Bekijk origineel

29 reacties

Reputatie 2
Hoi @ajdg!

Er is op dit moment technisch niks veranderd, alleen hoe het menu van de televisie eruit ziet. Wat is er al allemaal gedaan om je storing op te lossen? Want zo te lezen is het wel al gemeld bij de technische dienst. Ik hoor graag van je.:D
Wegvallen van het beeld hebben wij al sinds midden vorig jaar. Enkele seconden zwart beeld. Soms is dit 3 tot 4 keer per minuut. Heel irritant. Wellicht decoder-probleem?
Reputatie 7
Badge +6
Allereerst, welkom op het forum. Wel jammer van de omstandigheden! ;)

Wegvallen van het signaal kan verschillende oorzaken hebben. Het kan door het modem of de TV Box komen, maar ook kan er een draadbreukje zitten in de Internetkabel of de HDMI kabel. Via dit stappenplan kun je achterhalen wat er mis is. Hierin wordt stap-voor-stap gecontroleerd waar het aan kan liggen.

Mocht dit niet helpen, laat het even weten, dan moeten we dieper graven. Helpt het wel, laat het dan uiteraard ook even weten! 😃
Sinds ongeveer 5 dagen heb ik dat het TV beeld elke 5 minuten verstoord wordt. Het beeld staat dan even stil, vervolgens zie je allemaal blokjes en dan gaat het weer verder. Dit gaat continu zo door, elke 10 minuten ongeveerd. Behoordlijk vervelend. Ik heb al verschillende keren met de klantenservice gebeld. TV kastje geupdate met firmware, modem uit en aan gezet. Vervolgens moest ik de HDMI kabel vervangen (onzin natuurlijk), gedaan en probleem is er nog steeds. Iemand dit probleem ook of tips?
Sander,
Ik heb de datakabel tussen de decoder en het modem vervangen: beeld blijft nu goed.
Tnx!
Reputatie 7
Badge +6
@Pjisonline, ik heb jouw topic hier geparkeerd, omdat ik overeenkomsten zag met bovenstaande. Helpen de tips die hierboven staan?

@Cloghog, dat is goed nieuws! Bedankt voor de terugkoppeling. Het is altijd fijn om te horen wat er precies aan scheelde. ūüÜí
Sinds 2 dagen heb ik het probleem niet meer. Ik heb niets veranderd aan mijn opstelling. Ik vermoed toch dat er een storing was aan de kant van T-Mobile.
Reputatie 7
Badge +6
Goed dat het nu in ieder geval is opgelost @Pjisonline! Laten we ervan uitgaan dat het een eenmalig euvel was. Bedankt voor de update!

Zelfde probleem, licht aan de decoder.

Ik heb een decoder met opname functies waarop dit probleem zich voordoet. (af en toe wegvallen van het beeld voor enkele seconden).

Tevens loopt bij deze decoder de tv gids niet mee in tijd. Als hij uit is geweest moet telkens zelf handmatig vanaf het laatste moment dat hij aan is geweest tot hij weer aan gaat de gids doorlopen.

 

Ik heb ook nog een decoder zonder opname functie (een kleintje) en deze heeft geen problemen zoals bovengenoemd

 

Gr. Eddy

 

 

Reputatie 7
Badge +14

Hoi @evdberk,

 

Goed dat je aan de bel trekt! We gaan samen op zoek naar de oplossing. Het beste advies is om eerst de volgende stappen te doorlopen:

1. Eerste checks
Bij iedere verstoring is het altijd handig om eerst de TV Box voor tien seconden van de stroom te halen. Controleer ook of je internetverbinding nog werkt. Werkt deze niet, dan is er iets anders aan de hand. Haal dan eerst het modem voor tien seconden van de stroom. Blijft het probleem op Internet èn TV, volg dan deze stappen. 

2. Het signaal van buitenaf
Je hebt de TV Box even van de stroom gehaald, maar het probleem speelt nog steeds. Dan krijgen we het grote uitsluitspelletje: wat veroorzaakt de storing? We beginnen bij de bron. Het kan zijn dat er een snelheidsprobleem is. Er is dan niet genoeg bandbreedte om het TV signaal door te geven met blokjes tot gevolg. Test met een laptop of PC met een bekabelde verbinding direct op het modem in LAN1 of LAN2 welke snelheid je haalt. Is dit meer dan 12 Mb/s? Dan ligt het niet aan de verbinding van buitenaf. Is de snelheid lager? Laat het ons weten!

