Problemen met opnames, foutmelding of blijft laden.

 • 28 October 2022
 • 33 reacties
 • 312 Bekeken

Hi,

Ik ben pas net overgestapt en heb nu al enige tijd problemen met mijn opnames. Ik baal hier enorm van.

Ons probleem,  als we op de televisie opnames willen starten blijft hij op een zwart scherm laden, dit stop niet. Als ik via de app de opnames wil bekijken laad hij maar blijft even zwart en geeft dan vrij snel een fout melding aan, "Afspelen is mislukt. Probeer het opnieuw of neem contact op met de klantenservice. (514999)" 

Het is overigens niet bij alle opnames, tot op heden alleen ervaren bij opnames van NET 5. Kan er nu 2 wel bekijken maar 7 niet, en dit waren er meer maar heb er al een aantal via de website van NET 5 terug gekeken. 

Ik zou graag willen dat dit opgelost word.

Sander 1 maand geleden

Hi @vanDalens, begrijp ik het goed dat het alleen speelt bij opnames uit een bepaalde week? Met andere woorden, nieuwe opnames van Masterchef worden wel correct opgenomen en afgespeeld?

 

Bij wijze van test, kun je de TV Box kort van de stroom halen en het opnieuw proberen? Ook ben ik beniuewd of het op een ander apparaat ook speelt. Heb je bijvoorbeeld een tweede TV Box? Of kun je het proberen af te spelen via TV Anywhere? Op die manier kunnen we wat zaken uitsluiten. 😎

Bekijk origineel

33 reacties

Reputatie 7
Badge +14

Hoi @vanDalens, van harte welkom op de Community! 🙋‍♂️

Dit specifieke probleem met opnames van NET 5 is ons nog niet bekend, goed dat je dit aangeeft! Gebeurt dit enkel wanneer je een bepaald programma wilt opnemen of juist wanneer dit programma al opgenomen is en je het wilt bekijken? 

Bij welk programma komt dit voor of geldt dit voor alles op NET 5?

@Jason  Hi, 

Tot op heden alleen ervaren bij Masterchef Australië. Twee weken geleden kon ik de opnames van die week wel kijken, maar de week ervoor niet. Wij hebben toen de afleveringen van de week ervoor via de website van NET 5 gekeken. Ik heb toen gekeken of de afleveringen die die week die opgenomen waren het deden en die deden het gewoon, we hebben ze toen niet gekeken. Toen ik ze een week later alsnog probeerde, weer diezelfde foutmelding. Dit is nogsteeds zo. De laatste drie opnames doen het, de rest niet. 

Reputatie 7
Badge +6

Hi @vanDalens, begrijp ik het goed dat het alleen speelt bij opnames uit een bepaalde week? Met andere woorden, nieuwe opnames van Masterchef worden wel correct opgenomen en afgespeeld?

 

Bij wijze van test, kun je de TV Box kort van de stroom halen en het opnieuw proberen? Ook ben ik beniuewd of het op een ander apparaat ook speelt. Heb je bijvoorbeeld een tweede TV Box? Of kun je het proberen af te spelen via TV Anywhere? Op die manier kunnen we wat zaken uitsluiten. 😎

Hi @Sander 

Nee niet helemaal.  De opnames die het van de week wel deden, doen het nu niet, telkens doen alleen de drie en soms vier nieuwste het. Ik heb nog een hele waslijst te gaan, maar ik heb het nu een paar keer gecontroleerd. Alleen de 3 of 4 nieuwste doen het, die daar onder niet.   Dus morgen is er weer een aflevering bij die het niet doet, omdat er dan weer een nieuwe opname bij is. Terwijl die aflevering nu wel gaat spelen. 

Wij hebben maar één tv box, maar we hebben wel de app en via de app hebben we hetzelfde probleem. Via de app krijg ik juist die foutmelding 51499, via het tv kastje blijft hij continu laden. 

Reputatie 1

@Sander ik heb exact hetzelfde probleem.  Ook met Masterchef. 12 en 13 oktober doen het niet.  En ook The Rookie van zaterdag 22 oktober.  

 

Groei

Mandy

Ik kom er nu net achter dat ik het ook bij La Brea heb, ik had dit echter eerdee niet. Wel ook NET5.

