Beantwoord

HDCP 2.2 melding

  • 22 December 2020
  • 68 reacties
  • 2262 Bekeken

Tot vanochtend werkte alles goed. zet de tv aan helaas geen beeld wel geluid. alles loopt via mijn Denon avr-4200 deze werkt op HDCP 2.2 /4K dus kan het probleem niet zijn. heb alles gereset en hielp ook niet. alle kabels vervangen geen resultaat. ik begrijp er niks van hoe dit zo in 1 keer kan ontstaan. ook 3.5mm jacket naar tulp werkt ook niet. 

Ronduit waardeloos is dit.

icon

Beste antwoord door Brian 20 January 2021, 15:31

Bekijk origineel

68 reacties

Voor wie meeleest kan ik jullie aangeven dat een oplossing voor dit probleem door T-Mobile gevonden is en niet lang meer op zich zal laten wachten. Er zal een nieuwe firmware update worden uitgestuurd.

Uiteindelijk is er binnen T-Mobile met succes geïntervenieerd. Ook wordt er serieus gekeken naar de klantenservice gerelateerde problematiek, zoals door mij hiervoor omschreven. Dit stemt mij voor nu gerust.

Bedankt voor de update @fvaes Dat klinkt hoopvol.

Kunnen de moderators @Sander @Demi dit ook bevestigen? Is er een planning bekend?

 

Bedankt!

Wat schets mijn verbazing dat @Brian hier wel antwoord op kan geven in een ander topic over hetzelfde probleem, zie antwoord hier onder.

Ik vermoed dat de oorzaak de HDCP 2.2 handshake is die niet goed verloopt tussen de TV Box en de versterker. We zien hier recent meer meldingen over verschijnen en we zijn inmiddels een fix aan het testen. Als alles goed gaat dan kunnen we deze binnen nu en 2 weken uitrollen met een update en je kan dit dan zelf aanpassen in het TV menu.

En dat de moderators @Sander @Demi hier geen fatsoenlijk antwoord opgeven. Toch jammer dat er zo met de klanten wordt omgegaan.

Reputatie 1

Voor wie meeleest kan ik jullie aangeven dat een oplossing voor dit probleem door T-Mobile gevonden is en niet lang meer op zich zal laten wachten. Er zal een nieuwe firmware update worden uitgestuurd.

Uiteindelijk is er binnen T-Mobile met succes geïntervenieerd. Ook wordt er serieus gekeken naar de klantenservice gerelateerde problematiek, zoals door mij hiervoor omschreven. Dit stemt mij voor nu gerust.

@fvaes Heb je inmiddels al weer iets vernomen van T-Mobile? Het blijft wat mij betreft veel te stil.

Hi @jaki12 en @Gijs50, verbazingwekkend om te lezen dat jullie nog steeds geen oplossing hebben. Ook zie ik dat personeel van T-Mobile dit topic lijken te mijden. Net zo verrassend en wel heel erg slecht hoor.

Zoals ik eerder aangaf heb ik uitgebreid met T-Mobile gesproken en zij hebben dit probleem intern geescaleerd. Er zijn zelfs supportspecialisten op dit dossier gezet, die ik ook gesproken heb.

Wat ik niet heb verteld, omdat ik de eer aan de medewerkers op het forum wilde overlaten, is dat ik ten tijde van het posten van mijn vorige bericht al een oplossing had. T-Mobile heeft een nieuwe update naar mijn tv-box gepushed wat het probleem verholpen heeft. Het werkt hier nu allemaal prima. Ik dacht daarom dat men deze update z.s.m. bij iedereen zou uitrollen hetgeen ik ook verzocht heb. Maar niet dus. Zonde omdat het zo makkelijk kan zijn

Aangezien medewerkers op het forum dit topic uit de weg blijven gaan is mijn advies aan jullie om de helpdesk te bellen / chatten en ze te verwijzen naar dit topic. Ze kunnen aan de hand van mijn accountnaam (en gekoppeld klantnummer) mijn dossier bekijken en dus zien wie wat bij mij heeft gedaan. Als het nodig is mogen ze mij ook benaderen voor tekst en uitleg als het iemand van jullie helpt. Ik verwacht echter dat ze dat niet zullen doen.

Voor nu wens ik jullie veel sterkte en ik hoop dat iedereen hier snel de update krijgt.

Fvaes, hartelijk dank voor je reactie. Vreemd dat jij de enige bent die de update heeft ontvangen. Ik heb hier niks over gehoord. Nu blijkt ook hoe ze daar te werk gaan. Jammer dat het zo moet. Zal morgen is gaan bellen met de klantenservice misschien dat ze daar wel naar hun klant kunnen luisteren.

Hi @Gijs50, dat is het zeker. Nu is het wel zo dat ik mogelijk nog als beta-klant ben aangemerkt. Ik heb destijds meegedaan aan de beta voor de nieuwe tv dienst. Het zou mij niets verbazen als het alleen naar die groep is gegaan. 

Hi @Gijs50, dat is het zeker. Nu is het wel zo dat ik mogelijk nog als beta-klant ben aangemerkt. Ik heb destijds meegedaan aan de beta voor de nieuwe tv dienst. Het zou mij niets verbazen als het alleen naar die groep is gegaan. 

