Beantwoord

Opnames maken in de cloud


  • is een Top Poster
  • 9 reacties

Afgelopen week overgezet naar T-Mobile TV. Ik kwam daardoor ook automatisch in de cloud terecht
(had volgens T-Mobile geen keuze om lokaal te blijven opnemen). Ik had begrepen dat het in de cloud mogelijk is om meer dan 2 programma’s gelijktijdig op te nemen maar toen ik dat probeerde kreeg ik de mededeling dat het gekozen tijdslot al bezet was en welk programma ik wilde annuleren.
Doe ik hier iets verkeerd of zijn de gelijktijdige opnames in de cloud inderdaad beperkt tot 2 stuks?

icon

Beste antwoord door TMTV 19 May 2023, 10:35

Bekijk origineel

14 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Hoi @HanL,

In de cloud kun je, binnen de 200 uur aan beschikbare tijd, zo veel programma's tegelijk opnemen als je wilt. Dat dit nu niet lukt, betekent dat je toch op de harde schijf opneemt. Dat kun je voor de zekerheid controleren door naar de opnames te gaan. Als in de balk onderaan GB's staan in plaats van uren, neem je op de HDD op. Of je nu (door het aan te zetten in My T-Mobile Thuis) alsnog kunt kiezen voor cloudopnemen weet ik niet. Maar als je de harde schijf toch niet meer wilt gebruiken, lijkt het mij het beste als een moderator de TV-box voor je omruilt naar een kleinere zonder harde schijf. Dan kun je cloudopnemen aanzetten en kun je meerdere programma's op hetzelfde moment opnemen.

Wij zijn ook sinds 17 mei over op het nieuwe platform. Wij hebben ook een box met een harddisk, inmiddels via my T mobile omgezet naar cloud opnemen. Het klopt dat wij ook nog steeds via de HD opnemen. Dus als ik het goed begrijp moet ik dus een andere BOX aanvragen.

 

TMTV dank voor de reactie op mijn vraag over cloud opnames. Zojuist met de helpdesk van T-Mobile gesproken en inderdaad was er de bevestiging dat ik cloud-opnemen had aangevraagd. Echter moet ik wachten op een nieuwe TV box die zal worden toegestuurd. Dat betekent dan wel dat inderdaad nu nog steeds de opnames op de HD worden geplaatst (GB’s dus...) en straks in de cloud maar dat je dan wederom weer alles kwijt bent dat op de HD staat..! Jammer dat de juichmail van T-Mobile over het vernieuwde T-Mobile TV toch wat negatieve kantjes heeft….!😪
Verder heb ik ook het idee dat de beeldkwaliteit in het algemeen wat is afgenomen (soms erg donker) maar misschien zie ik dat verkeerd…!

Nog even een aanvullende vraag maar schijnbaar neem ik nog steeds op op de HD van de TV Box.
Alleen kan ik nu maar één opname maken en niet meer gelijktijdig twee zoals voorheen.
Kan dat kloppen of is hier duidelijk iets anders aan de hand?
Inmiddels wel een nieuwe TV Box aangevraagd!
 

Ik heb hetzelfde probleem, kan ook maar 1 programna tegelijk opnemen,  terwijl ik wel ben overgezet naar de cloud.  Krijg ik nu een nieuw kastje,  en moet de oude harddisk retour.  Stuurt t-mobile deze automatisch op.  De helpdesk aan de telefoon weet niet dat je kastje omgewisseld moet worden.  T-Mobile stuur me aub een nieuw kastje zonder harddisk svp.   B.v d. Gerard Hooijmans

Reputatie 7
Badge +2

Hoi @HanL & @GHooijmans, ik ben meteen jullie dossiers ingedoken en ik was blij om te zien dat er inmiddels een nieuwe TV Box wordt ingepakt in ons distributiecentrum! Zodra het is overgegeven aan DHL ontvangen jullie van hen een Track & Trace code per email. Hiermee kunnen jullie snel zien wanneer de TV Box bezorgt wordt en dit zal maximaal enkele dagen duren.