Reputatie 1

@Sander is er al zicht op een oplossing?? Ik kijk de afleveringen nu op een andere manier maar daar betaal ik niet voor natuurlijk. 

@MandyC  

Ik heb gisteren de klanten service gebeld. Ze konden me eigenlijk niet echt helpen. Ze wilde eventueel een reset doen, maar dan zou ik alles kwa opnames kwijt zijn. Ze hebben gezegd het nu intern op te pakken en binnen 5 werkdagen nemen ze weer contact met me op. Ik baal er ook ontzettend van, ik kan namelijk niet alle opnames elders terug kijken. 

Reputatie 1

@vanDalens dat snap ik. Heel irritant. Voor mij helaas ook niet de eerste keer dat me dit overkomt.  Heb je kijk.nl al geprobeerd? 

Reputatie 7
Badge +4

Hi @vanDalens en @MandyC, heel erg bedankt voor jullie meldingen! Excuses dat hier niet eerder nog een reactie op is gekomen. De technische dienst gaat er alles aan doen om dit issue zo snel mogelijk te verhelpen @vanDalens. Ook wil ik hier voor jou achteraan gaan @MandyC en wil ik voor jou ook zo snel mogelijk een onderzoek uitzetten. Ter check: ervaar jij dezelfde foutmelding als @vanDalens ‘514999'? Ik wil jullie laten weten dat ik dit issue heb aangestipt bij het TV Team. Zo heb ik namelijk meerdere klanten gezien met deze foutmelding. Zodra ik hoor of dit als een algemeen probleem wordt aangevlogen, dan meld ik dat hier direct.

Om ervoor te zorgen dat mijn collega's ook verder voor jou aan de slag kunnen, wil ik nog de volgende informatie bij je opvragen @MandyC:

 • Wanneer (datum en tijdstip) heb jij deze opnames gemaakt en bekeken: Masterchef 12 en 13 oktober doen het niet. En ook The Rookie van zaterdag 22 oktober?
 • Ervaar je dit probleem ook op andere apparaten? 
 • Wanneer krijg je de foutmelding te zien als je deze te zien krijgt? 
 • Bekeek je de opnames wanneer deze op dat moment nog live bezig waren? 

Dankjewel voor de moeite! 💪

 

Reputatie 1

@Lisa

Dit is niet de eerste keer dat ik dit probleem heb; dit was toen ik net overgestapt was ook al een issue bij jullie. Zoals het er nu uitziet, lijkt het een Net5 probleem te zijn, want ik heb het alleen met programma’s van Net 5:

 • Rookie 22 en 29 oktober
 • Masterchef 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20, 21, 24  en 31 oktober en 1 & 2 november 
 • Grenzeloos Verliefd van 26 oktober
 • Grenzeloos Verliefd baby in het buitenland van 2 november
 • Coroner 15, 22 en 29 oktober
 • Ja, ik heb het op alle apparaten (kan niet via de app)
 • Ik krijg geen foutmelding. Ik kan gewoon niet kijken. Programma blijft laden. Op de app krijg ik wel een foutmelding: afspelen mislukt. Vernieuw de pagina en probeer opnieuw
 • Ik bekijk opnames nooit als het programma nog live bezig is. Dat is echt een verschrikking via T-mobile, want als je bij bent, klapt het programma eruit. En moet je eerst allerlei handelingen verrichten om weer verder te kunnen. Heel irritant. Sowieso zie ik het nu daar niet van in .. maar dat is persoonlijk ;-) 

Groetjes,
Mandy

Reputatie 7
Badge +4

Hi @MandyC, heel erg bedankt voor deze snelle aanvulling! Gelukkig kan ik je laten weten dat het op onze agenda staat om het issue dat je aanstipt aan te pakken, zodat je voortaan ook opnames kunt bekijken die op dat moment nog live bezig zijn. Ik heb net ook al jouw informatie doorgezet naar onze technische dienst en hier heb je net ook een e-mail van gekregen ter bevestiging. Ik houd het onderzoek voor je in de gaten de komende dagen. Hopelijk kan ik je snel verblijden met de oplossing. 

Precies hetzelfde probleem hier, zeer frustrerend, meerdere series van Net5 al moeten verwijderen omdat ze gewoon weg niet laden. Soms doen 4 afleveringen het niet en de 5e ineens wel.