3. Het modem
Misschien is het modem ergens van in de war geraakt. Je hebt deze al even van de stroom gehaald. We pakken het nu grootser aan! Haal de Internetkabel voor de TV Box bij LAN3 of LAN4 uit het modem. Nu voeren we een 
fabrieksreset van het modem uit. Als het modem volledig is opgestart (de lampjes branden weer constant) en de TV meldt "ethernet is not detected", dan sluiten we de Internetkabel weer aan bij LAN3 of LAN4. Geen verschil? Dan gaan we door.

4. De kabel
Veruit de meeste problemen komen door de spreekwoordelijke kink in de kabel. Zorg voor een directe verbinding tussen het modem en de TV Box met een Internetkabel. Maak je gebruik van 
homeplugs, devolo's, verlengstukjes of andere adapters, koppel deze dan los en gebruik de meegeleverde kabel. Nog niet opgelost? Volgende stap.

5. De TV Box
Er kan natuurlijk ook iets mis zijn met de TV Box zelf. Heb je een TV Box zonder opnamefunctie? Voer dan 
een fabrieksreset uit. Heb je een TV Box met opnamefunctie, controleer dan of de schijfruimte niet (bijna) vol zit en verwijder enkele opnames. Dit vind je in het Menu // On Demand // Opnames // Geplande opnames. Heb je toevallig nog een tweede TV Box, wissel deze dan om. Blijft de storing dan bij de TV Box of bij de TV? Als het aan de TV Box ligt, neem dan contact met ons op.

6. De televisie
Als je bij bovenstaande kruistest (het omwisselen) zeker bent dat het niet aan de internetkabel ligt (die je hebt vervangen), dan kan het aan de TV zelf of aan de HDMI kabel liggen. Vervang de HDMI kabel daarom, dat is makkelijker dan de TV. Heb je een Philips TV? Zorg dan voor 
de laatste update van je toestel. Geeft ook het menu een verstoord beeld weer, dan is er iets mis met het toestel. Vraag het dan na bij de leverancier. Als je er niet uitkomt, geen zorgen! Ik help je graag verder. :smiley:

Hallo Jason,

Alle bovenstaand acties geprobeerd en het ligt waarschijnlijk aan de TV box met opnamefunctie.

Als ik namelijk deze Box wissel voor de TV Box zonder opname functie (alle bekabelingen blijven dan zoals ze zitten) dan is het probleem weg.

De TV box met opname functie is niet vol, er staat maar 1 programma van 1 uur op verder is hij leeg.

 

Gr. Eddy

Reputatie 7
Badge +14

Goedemiddag @evdberk! Wat goed dat je al een hoop acties zelf uitgevoerd hebt, zo kunnen we gelijk een aantal dingen uitsluiten. De factory reset van de TV Box met recorder kun je namelijk niet zelf uitvoeren. Dit kan ik uiteraard wel aanvragen bij de techneuten. Wat zou een geschikte tijd zijn?

Hallo Jason,

dat ligt eraan of ik daarvoor thuis moet zijn, dan is het meestal het makkelijkst s’avonds tussen 18 en 20 uur.

Als ik er niet voor thuis hoef te zijn dan kan het eigenlijk altijd tussen 00:00 en 18 uur.

 

gr. Eddy

 

ps: het is wel het makkelijkste als ik van te voren weet wanneer de reset ongeveer plaats vind.

Reputatie 7
Badge +8

Hi @evdberk, top dan laat ik de TV Box morgen in de middag resetten, dat kan op afstand dus je hoeft hiervoor niet thuis te blijven. Zolang de TV Box aangesloten is komt dat helemaal goed. :wink:

Hallo Brian,

Hoezo morgen, ze zijn net rond half 6 begonnen en nu net klaar. :rofl::grinning: .

 

ik zal in de gaten houden of het probleem is opgelost.

als hij het goed blijft doen zal ik je vrijdag wel antwoorden, anders kom ik er wel eerder op terug.

 

Dank alvast voor de genomen moeite en acties vanuit jullie.

gr. Eddy

Hallo Brian,

Het probleem met wegvallend beeld is opgelost

Het probleem met de Gids is nog gewoon aanwezig.

Als je de Gids opstart staat hij standaard op het moment dat de TV  functie van de decoder is uitgezet.

vaak dus de avond ervoor. Je moet dan telkens handmatig doorlopen naar het moment van nu.

