Beantwoord

Specificaties TV Box

  • 5 September 2022
  • 10 reacties
  • 184 Bekeken

  • is een nieuwe Poster
  • 3 reacties

Beste Community, weet er iemand de echte specificaties van de TV Box?

  1. Het valt mij op dat de D/A converter zwaar ondermaats is, waardoor radio luisteren op mijn stereo echt niet klinkt, zowel hoog als laag wordt niet weergegeven / danwel afgekapt. Het klinkt echt of je naar een slechte MP3 aan het luisteren bent. Via de HDMI poort is voor mij geen optie, want dan staat de tv de hele dag aan. (analoog FM signaal klinkt zoveel dynamischer, terwijl dat eigenlijk zeer slechte kwaliteit is)
  2. De HDMI poort, kan deze ook ethernet doorgeven? Dus Ethernet over HDMI? Aangezien dit al sinds de HDMI 1.4a uit 2009 is opgenomen in de HDMI standaard.

Dus ik wil wel eens de echte specificaties van deze set top box weten, aangezien de winkel en de klantenservice mij dit niet kunnen vertellen en de website rept er met geen woord over.

 

icon

Beste antwoord door Lisa 7 September 2022, 11:36

Bekijk origineel

10 reacties

Reputatie 7
Badge +4

Hi @Rody01, tof dat je deze vragen via deze weg naar ons doorspeelt! Ik wil je graag van een zo uitgebreid mogelijk antwoord voorzien, dus ik heb aan de mouw van één van onze tv-specialisten getrokken. Zodra ik een terugkoppeling heb ontvangen, dan laat ik je dat weten. Ik kom hier zo snel mogelijk bij jou op terug! 💪

Reputatie 5

@Rody01 

Dit is wat ik kan vinden.

Het kan zijn dat het bij T-mobile iets anders is. Link:

https://www.amino.tv/aria-7x/

@Rody01

Dit is wat ik kan vinden.

Het kan zijn dat het bij T-mobile iets anders is. Link:

https://www.amino.tv/aria-7x/

Dank je wel Peter, dit is het beste qua spes wat ik tot nu toe heb gezien, maar zegt helaas niks over de D/A converter of dat de HDMI port ethernet over hdmi doorgeeft (wat ik niet vermoed).

Reputatie 7
Badge +4

Hi @Rody01, ik deel graag de terugkoppeling van mijn collega's met jou! Eén van onze tv-specialisten heeft gevraagd of jij kunt aangeven met welk idee jij deze vragen stelt? We begrijpen de use case van het gebruik van ethernet over HDMI niet helemaal. De D/A converter is onderdeel van de (broadcom) chipset die in de TV Box zit. We hebben hier eerder nog geen opmerkingen over gekregen, dus hiervoor zouden tests uitgevoerd moeten worden en hier hebben we nu dan ook nog niet direct een antwoord op. Als je hier nog op terug kunt komen, dan zou dat super zijn. Dankjewel! 😊

 

 

Eigenlijk heel simpel en waarschijnlijk kunnen jullie dit antwoordt zelf ook invullen;

  1. D/A converter, om audio direct naar (wat oudere, maar kwalitief goede) audio installatie zonder dat de tv de hele dag aan staat
  2. Ethernet over HDMI, ik heb maar 1 ethernet aansluiting bij de tv, deze wordt gebruikt door de tv box. De tv is een smart tv die internet nodig heeft. Bekabeld is betrouwbaarder dan wifi, en 100Mbps is voldoende voor 4K HBO of Netflix. Ik kan een router ertussen plaatsen, maar dan heb ik weer een energie slurpend apparaatje in huis. Helaas draait mijn tv maximaal op Android 7, dus kan niet jullie app gebruiken en de tv box achterwege laten.
  3. Daarnaast vind ik dat als je een standaard gebruikt, HDMI 2.0, je ook alle features van die standaard moet gebruiken en niet bepaalde features achterwege laat. Anders is de standaard geen standaard, maar een richtlijn.😉 Een beetje helderheid van de daadwerkelijke specificaties van de tv box voor de wat meer technische klanten onder ons wordt wel op prijs gesteld.
Reputatie 5

@Rody01

Voor punt 2 heb je geen router nodig.

Een simpele 5 poort switch is voldoende.

Dan kunt U de tv en de tv ontvanger via een netwerkkabel verbinden met die ene aansluiting.

Stroomverbruik van zo,n switch is heel laag.

Deze gebruik ik. link is voorbeeld https://www.coolblue.nl/product/453955/netgear-gs105e-prosafe-plus.html

Als U even Google dan kunt U ze vast en zeker goedkoper vinden.

Reputatie 5
Badge +2

Dit zou idd ook gewoon moeten werken https://www.action.com/nl-nl/p/tp-link-desktop-switch-ls1005g/

Punt 3 is natuurlijk ook de grootste onzin …. (wenselijk wellicht maar verre van standaard).

Reputatie 7
Badge +3

@Rody01 Heeft je tv een analoge uitgang? Zo ja, zou je dan als test eens kunnen proberen of het geluid uit je stereo dan beter is? Op het nieuwe tv-platform worden radiozenders met nog maar 128 kbps doorgegeven. Dat was voorheen 256 kbps. Als het binnenkomende signaal niet voldoende is, kan de tv-box er niet meer van maken dan het is.

Kijk, dat is tenminste info waar ik wat mee kan. Dank je wel TMTV! Erg lage bitrate van de radio, geen wonder dat het niet klinkt op een goede stereo. Dus dat T-mobile radio aanbiedt is dus een wassen neus waar je niks aan hebt.
Ga ik daar een andere oplossing voor vinden en vooralsnog radio uit de ether halen.

Reputatie 7
Badge +4

Hi @Rody01, dankjewel voor deze aanvulling! Super om te zien dat jij al zo goed verder geholpen bent, thanks @peter-keetfm, @apis4 en @TMTV. Zijn hiermee voor nu al jouw vragen beantwoord? Mocht je nog een brandende vraag hebben, laat het hier dan zeker even weten. 

Reageer