Net te laat thuis? Vanaf nu hebben we Begin Gemist!

  • 7 February 2017
  • 0 reacties
  • 1816 Bekeken

Reputatie 2
Badge +2
  • Oud T-Mobile Thuis moderator
  • 100 reacties
Dit topic is van Kyra_ en is overgenomen van het vorige Thuis Forum.

In de file gestaan en nèt te laat om het begin van je favoriete programma te kijken? Geen paniek! Vanaf nu kun je bij T-Mobile Thuis gebruik maken van Begin Gemist. Begin Gemist zal per 7 maart 2016 volledig gratis beschikbaar zijn voor alle TV-klanten.

Deze nieuwe functie wordt aangeboden op de kanalen NPO1, NPO2 en NPO3. Er komen nog meer kanalen bij. Zie updates voor meer informatie.

Wat moet ik doen om gebruik te kunnen maken van Begin Gemist?
Als bestaande TV-klant kun je sinds 7 maart automatisch gebruik maken van Begin Gemist. Als je de functie mist bij de NPO zenders start dan eens je kastje opnieuw op door er voor tien seconden de stroom vanaf te halen. Mocht je nog geen TV van T-Mobile Thuis hebben, dan kun je dit uiteraard telefonisch bestellen.

Hoe kan ik Begin Gemist starten?
In de TV-gids is door middel van het icoon zichtbaar voor welke programma’s Begin Gemist op dat moment te gebruiken is. Er zijn diverse manieren om Begin Gemist te starten.

Begin Gemist starten via de Blauwe knop tijdens Live TV kijken
Wanneer er Live TV wordt gekeken op NPO1, NPO2 of NPO3 kun je op de blauwe knop van de afstandsbediening drukken. Je krijgt dan onderstaande melding te zien:Zodra je op ‘OK’ drukt, zal het programma vanaf het begin starten.

Begin Gemist starten vanuit de TV-gids
In de TV-gids en de Mini-Gids wordt door middel van het icoon aangegeven of Begin Gemist beschikbaar is. Je kunt vanuit de gedetailleerde programma informatie voor de optie ‘Begin Gemist’ kiezen. Wanneer je de optie ‘Begin Gemist’ hebt geselecteerd en op ‘OK’ drukt, zie je onderstaand beeld verschijnen. Zodra je nogmaals op ‘OK’ drukt, zal het programma vanaf het begin starten.

Kun je Begin Gemist pauzeren of stoppen?
Ja, dat kan!

Begin Gemist pauzeren
Iedereen heeft de mogelijkheid om met de Begin Gemist functie het programma te pauzeren met een maximale duur van één uur. Dit gaat heel eenvoudig via de knop op de afstandsbediening. Het programma kan vervolgens afgekeken worden tot 1 uur na het einde van de uitzending. Bijvoorbeeld:
• NOS Journaal start om 20:00 en heeft een programmaduur van 30 minuten (dus eindtijd om 20:30)
• Het NOS Journaal is dan nog helemaal te bekijken tot 22:00 (eindtijd + programmaduur + 1 uur pauzeren)

Begin Gemist stoppen
Als je het programma tussentijds wilt stoppen, kun je de knop gebruiken. Er verschijnt dan een melding met de vraag of je wilt stoppen met Begin Gemist. Hierop bevestig je met ‘OK’ om het programma te verlaten. Het is ook mogelijk om het programma te beëindigen door naar een ander kanaal te zappen. Ook dan krijg je de melding of je wilt stoppen met Begin Gemist. Hierop bevestig je dan met ‘OK’ om het programma te verlaten.

Kun je tijdens het gebruik van Begin Gemist ook doorspoelen?
Nee, dit is helaas niet mogelijk. Om Begin Gemist gratis aan te kunnen bieden is het noodzakelijk om de programma’s volledig te bekijken.

Kan ik een programma ook vanaf het begin opnemen?
Nee. Het is niet mogelijk om een programma ook vanaf het begin op te nemen. Om te voorkomen dat je een opname mist, kun je van te voren inplannen.

Waarom zie ik soms geen icoon in de TV-gids?
Dit kan twee oorzaken hebben:
• T-Mobile Thuis biedt voor de betreffende zender geen Begin Gemist;
• In uitzonderlijke gevallen is T-Mobile Thuis genoodzaakt om een specifiek programma niet beschikbaar te stellen voor Begin Gemist op verzoek van de programma aanbieder.

----------------------------

UPDATE 14-4-2016:

Goed nieuws! Vanaf vandaag is Begin Gemist ook beschikbaar op de kanalen van RTL en SBS!

Om ook op deze kanalen gebruik te kunnen maken is het noodzakelijk dat je de Interactieve TV Box een herstart geeft. Dit kun je doen via de automatische melding die je krijgt zodra je de Interactieve TV Box aanzet.

Zie je de melding niet? Haal dan eens voor tien seconden de stroom van je Interactieve TV Box.

Veel kijkplezier!

----------------------------

UPDATE 12-5-2016:

Nog meer goed nieuws! Vanaf vandaag is Begin Gemist ook beschikbaar voor de volgende zenders:

Comedy Central
Disney Channel
BBC First
BBC One
BBC Two
Nickelodeon
NPO Zapp Xtra
MTV
XITE
BBC World
Fashion TV
ZEN TV
Brava
Playboy TV

0 reacties

Geen reactie

Reageer