 

Gr. Eddy

Reputatie 7
Badge +8

Hi @evdberk, Bedankt voor de aanvulling. Mooi dat het goed blijft gaan met het beeld nu. Het issue met de gids ga ik doorzetten naar ons TV team. Nog 1 vraag om het te verduidelijken, zet je de TV Box uit met de afstandsbediening (en dus op standby) of haal je deze helemaal van de stroom?

Hallo Brian,

 

ik zet hem uit met de afstandbediening (dus standby).

S'morgens zetten we wel de radio functie aan maar dat heeft geen effect op de Gids, ook niet als ik de radio niet aan zet.

 

Gr. Eddy

Reputatie 7
Badge +8

Hi @evdberk, helder, dank voor de toelichting, ik heb het doorgezet! 

Hallo, voor de zoveelste keer heb ik weer geblokt beeld op tv, als er al beeld is. Ik wordt er gek van, bij Ziggo had ik nooit ergens last van alleen waren die iets duurder. Zo moeilijk is het toch niet? Ik heb alle stappen op dit forum al meerdere keren doorlopen en niks helpt. Waarschijnlijk gewoon een te trage modem of zo. Help me, want anders betaal ik liever wat extra bij Ziggo voor een goed werkend product.

Grt, Koos

Reputatie 6
Badge +2

Hey @Haras,

Daar wil ik je bij helpen! Jammer dat je na het doorlopen van alle stappen nog steeds last hebt van blokkerig beeld. Graag wil ik op afstand controleren hoe je verbinding eruit ziet. Daarvoor wil ik je vragen om mij een privébericht te sturen met jouw postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van jouw IBAN. Dan ga ik hiermee aan de slag. :relaxed:

Goedendag.

 

Vanaf 15 maart zijn wij klant geworden en tot op heden valt ons tv signaal continu uit en moeten op advies van uw klantenservice 2x per dag de box resetten.

Installatie bedrijf Guidion hebben wij een aantal keren gecontact maar doen verder niks.

Onlangs gesproken met een Teamleider Joost van klantenservice en beloofde dat het goed zou komen en een monteur sturen..Guidion Eerder om geweest en deze heeft niets maar dan ook niet uitgevoerd. En een melding gemaakt bij uw TD binnen 9 werken zou er contact worden opgenomen.

Nu ruim meer dan een 2 weken verstreken na de 9 dagen zijn wij alle vertrouwen in T-Mobile verloren.

En wij beraden ons of wij ook onze zakelijke mobiel nummer maar elders gaan onderbrengen.

 

Tot wederhoren bevries ik eenzijdig de betaling totdat u dit probleem netjes oplost 

Anderzijds zijn wij misschien genoodzaakt het pas aangegaane contract op te zeggen voor het niet leveren van de juiste producten waar wel voor wordt betaald.

Reputatie 7
Badge +2

Beste @G.Broersen, 

Allereerst excuus voor de problemen die je tot nu toe hebt ervaren en bedankt voor de uitgebreide informatie. Ik ben direct uitgebreid in het dossier gedoken, want ik wil er heel graag voor zorgen dat je zo snel mogelijk zorgeloos van ons beeld kan genieten.

Wij weten al enige tijd dat het probleem buitenshuis bij de netwerkbeheerder ligt. Vanwege corona wilde de netwerkbeheerder niet langskomen voor zogenaamde ‚Äėperformance issues‚Äô, wat het beste omschreven kan worden als wegvallend internet en interactief TV. Gelukkig is de netwerkbeheerder, met de nodige¬†maatregelen om haar personeel te beschermen, sinds kort weer bereid om performance issues aan te pakken. Daarom hebben ze gisteren onze aanvraag om dit voor jou op te lossen geaccepteerd, en ik heb er erg goede hoop op dat wij jou binnenkort meer kunnen vertellen over hun acties¬†en dat je snel altijd naar glanzend beeld kan kijken. Daarnaast zullen wij zeker zorgen voor een tegemoetkoming, want dat heb je zeker verdient.

Wij houden je in ieder geval op de hoogte, en weet dat wij onze uiterste best doen om dit zo snel mogelijk opgelost te krijgen!

Dag Cal. 

 

Ik ben erg benieuwd  hoe jullie dit gaan oplossen en welke compensatie je namens T-Mobile gaat aanbieden

 

Reputatie 7
Badge +6

Hi @G.Broersen,

 

We gaan eerst voor de oplossing. Dan kunnen we een betere inschatting maken hoe lang en welk issue er heeft gespeeld. Houd je ons op de hoogte van de ontwikkelingen met de monteur? 

Reageer