Dat zou misschien kunnen, maar volgens ben ik de auteur van dit gemelde probleem en ik krijg niet eens wat te horen of überhaupt een oplossing. Dat vind ik toch schandalig. Laat staan dat de moderators contact met opnemen of het probleem is opgelost. 

Reputatie 1

@fvaes Ik ben ook beta-klant. Ik heb mij een paar maand geleden ook opgegeven voor de nieuwe TV-Software. Kun je nog even het versie nummer van jouw nieuwe software doorgeven? Dan kan ik dat even met die van mij vergelijken.

Hi @jaki12,

Mijn “versie” is: Video MSA V600R019C10LNLD01-EPG-20210108-7255

en de firmware: 14.8.86.0.3_build6-etv-vas-tvxagv

Het lijkt er overigens op dat de firmware versie niet is aangepast maar de firmware wel. Waarschijnlijk was hwt een quick fix zonder dat men dat heeft aangepast maar ik heb helaas geen details.

Reputatie 1

Mijn firmware heeft hetzelfde nummer als die van jou. Mijn Video MSA versie lijkt ouder en eindigt op 20201215-7212. 

@jaki12, ok. Ik heb geen idee wat het onderscheid is. Ik  vermoed dat T-Mobile invloed heeft op “versie” en dat “firmware” door Amino wordt beheerd. Maar dat is een aanname. 

Wat je nog kan proberen is met een satéprikkertje het resetknopje (onder de usb poort) op de Amino een seconde of 10 ingedrukt houden. Loslaten en dan, na een paar seconde, herstart de Amino zich. Hij haalt dan de laatste software op. 
Mocht dat niet baten dan zou ik toch even de klantenservice bellen of via de chat benaderen. Verwijs ze naar dit topic en dring erop aan dat ze die firmware moeten pushen. 

@jaki12, ok. Ik heb geen idee wat het onderscheid is. Ik  vermoed dat T-Mobile invloed heeft op “versie” en dat “firmware” door Amino wordt beheerd. Maar dat is een aanname. 

Wat je nog kan proberen is met een satéprikkertje het resetknopje (onder de usb poort) op de Amino een seconde of 10 ingedrukt houden. Loslaten en dan, na een paar seconde, herstart de Amino zich. Hij haalt dan de laatste software op. 
Mocht dat niet baten dan zou ik toch even de klantenservice bellen of via de chat benaderen. Verwijs ze naar dit topic en dring erop aan dat ze die firmware moeten pushen. 

Fvaes, jouw firmware versie is van 8 januari 2021 en die van jaki12 van 15 december 2020 net als die van mij. Dus de nieuwe update bestaat al 11 dagen. Dus je wordt dan als klant niet echt serieus genomen jammer genoeg. Ze hadden ook deze update kunnen sturen om te testen, maar helaas is dat niet gebeurt. 

Reputatie 1

Die reset heb ik al een keer gedaan. Ik heb ze inderdaad al via Messenger benaderd en verwezen naar jouw gebruikersnaam. Ik hoop dat het daarmee goed komt.

@jaki12 Ik hoop het ook.

 

@Gijs50 Zo lijkt het inderdaad. Ik heb de update pas een paar dagen en begrijp ook dat ze eerst intern testen. Wat ik niet begrijp is dat ze niemand op de hoogte houden en dat de moderators dit topic al een hele tijd links laten liggen. A fin, ik hoop dat deze update snel naar iedereen met dit probleem wordt gestuurd.

@jaki12 Ik hoop het ook.

 

@Gijs50 Zo lijkt het inderdaad. Ik heb de update pas een paar dagen en begrijp ook dat ze eerst intern testen. Wat ik niet begrijp is dat ze niemand op de hoogte houden en dat de moderators dit topic al een hele tijd links laten liggen. A fin, ik hoop dat deze update snel naar iedereen met dit probleem wordt gestuurd.

Dat hoop ik ook, en dat de communicatie stukken beter wordt. 

Reputatie 7
Badge +8

Hi all, aanstaande maandag, dinsdag en woensdag (25, 26 en 27 januari) gaan wij in de nacht alle TV Boxen die gebruik maken van T-Mobile TV rebooten voor een software update.

Deze update zal het grootste deel van de black-screens, sneeuwbeeld, alleen NPO 1, 2 en 3 te ontvangen en problemen met geluidssets door HDCP oplossen. Wil je de update vandaag al binnen halen, dan kan dit door een simpele handmatige reboot zonder netwerkkabel

In dit topic lees je meer!

Reputatie 1

Mijn twee nieuwe TV-kastjes zijn inmiddels geüpdate naar de nieuwe software versie die eindigt op 7255. Zowel op onze Full HD TV als op onze 4K TV werkt het nu allemaal. Ik krijg nu geen zwart beeld meer als ik van een NPO zender naar bijvoorbeeld een RTL zender schakel. Ik kan de TV-box nu ook probleemloos van 1080p50 naar 1080p60 schakelen. Geen vastlopers meer geconstateerd tot nu toe. Ook de twee nieuwe features werken tot nu toe goed. Ik hoop dat dit de komende dagen zo blijft. Bedankt voor de update van de software.

Reageer