Nu wederom problemen met opnames van 16, 23 en 30 oktober om terug te kijken, ze blijven gewoonweg laden.

Op de app verschijnt een foutmelding en op de 2e tv hetzelfde probleem, opnieuw opstarten, stroom eraf etc helpt niet en telefonisch kunnen ze niet helpen.

Reputatie 7
Badge +14

Hoi @Nicole1212, het probleem is inmiddels in onderzoek bij ons tv-team dankzij Lisa en jullie feedback hierin, bedankt hiervoor! Kun je nog aangeven of het bij jou om Masterchef of andere programma's van Net5 gaat? 

Reputatie 1

Hoi @Nicole1212, het probleem is inmiddels in onderzoek bij ons tv-team dankzij Lisa en jullie feedback hierin, bedankt hiervoor! Kun je nog aangeven of het bij jou om Masterchef of andere programma's van Net5 gaat? 

Het gaat om alle programma’s van Net 5 bij mij .. Masterchef, Coroner, Grenzeloos verliefd … 

Hoi @Nicole1212, het probleem is inmiddels in onderzoek bij ons tv-team dankzij Lisa en jullie feedback hierin, bedankt hiervoor! Kun je nog aangeven of het bij jou om Masterchef of andere programma's van Net5 gaat? 

Bij mij inderdaad ook alleen maar wel alle programma's van Net5

Reputatie 7
Badge +14

Dank voor jullie terugkoppelingen @MandyC en @vanDalens. We geven het door aan de specialisten!

Reputatie 3

TLC - De Baumgards van 2 november speelt niet af.

 

Net ook de klanten"service" gebeld maar die zet je gewoon een kwartier in de wacht tot het klokslag 20uur is en verbreekt dan de verbinding zodat je niet opnieuw kunt bellen. Echt schandalig dat jullie op deze manier met klanten omgaan. (Nog los van dat je al je gegevens in moet spreken voordat je iemand aan de telefoon krijgt en dat vervolgens moet herhalen omdat dat niet bij de medewerker binnenkomt. Geef dan meteen iemand aan de lijn. )

 

Ps. Ga niet komen met standaard reset verhalen, dit komt vaker voor dat jullie platform niet goed opneemt en ik dus afleveringen mis. Zeker voor een betaalde dienst werkt het na een jaar nog steeds niet zonder problemen.

Reputatie 1

Dank voor jullie terugkoppelingen @MandyC en @vanDalens. We geven het door aan de specialisten!

Wanneer wordt dit probleem opgelost? Het lijkt alleen maar erger te worden. En dit is in het eerste jaar dat ik klant bij jullie ben niet de eerste ker.

Nu doet inderdaad, zoals door @Mark-DenHaag aangegeven ook De Baumgards van 2 november (en bij mij ook 30 oktober) het niet.

En het Net5 probleem lijkt zicht te verplaatsen. Waar ik eerst afleveringen van Masterchef op 3 en 4 november wel kon kijken, doen die het nu ook niet. Zoals het er nu uitziet, kan ik pas weer ‘normaal’ kijken vanaf 7 november. Ik begin het behoorlijk storend te vinden … 

Reputatie 3

Mijn vorige topic met mislukte opnames is dichtgezet en daarom had ik een nieuwe aangemaakt en werd vervolgens hiernaartoe verwezen (en blijkbaar verdwijnen er ook veel topics met klachten want wat oudere topics van mij zijn in zijn geheel niet meer terug te vinden).

 

Ik wil wel graag weten wat er nu wordt gedaan om dit op te lossen en of ik een maand gratis discovery+ krijg om het alsnog te kijken waarvoor ik heb betaald.

Ik heb 8 november gebeld met de klanten service, de technische dienst zou binnen 5 werkdagen weer contact met mij opnemen. Tot op heden helemaal niks gehoord.

Ik ben pas sinds september over naar T-Mobile tv, ben al jaren tevreden mobiel provider klant dus durfde dit gokje wel te wagen. Maar ik (en andere) ervaren wat mij betreft teveel problemen met o.a. het opnemen (waarvoor we ook gewoon betalen) dat ik nu al niet kan wachten tot het september 2023 is zodat ik bij een andere aanbieder televisie af kan nemen. Jullie internet is prima, mijn mobiele telefoon ben ik tevreden over maar jullie televisie is echt bagger. Hierin mogen jullie echt nog een hele hoop verbeteren. 

