Beantwoord

Kan ineens BBC Entertainment niet meer opnemen

  • 25 November 2021
  • 2 reacties
  • 22 Bekeken

Sinds een paar weken kan ik niets meer opnemen van BBC Entertainment. Het maakt niet uit of ik dit probeer vooruit via de Gids, of het actuele programma door middel van het indrukken van de rode opnameknop op de afstandsbediening. Het opnemen van andere kanalen lukt wel. Het gewenste programma wordt wel in de lijst van opnames opgenomen, maar bij het afspelen is er slechts een zwart scherm, met links onder in beeld de gebruikelijke beknopte textinformatie.

Een enkele keer heb ik dit ook gehad met andere BBC zenders, maar toen heb ik er niet bij stilgestaan. Dit probleem met BBC Entertainment is nu standaard geworden en reproduceerbaar. Het lukt helemaal niet om dit kanaal op te nemen. Tot een paar weken geleden wel.

Het opnieuw opstarten van Zyxel router en het van de stroom afhalen van de box etc, zoals op de website aanbevolen, heeft niets veranderd aan het probleem.

icon

Beste antwoord door Boris 26 November 2021, 11:06

Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 5
Badge +2

Hi @MartinSh2,

Goed dat je het bij ons aankaart! Ik denk graag met je mee. Ik begrijp dat je nog gebruikt maakt van het “oude” TV-platform en dat het opnemen nog gaat via de ouderwetse manier, namelijk via de harddisk. Geen zorgen; ik ga er graag voor zorgen dat die Entone TV Box het zo weer doet. Ik denk namelijk dat een fabrieksreset het probleem doet oplossen. We kunnen deze alleen vanaf onze kant doen. De TV Box wordt dan teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Eventuele opnames die er dus al op staan, worden dan wel verwijderd. Wil je me laten weten of ik dit voor je kan doen? Ik hoor het graag! 

Goede morgen,

Dank voor dit antwoord. Of er daadwerkelijk een harde schijf in de box zit, weet ik niet. Je hoort hem niet draaien. De box heb ik nieuw van T-Mobile in 2019 ontvangen tbv onze nieuwe glasvezelaansluiting toen we hier kwamen wonen. In ons oude huis hadden we Ziggo en opnames kon ik moeiteloos van de harde schijf in de box kopieren naar de pc, via ethernet en ftp. Ik zou het vervelend vinden wanneer onze opnames, vooral die voor onze kleinkinderen, allemaal verdwijnen omdat één zender uit de honderd het niet goed doet. Is er geen mogelijkheid de bestaande opnames te backuppen eerst?

Reageer