Vervolgens kunnen jullie weer een hoop meer opnames tegelijkertijd inplannen, zelfs een heel stuk meer dan voorheen! 😄

Is er al bekend wanneer het verstuurd wordt,  ik zie nog steeds geen status wijziging. Moet de oude harddisk tv box retour? Ik zie er nu twee op de rekening staan

 

Dank voor het bericht inzake het toesturen van een nieuwe TV Box. Met de oude TV Box (met HD) heb ik nu uitsluitend problemen. Opnames worden niet toegestaan (Ned 1 - 2 - 3 of BBC First) of zijn wel in te stellen maar kunnen door een fout niet worden afgespeeld. Verder zijn er opnames (zoals een opname van zaterdagavond - Ned.2) die in eerste instantie volledig worden opgenomen maar 2 dagen later alsnog met foutvermelding op de afspeellijst staan (en dan niet meer zijn af te spelen). Ook met terugkijken werken een heleboel programma’s niet! Kortom, de lol van T-Mobile Thuis gaat er wel een beetje af en ik hoop dan ook dat de nieuwe TV Box uitkomst brengt. Ik heb trouwens opnemen in de cloud aangevraagd en vraag me af of dat nu automatisch gaat werken als de nieuwe TV Box is geinstalleerd.

Reputatie 7
Badge +15

@GHooijmans De Amulet mag na aansluiting van de nieuwere box naar een milieustraat gebracht worden - deze box hoeft niet meer geretourneerd te worden. De order-status wordt automatisch geüpdatet zodra het pakketje met de nieuwere box ons distributiecentrum verlaten heeft en aangeboden wordt bij een bezorger. Dan ontvang je ook de track&trace-code per e-mail en/of sms.

 

@HanL Dat opnames niet toegestaan worden, is een bug in de overgang naar T-Mobile TV, maar is alleen het geval wanneer je gekozen hebt om via de hdd te blijven opnemen. De overige issues zullen ook spoedig verholpen worden! Wanneer je gekozen hebt voor Cloud Opnemen: een klein aantal zenders valt onder licenties en restricties en hierdoor is het niet toegestaan om deze digitaal op te nemen. Een kleine greep uit die zenders: BBC Four, ZDF, ARD en Canvas.

Reputatie 1

Hallo, kan geen opnames maken, maar zie dat er GB’s vermeld staan.

Zal kijken of ik via de cloud opnemen kan aanzetten.

Lijkt me ook verstandig de TV box te vervangen, we hebben hem al behoorlijk lang.

Kan dat geregeld worden middels dit bericht?

Dank

Paul Delcour

Reputatie 6
Badge +2

Hi @Delcour, ik wil graag meekijken wat er mogelijk is! Ik kan alleen op jouw e-mailadres geen abonnement vinden. Wil je jouw klantnummer in je Community profiel delen en mij een seintje geven? Dan kom ik er zo snel mogelijk op terug!

Reputatie 1

Hallo Cheyenne, het is al geregeld middels een telefoontje.
Dank!

Hoi @HanL & @GHooijmans, ik ben meteen jullie dossiers ingedoken en ik was blij om te zien dat er inmiddels een nieuwe TV Box wordt ingepakt in ons distributiecentrum! Zodra het is overgegeven aan DHL ontvangen jullie van hen een Track & Trace code per email. Hiermee kunnen jullie snel zien wanneer de TV Box bezorgt wordt en dit zal maximaal enkele dagen duren.

Vervolgens kunnen jullie weer een hoop meer opnames tegelijkertijd inplannen, zelfs een heel stuk meer dan voorheen! 😄

Beste Cal,
Is al bekend wanneer ik de nieuwe TV Box mag verwachten? Ik krijg steeds meer problemen met de
Entone box o.a. dat de netwerkverbinding mislukt is. Weliswaar werkt het dan om de toets ‘opnieuw verbinden’  te gebruiken maar elegant is het niet om bij het opstarten van de box telkens weer een handeling te moeten verrichten om TV beeld te krijgen!

 

Reputatie 7
Badge +15

Hoi @HanL, in de bestelstatus is te zien dat de boxen vanmorgen vroeg aangemeld zijn voor verzending. Ik vermoed dat je morgen of maandag meer te horen krijgt middels de track&trace-code en dat het pakketje uiterlijk maandag of dinsdag bezorgd wordt.

Reageer