Info

Afstandsbediening bestellen en handleidingToon eerste reactie

1710 reacties

Reputatie 7
Badge +7

@fietszwerver Jouw afstandsbediening is volgens de levering bij jou thuis afgeleverd, dat is erg vreemd! Heb je het pakketje dat in de bus lag wellicht per ongeluk weggegooid? De afstandsbedieningen zijn namelijk klein genoeg om niet met de bezorgservice mee te gaan, ze worden direct door de brievenbus geworpen. Excuses dat je ‘em niet hebt, ik stuur meteen een nieuwe!

nee ik heb echt geen pakketje weg gegooid , kijk altijd alles na als er b.v reclame bij ligt 

Reputatie 7
Badge +7

@fietszwerver Dan kan het niet anders dan dat wij ergens een misstap begaan zijn, mijn nederige excuses, had niet moeten gebeuren!

Ik heb alsnog een nieuwe toegestuurd en deze is in ieder geval wel meteen het aanleverproces doorgelopen dus die zal uiterlijk maandag in de bus liggen.

dank U

Hallo,

mijn afstandsbediening is kapot. De aan en uit knoppen van de afstandsbediening doen het niet meer en de cijfers beginnen het ook minder te doen.

Reputatie 1

Ik zou ook graag een nieuwe afstandsbediening ontvangen, het cijfer ‘1’ werkt niet meer, en als hij dan wel reageert heb ik gelijk 2 of 3x een ‘1’ staan.

Hallo, kunt u mij een nieuwe afstandsbediening sturen? De oude is kapot helaas.

Mijn afstandbediening doet het langzaamaan steeds slechter en slechter - de meest gebruikte knopjes moeten inmiddels hard worden ingedrukt om de televisie te bedienen, en dat is knap vervelend. Ik zou daarom graag een ander exemplaar ontvangen.

Hoi,

Na meerdere malen vallen in de afgelopen jaren en het stevast inelkaar getaped zittende afstandsbediening is het einde toch nabij. Hij reageert erg traag en ook na meerdere malen de setupknop gebruiken blijft hij erg traag en moeizaam reageren, zelfs met nieuwe batterijen. Werkt niet erg prettig ;)

Graag zouden we dus een nieuwe willen. Is dit mogelijk?

 

Met vriendlijke groet,

Chantal

 

Reputatie 6
Badge +2

Hi guys, de hulp is nabij @MaartenZeeland, @jobdieleman, @Jeroendg en @smarageje! We beginnen de week gelijk goed, want er is naar jullie alle vier een nieuwe afstandsbediening onderweg, yay. Het fijne is dat hij door de brievenbus past, dus jullie zien hem vanzelf binnen enkele dagen op de deurmat verschijnen. Ik hoop dat hiermee alle problemen zijn opgelost en jullie met deze nieuwe afstandsbediening weer op en top kunnen zappen! 🎈

Hi @gijsie88, top dat jij ook aangeeft dat je een nieuwe afstandsbediening wilt! Ik wilde er ook gelijk eentje voor jou bestellen, maar aan de hand van je e-mailadres kan ik jammer genoeg niet in je profiel komen. Kan je mij een privébericht sturen (door op mijn naam te klikken) met daarin je postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je IBAN? Dan ga ik voor je aan de slag! 😁

Zou ik een nieuwe afstandsbediening toegestuurd kunnen krijgen? Na bijna 6 jaar dienst werkt o.a. de aan-uitknop niet zo lekker meer.

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen TV. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de TV

Staat de TV op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?


4. Reset TV Box

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


5. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de TV functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de TV. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de TV functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de TV. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

 

6. Koppelen TV en TV Box

 Koppelen TV en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de TV te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de TV, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de TV nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de TV uitgaat.
• Gaat de TV niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de TV uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de TV uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk TV op in deze lijst en voer de juiste TV code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen TV en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de TV powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de TV uit gaat.
 • Zet de TV dan weer aan met de zelfde TV Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:


Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de TV dan weer aan met dezelfde TV Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


7. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV-box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Hoi, onze afstandsbediening werkt niet meer naar behoren. Batterij vervangen en een reset gedaan, helaas zonder resultaat. Mogen wij een nieuwe ontvangen?

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen TV. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de TV

Staat de TV op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?


4. Reset TV Box

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


5. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de TV functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de TV. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de TV functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de TV. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

 

6. Koppelen TV en TV Box

 Koppelen TV en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de TV te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de TV, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de TV nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de TV uitgaat.
• Gaat de TV niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de TV uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de TV uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk TV op in deze lijst en voer de juiste TV code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen TV en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de TV powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de TV uit gaat.
 • Zet de TV dan weer aan met de zelfde TV Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:


Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de TV dan weer aan met dezelfde TV Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


7. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere app. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV-box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Hoi, onze afstandsbediening werkt niet meer naar behoren. Batterij vervangen en een reset gedaan, helaas zonder resultaat. Mogen wij een nieuwe ontvangen?

