Beantwoord

Langzaam spoelen televisie


Reputatie 2
  • is een Top Poster
  • 5 reacties

Het doorspoelen is ontzettend langzaam. Kan dit sneller worden? Extra vervelend als "de cloud" niet heeft onthouden waar je was gebleven i  je opname.

icon

Beste antwoord door TMTV 29 June 2021, 21:57

Bekijk origineel

13 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Hoi @WDP,

Er is een snellere manier om door te spoelen. Stel dat na 15 minuten de reclame begint (die duurt zo'n 7 minuten), kun je 22 intoetsen om meteen naar de 22e minuut te gaan. Dat gaat een stuk sneller dan op 16x doorspoelen.

Reputatie 2

Hey, dat wist ik niet! Thanks!

Goed bezig :)

Dus ik moet zelf gaan zitten hoofdrekenen…

Bij KPN kun je op de blauwe knop drukken en het opgenomen programma of begin gemist programma spoelt in 1x 5 minuten door. Super snel en handig voor die vele irritante reclames.
Deze functie hebben jullie niet? Wanneer komt deze wel?

Het gewoon doorspoelen gaat met een snelheid van 16x, dat is tussen 3 en 8 seconden. Dat is super traag als het reclameblok 7 minuten duurt!
Bij KPN is dit 64x en vlieg je door het reclameblok heen
Sneller kan bij jullie niet? Wanneer verhogen jullie deze?

Na dag 1 al spijt van mijn overstap naar jullie.

Reputatie 7
Badge +6

@Tuutjemuts Een functie om in één keer 5 minuten door te spoelen is er niet, maar ze zijn wel bezig met de mogelijkheid om op 32x en 64x door te spoelen. Wanneer die komt, durf ik niet te zeggen. Tot die tijd is de snelste manier om via de cijfertoetsen 7 minuten erbij op te tellen.

Bedankt voor je reactie.
Weet je ook niet ongeveer? Of kan dat nog een jaar gaan duren?

Reputatie 7
Badge +6

Volgens mij zijn ze het nu aan het testen, dus ik denk dat het geen jaar meer gaat duren. Maar wanneer het dan wel komt, kan ik niet inschatten. Misschien kan een moderator daar iets over zeggen.

Reputatie 7

Hi @TMTV en @Tuutjemuts, top dat jullie je dit hier afvragen! Ik ben dit gelijk gaan checken en heb hier een reactie op binnengekregen. Deze functie is inderdaad al getest, maar we hebben hier nog geen specifieke datum voor. Zodra dit eraan komt, dan krijgen jullie dit uiteraard te horen. Hopelijk vind jij het tot die tijd fijn om inderdaad gebruik te maken van de cijfertoetsen. Zo kan je de 1 en de 5 intoetsen als je naar de 15de minuut wilt gaan. Als jullie nog aanvullingen hebben, laat het mij dan zeker weten! 😁

 

De functie van 32x en 64x is er nu inderdaad, maar als je op de vooruit spoel knop drukt en deze ingedrukt houdt dan gaat het doorspoelen van 2x, naar ... En dan naar 32x en 64x en dan weer naar 2x etc, de snelheiden blijven dus maar rond gaan. Bij kpn is het zo dat deze bij de 64x stopt hoelang je de knop ook inhoud en blijft gewoon spoelen met 64x totdat je zelf stopt.

Bij T-Mobile moet ik dus drukken zodat ie naar de 2x gaat, dan nog een keer drukken voor de volgende versnelling, nog een keer drukken etc.

Plus de 64x is nog niet snel, spoelt dan nog maar met een snelheid van een paar seconden door. Geen minuten zoals bij kpn...  Duurt dus nog een eeuwigheid als de reclames 7 minuten duren. Weinig van nut, dus dan maar weer tellen...

Dus er is ruimte voor verbetering

Reputatie 7

Hi @Tuutjemuts, top dat jij via deze weg jouw feedback deelt! Ik zet deze feedback graag door naar onze specialisten, zodat dit hopelijk als een verbetering kan worden meegenomen in de toekomst. Merci voor het aangeven en laat het gerust weten als jij nog andere punten hebt! 😊

Reputatie 2

Hi @Tuutjemuts, top dat jij via deze weg jouw feedback deelt! Ik zet deze feedback graag door naar onze specialisten, zodat dit hopelijk als een verbetering kan worden meegenomen in de toekomst. Merci voor het aangeven en laat het gerust weten als jij nog andere punten hebt! 😊



Beste collega moderators,
Ik zie dat jullie oud collega Lisa iets uit dit topic 1 jaar geleden nog doorgestuurd heeft naar jullie specialisten.
Ook ik heb hier als nieuwe klant iets over te vragen.
1) Zag dat hier KPN genoemd werd waar snel doorgespoeld (met grote stappen) kan worden bij opgenomen materiaal. Ook ik was dat gewend (verwend?) bij mijn sinds 15 dec. j.l. oude provider Ziggo.
Men had zelfs bij de opnames streepjes staan bij spoelen waar je bijzónder snel heen kon scrollen door eenvoudigweg de spoelknop ingedrukt te houden waarna je cursor met vliegende vaart (dus zónder snelheid aangeven) naar b.v. een plek 8 min verder kon scrollen. (stappen bijna dus)
Is zoiets ook denkbaar bij Odido? Ik zou deze scrolfunctie zéér gaarne weer wel weer willen hebben. En ik denk dat ik niet de énige ben? Nu duurt “opbouwend” via doorspoeltoets vasthouden met 8-16-32-64 nog vrij frustrerend lang.

Dan nog deze vraag:
Ik moet bij mijn TV in de woonkamer de doorspoeltoets vasthouden waarna ik vaak dan nét te laat die toets loslaat waardoor ik vaak weer terug moet speoeln om bij het begin te kunnen starten waar ik heen had willen spoelen.
Nu heb ik een kleinere TV gekocht voor de zolder en tot mijn verbazing hoef ik daar bij het spoelen de toets niet ingedrukt te houden maar kan ik via het repeterend indrukken van de spoeltoets een snelheid kiezen en dan de toets loslaten terwijl het spoelen blijft doorlopen.
Enig idee hoe dit kan?

Alvast dank voor de info.
Aart

 
 

Reputatie 6
Badge +2

@geaaart Ik begrijp goed dat je dit graag zou willen! Wist je dat wij een Wensen & Suggesties pagina hebben op de Community? Je kunt daar jouw idee opgeven en dan wordt er gekeken of het haalbaar is om dit te implementeren. Ik deel de link alvast met je: Wensen en suggesties | Odido community

Jouw andere vraag durf ik niet te beantwoorden, wellicht dat dit iets te maken heeft met de verschillen in de geluidsinstellingen van de TVs.

Reputatie 7
Badge +6

@geaaart Afhankelijk van of je de nieuwe interface gebruikt, werkt doorspoelen verschillend. Met de oude interface (op de oude TV-boxen) kun je ook bijvoorbeeld 16 intoetsen om naar de 16e minuut van de opname te gaan. Met de nieuwe interface kun je de doorspoelknop ingedrukt houden om steeds sneller door te spoelen of erop drukken om 30 seconden vooruit of 10 seconden terug te gaan.

Reputatie 2

Hallo Jason, 

Dank voor je info. 

Alleen even dit, ik heb 1 "interface" oftewel de 4K Odido tv box. Daarmee werkt het spoelen dus op de ene tv anders dan op de andere.....blijf ik toch  vreemd vinden? 

 

Dank voor de info, 

Gr. Aart

Reageer