Reputatie 7
Badge +4

Hi @Mark-DenHaag, ik wil je laten weten dat ik hier een verzoek voor heb ingediend! Als je dit ook nog bij andere opnames ervaart, dan hoor ik dat graag en klop ik hier ook voor aan. Wel wil ik aan je vragen of je het modem kunt herstarten. Deze staat al 175 dagen onafgebroken aan en dit hoeft geen problemen op te leveren, maar ik wil dubbelchecken of het weer werkt na een powerflip. Dit doe je als volgt:

 1. Je mag de stekker van het modem en de ONT uit het stopcontact halen.
 2. Wacht dan minimaal 10 seconden. Omdat je een ONT hebt, dien je die eerst aan te sluiten en laat die 30 seconden opstarten. Sluit daarna pas het modem weer aan op de stroom.
 3. Doe de stekker terug in het stopcontact van het modem en laat alles volledig opstarten. 

Merk je hierna een verschil? 

Ik wil in ieder geval alvast laten uitzoeken of de problemen die jij ervaart vallen onder het probleem dat klanten met name op Net5 ervaren. Ik wil je laten weten dat ik zeker naar een vergoeding ga kijken als dit probleem is opgelost, dus daar kom ik op een later moment nog op terug. Excuses voor het ongemak. 

Hi @MandyC, ik wil je laten weten dat het issue omtrent Net5 momenteel nog volop in onderzoek is! Het heeft de volledige aandacht van onze technische dienst, dus er wordt hard gewerkt aan een definitieve fix. Dit staat momenteel bekend als algemeen probleem. Heel erg bedankt voor jouw geduld tot nu toe!

Hi @vanDalens, hartstikke goed dat je dit aangeeft! Excuses dat je hier (nog) geen terugkoppeling van hebt gekregen. Ik ben meteen voor je gaan kijken. Dit issue valt onder het algemene issue dat er momenteel speelt met opnames van Net5. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Ik had graag een andere ervaring gelezen en hoop dat we dit snel kunnen verhelpen, zodat je weer zonder problemen van jouw opnames kunt genieten. 

Reputatie 3

@Lisa Als er meer mensen last van hebben dan helpt een modem reset toch niet. Ook al kan ik andere opnames wel kijken. 

Daarnaast kunnen jullie toch zelf ook zien of een opname al dan niet is gelukt. Als het bij jullie namelijk wel afspeelt dan kun je mijn hier toch toegang tot geven.

Reputatie 3

Begrijp me niet verkeerd hoor. Ik ben prima tevreden over T-Mobile alleen het opnemen gaat te vaak fout en dan duurt het weken voordat er een oplossing is gevonden. Dat vind ik wel vervelend en ik hoef echt die 5 euro niet terug, het moet gewoon werken.

 

Daarnaast moet ik het TV kastje ook elke keer van de stroom halen omdat het anders niet goed werkt als je die standby laat staan. Dat vind ik bijna nog irritanter omdat het minuten duurt voordat die is opgestart.

Reputatie 7
Badge +4

Hi @MandyC en @vanDalens, goed nieuws: dit issue is opgelost! 😁 Klopt het dat jullie weer zonder problemen van de opnames kunnen genieten? Met nieuwe opnames zullen jullie dit probleem niet meer ervaren. Sorry voor het eerdere ongemak!

Hi @Mark-DenHaag, bij jou lijkt het om een ander issue te gaan dan het eerdere algemene issue! Om deze reden vlieg ik het graag individueel voor jou aan. Zojuist heb ik van mijn collega vernomen dat het onderzoek is afgerond dat ik voor je had ingeschoten. Op TV Anywhere werkt de opname aan onze kant wel. Lukt het jou via die weg ook om zonder de problemen de opname te bekijken? De TV Box konden ze jammer genoeg niet onderzoeken, omdat deze niet was aangesloten of via een switch is aangesloten. Zou je de TV Box rechtstreeks op het modem kunnen aansluiten en mij hier een seintje van geven? Ik wil namelijk graag dat mijn collega's goed kunnen uitpluizen wat er precies speelt. Merci!

 

Reageer