 

Reputatie 6
Badge +2

Hi @Kaassausje, tof om te lezen dat jouw afstandsbediening al zoveel jaar mee gaat! Ik stuur met liefde een nieuwe naar je op. Ik wilde dit gelijk voor je in orde maken, maar aan de hand van jouw e-mailadres kan ik niet in je profiel komen. Kan je mij een privébericht sturen door op mijn naam te klikken, met daarin je postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je IBAN? Dan zorg ik dat er een nieuwe afstandsbediening jouw kant op komt!

Hi @Ramonencristel, jullie mogen zeker een nieuwe afstandsbediening ontvangen! Super om te lezen dat jullie zelf al stappen hebben uitgevoerd. Ik heb direct een nieuwe aangevraagd. Houd de deurmat goed in de gaten, want het pakketje past door de brievenbus. Veel zap-plezier! 

Bedankt! 

Na jaren trouwe dienst is ook onze afstandbediening bezweken onder het gezapp van zijn baasjes. Een aantal knopjes doet het niet meer. Reset geprobeerd en ook nieuwe batterijen, maar het mocht niet baten. Kunnen jullie een nieuwe opsturen?

Alvast bedankt!

Reputatie 6
Badge +2

Hi @larsluksen, je bent hiervoor helemaal aan het juiste adres bij mij! Super dat je nog hebt gecheckt of een nieuwe batterij het probleem wellicht zou verhelpen. Er is een nieuwe afstandsbediening naar je onderweg, zodat je weer ongestoord alle knopjes kunt gebruiken. Binnen enkele dagen is het pakketje bij je binnen! 😊

Reputatie 1

@Lisa Ik heb de afstandsbediening ontvangen en ingesteld, alles werkt weer! Vriendelijk dank voor de snelle reactie.

L.S.,

 

Ook bij mij werkt de “aan” knop van de T-Mobile ontvanger niet. Uit zetten gaat prima, maar aanzetten alleen door de ontvanger los te gooien van de stroom en weer aansluiten. Opstartprocedure daarna zeer vertragend. Alles gereset, geen verschil.

whruberg

Reputatie 6
Badge +2

Hi @MaartenZeeland, super om te lezen dat jij zo blij bent met de nieuwe afstandsbediening. Heel graag gedaan! 😁

Hi @Wim Ruberg, goed dat je dit hier aangeeft! Dit is inderdaad niet handig, dus ik heb direct een andere jouw kant opgestuurd. Ik hoop dat je problemen hiermee als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. Binnen enkele dagen komt ie binnen en kan jij hopelijk weer optimaal van alle knopjes gebruik maken. Laat je het aan me weten of deze nieuwe afstandsbediening je problemen heeft verholpen? 💪

Goede middag,

de afstandbesdiening van onze decoder gaat het steeds slechter doen. De knoppen moeten steeds harder ingedrukt worden. 
Zou ik een nieuwe kunnen krijgen?

met vriendelijke groet,

don groenewegen

Reputatie 6
Badge +2

Hi @DonGeoenewegen, yes jij mag zeker een nieuwe afstandsbedienig! Sterker nog, hij is al besteld en komt binnen enkele dagen bij je binnen. Ik hoop dat je uiterlijk na het weekend dan ook optimaal van de nieuwe afstandsbediening kunt genieten! 🎈

Hi @MaartenZeeland, super om te lezen dat jij zo blij bent met de nieuwe afstandsbediening. Heel graag gedaan! 😁

Hi @Wim Ruberg, goed dat je dit hier aangeeft! Dit is inderdaad niet handig, dus ik heb direct een andere jouw kant opgestuurd. Ik hoop dat je problemen hiermee als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. Binnen enkele dagen komt ie binnen en kan jij hopelijk weer optimaal van alle knopjes gebruik maken. Laat je het aan me weten of deze nieuwe afstandsbediening je problemen heeft verholpen? 💪

Hi Lisa,

 

Het probleem is met de nieuwe afstandsbediening opgelost! Dankjewel.

Reputatie 6
Badge +2

Hi @Wim Ruberg, wat ontzettend fijn om te lezen! Heel veel zap-plezier en maak er een mooie dag van vandaag.

Hallo, mijn Husky heeft met de afstandsbediening gespeeld en je raadt het al: die werkt nu niet meer en ligt in twee stukken. Zou ik alsjeblieft een nieuwe afstandsbediening mogen ontvangen?

Mvg, 

Patty Lentjes

Reageer