Beantwoord

NPO 1, 2 en 3 Extra in HD?

  • 2 May 2020
  • 8 reacties
  • 382 Bekeken

Reputatie 7
Badge +6
  • Odido Superuser
  • 1545 reacties

@Hans-Juriën Ik vermoed dat ik hiervoor bij jou moet zijn.

Is het mogelijk om NPO 1, 2, en 3 Extra in HD beschikbaar te maken? Ik zag dat jullie ze (op ODF) wel hebben. Lijkt me een kwestie van ip-adressen aanpassen en ik denk dat ik niet de enige ben die jullie hiermee een plezier doen.

Alvast bedankt!

(Voor de duidelijkheid: dit gaat over het oude tv-platform.)

icon

Beste antwoord door BeMu 2 May 2020, 19:20

Bekijk origineel

8 reacties

Reputatie 7
Badge +1

Het ongeluk is dat T-Mobile thuis glasvezel levert over zowel haar eigen propositie (ODF) of inkoopt bij KPN (WBA)  over ODF levert T-Mobile haar eigen streams deze zijn zoals algemeen bekend van een (veel) betere kwaliteit dan de streams van KPN, ik zit zelf ook op WBA.

Ik heb ook een tijd op de oude propositie gezeten van Lijbrandt daarna Vodafone thuis maar ook enkele andere provider maakten gebruik van de zelfde setjes, de streams werden toen geleverd door Glashart media de streams waren toen van een veel hogere kwaliteit dan KPN nu levert op glasvezel.

Glashart media werd later overgenomen door KPN en diverse providers dus ook Vodafone gingen over op andere setjes ( andere router eigen firmware in de settopbox enz) wat heel jammer was en is, gevolg was dat de kwaliteit van de streams met sprongen achteruit ging.

 

Helaas zijn NPO 1,2 en 3 extra bij KPN gewoon in SD kwaliteit hetgeen betekent dat providers als T-M deze alleen maar in SD kunnen leveren aan haar klanten

Reputatie 6
Badge

Is dit eigenlijk al opgelost bij het nieuwe platform? Valt me op dat NPO2 Extra via TV Anywhere alleen in SD is …

NPO1 Extra is overigens ook alleen in SD via ODF. Uit de lucht is NPO2 Extra overigens ook gratis in HD te ontvangen ….

Reputatie 7
Badge +6

@apis4 NPO 2 Extra wordt inmiddels op zowel het oude als het nieuwe platform in HD doorgegeven. In de app staat inderdaad dat het SD is, maar ik denk dat ze gewoon vergeten zijn om er 720p bij te zetten (het maximum in de app). NPO 1 Extra is wel nog steeds SD, zowel op beide platforms als in de app, terwijl ze het ook in HD aangeleverd krijgen. Dat was destijds ook de aanleiding voor mijn vraag. Uit het antwoord hierboven begrijp ik dat dat alleen voor ODF gold en KPN op WBA ze alleen in SD had en er daarom voor gekozen is om op alle typen aansluitingen het SD-kanaal door te geven. Nu T-Mobile met het nieuwe platform de streams zelf in handen heeft, zouden ze ervoor kunnen kiezen om er HD van te maken. Maar dat zijn zorgen voor later. Eerst maar eens de algehele kwaliteit opkrikken.

Reputatie 6
Badge

@TMTVIn de browser ziet het er echt niet uit als 720p (kan ik van de app ook niet zeggen overigens)

 

Codec ID                             : avc1
Codec ID/Info                       : Advanced Video Coding
Bit rate mode                       : Constant
Bit rate                                 : 1 800 kb/s
Width                                   : 1 024 pixels
Height                                  : 576 pixels
Display aspect ratio             : 16:9
Frame rate mode                 : Constant
Frame rate                           : 25.000 FPS
Color space                         : YUV
Chroma subsampling           : 4:2:0
Bit depth                              : 8 bits
Scan type                            : Progressive

Reputatie 6
Badge

Gisteravond nog even kunnen controleren op de Android TV app en die geeft ook alleen 576p aan als maximum voor NPO2 Extra (maar hier zou het best nog een 720p stream kunnen zijn aangezien het er best redelijk uit zag. Was dan ook niet de meest uitdagende content ...)

Reputatie 6
Badge

7 maanden later en NPO2 Extra via TV Anywhere is nog steeds in SD, wordt dit nog een keer aangepast/pakt?

Reputatie 7

Hi @apis4, top dat je hier nog eens voor aanklopt! Ik vraag dit graag voor je na en heb dit dan ook doorgezet naar onze tv-specialisten. Zodra ik hier een reactie op heb gekregen, dan laat ik die hier weten. 

Reputatie 7

Hi @apis4, ik vermeld jou hier graag de terugkoppeling die ik heb ontvangen! TV Anywhere is gemaximeerd op een bepaalde resolutie. Ook zenders die in de basis HD cast hebben, zijn standaard SD in TV Anywhere. Het is namelijk bedoeld voor small screens. Via de TV Box en de Smart TV App kun je de zender wel in HD bekijken. Dit is dus een gegeven. Sorry hiervoor! Weet jij zo voldoende? 

 

 

Reageer