Beantwoord

Ultra-HD bij T-Mobile Thuis Televisie?

  • 30 May 2017
  • 6 reacties
  • 1990 Bekeken

Zijn er al plannen om Ultra-HD te gaan aanbieden bij T-Mobile?
icon

Beste antwoord door Pilovali 30 May 2017, 22:12

Bekijk origineel

6 reacties

Reputatie 5
Badge +17
Aangezien de beelden vanuit Hilversum niet of nauwelijks, 'full HD' zijn, dan denk ik dat het nog wel even gaat duren.
Momenteel is Ultra-HD uitzendingen een luxe waar je vrij weinig mee hebt. Weinig films zijn geschoten in 4K.

Ik *hoop* dat het binnen 10 jaar wel gebeurd, maar ik verwacht het niet op korte termijn.
Reputatie 2
Badge +2
Hoi Hatejama,

Zoals Pilovali al aangeeft zit dit voorlopig nog niet in de pipeline. De tv streams die we aangeleverd krijgen zijn (nog) niet in 4K formaat. Of en wanneer dit wel gaat gebeuren is op dit moment ook nog niet duidelijk.
Reputatie 7
Badge +8
@Pilovali De meeste films zijn in 4K of zelfs 8K geschoten. Dat ze niet zo gemastered zijn voor TV uitzendingen en andere media is een ander verhaal. Bioscopen zijn in ieder geval wel zo ver.

Sterker nog analoge filmprint heeft al een veel hogere resolutie dan HD/2K. Met een goede mastering haal je hier zelfs een flinke meerwaarde uit op 2k, 4k en 8k. Kijk maar eens naar de Blu Rays van bijvoorbeeld Ben Hur, Gone with the Wind of Star Wars. Dus de content is er (al dan niet gemastered in die betreffende resolutie), maar de technologische ontwikkelingen gaan sneller dan de contentverspreiders aan kunnen. Ze zullen eerst de HD apparatuur afgeschreven willen hebben.

Bovendien kost 4K meer, doordat het o.a. meer data kost. Neem daarbij dat de penetratiegraad van 4K toestellen bij consumenten nog niet hoog is en het kip en ei verhaal is soort van rond. Ik verwacht dat het nog langer dan bij HD gaat duren voordat 4K echt land en dat het (initieel) vooral een streaming en in de niche UHD Blu Ray verhaal gaat worden. Lineair zal nog een flinke tijd duren eer er een (volwassen) aanbod is. Zeker bij de NPO, SBS en RTL. 😉
Reputatie 7
Badge +6
Hey @Pilovali en @TAVL, bedankt voor deze achtergrondinformatie. Dat maakt het hele verhaal rond HD en ultra-HD een stuk duidelijker! 🆒
Reputatie 2
het excuus dat er geen content is...is natuurlijk onzin...als er geen apparaten zijn die 4k kunnen weergeven (tuners) dan zijn contentfabrikanten ook niet geneigd om in 4k te gaan aanleveren!

maar aangezien het WK2018 in 4k opgenomen wordt....en er dus misschien de mogelijkheid is om het WK in 4k te gaan bekijken...moet de Tmobile tuner wel 4k kunnen doorsturen!

Dus nogmaals de vraag aan Tmobile...hoe staat het met een nieuwe serie tuners???
Reputatie 7
Badge +8
@WalterAspin, op dit moment zijn daar nog geen concrete plannen voor. Zoals je zelf al aanhaalt is het een beetje een kip-ei verhaal. Als nog weinig consumenten een 4K TV hebben dan is het niet interessant om 4K content aan te bieden en met weinig 4K content is het voor ons als provider de vraag wat de meerwaarde is om hier nu al op vooruit te lopen met nieuwe hardware. Maar met weinig 4K content is het voor consumenten niet interessant om 4K hardware aan te schaffen en zo is het cirkeltje weer rond.

Dit soort zaken hebben tijd nodig om in te burgeren zoals uiteindelijk met Full HD (en in mindere mate 3D) ook is gebeurd. Maar wees gerust, zodra we iets te delen hebben over nieuwe hardware dan hoor je dat zeker via het forum! 🙂

Reageer