Info

Afstandsbediening bestellen en handleiding


Reputatie 7
Badge +6
 • T-Mobile Thuis moderator
 • 3844 reacties

 

Ervaar je problemen met de afstandsbediening? Dan ben je hier aan het juiste adres!

 

Zonder afstandsbediening geen tv. Zo simpel is het. Als je niet meer kunt zappen, dan slaat al snel de paniek toe. Maar relax, de oplossing staat hoogstwaarschijnlijk hieronder! Loop alle stappen door, zo weten we wat er aan de hand is. Want als je met een reset de afstandsbediening weer werkend krijgt, is dat natuurlijk veel beter dan wachten op een nieuwe!


1. Kwijt of kapot

Kijk, als je hond zijn bot met de afstandsbediening verwisseld heeft, is er waarschijnlijk niets meer aan te doen. Is je afstandsbediening kapot of kwijt, laat dan even een berichtje achter in dit topic. Dan gaan we een nieuwe afstandsbediening opsturen.


2. Bronkanaal op de tv

Staat de tv op het juiste ingangskanaal? Als je een melding krijgt als 'no signal' of 'geen signaal' of een blauw beeld ziet, dan staat wellicht de TV Box uit of zit je niet op het juiste bronkanaal. Selecteer HDMI1 (of het kanaal waar de TV Box op aangesloten zit). Heb je nu weer beeld?


3. Lampje // batterijen

Controleer of het lampje nog wel knippert als je een toets indrukt. Brandt deze niet, dan zijn waarschijnlijk de batterijen op. Het klinkt als een cliché, maar batterijen hebben niet het eeuwige leven. Kun je ze vervangen?

 

4. Laag of geen volume

Als je een laag of geen volume op de tv hebt, kan het zijn dat het volume van de tv zelf erg laag staat. Het harder zetten via onze afstandsbediening zorgt er dan alleen maar voor dat de TV Box een hoger volume geeft. Maximaal volume is dan nog steeds erg zacht. Door de afstandsbediening van de tv zelf te gebruiken om de tv harder te zetten is dan de oplossing. 


5. Reset TV Box

Ook al lijkt de afstandsbediening niet te reageren, het euvel kan soms in de TV Box zitten. Haal deze eens voor tien seconden van de stroom. Niet uit/aan zetten, maar echt de stekker even uit het stopcontact.


6. Reset Afstandsbediening

Bij de oude afstandsbediening (zonder magenta knop rechtsboven):

 1. Druk op SETUP op de afstandsbediening en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert.
 2. Voer de reset code 2, 0, 5, 1 in. Als het goed is, knippert het rode lampje opnieuw tweemaal.
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.
   

Een nieuwe afstandsbediening (die met een magenta knop rechtsboven):

 1. Druk de toetsen <1> en <6> op de afstandsbediening tegelijkertijd in tot het magenta knopje twee keer knippert.
 2. Voer snel achter elkaar de cijfers <9>, <9>, <6> in. Na elk cijfer zal het magenta knopje knipperen. Na het derde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is het resetten niet geluk
 3. Let op: De afstandsbediening is nu ook losgekoppeld van de tv functies. Het volume harder zetten is nu het volume van de TV Box zelf en niet van de tv. Voor opnieuw koppelen, zie punt 6.

 

7. Koppelen tv en TV Box

Koppelen tv en TV Box met "oude" afstandsbediening // Volume problemen

Het kan zijn dat het volume van onze TV Box heel laag staat. Op vol volume hoor je nauwelijks iets. Of je hebt twee afstandsbedieningen nodig om de tv te bedienen. Dat kan makkelijker! Reset dan eerst de afstandsbediening zoals hierboven staat. Zet het volume van de TV Box daarna voluit. Als we nu de TV Box weer koppelen aan de tv, is het volume weer goed afgesteld. Het koppelen kan op twee manieren.

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje twee keer knippert,
• Druk 1 keer op de MUTE knop
• Druk 1 keer op de TV knop

Kun je hierna de tv nog niet aan/uitzetten met onze afstandsbediening? Koppel dan op de volgende manier:

• Druk op SETUP en houd deze ingedrukt tot het rode lampje tweemaal knippert.
• Voer de code 9, 9, 1 in.
• Zap nu een kanaal verder (CH+) en wacht vijf seconden tot de tv uitgaat.
• Gaat de tv niet uit, zap opnieuw (CH+) en wacht tot de tv uitgaat. Het kan zijn dat je dit enkele keren moet herhalen. Belangrijk: wacht wel vijf seconden voordat je opnieuw zapt!
• Springt de tv uit, toets dan snel nogmaals SETUP in.

Tot slot is er nog een derde optie. Zoek jouw merk tv op in deze lijst en voer de juiste tv-code in.

 

d099e0af-69ab-4d0e-bdf5-42576bd9cde7.jpgKoppelen tv en TV Box met nieuwe afstandsbediening

 • Om de Afstandsbediening automatisch te koppelen druk je 1 + 3 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconde knipperen.
 • Druk de tv powerknop (knop 1 in onderstaand schema) in en houd hem ingedrukt totdat de tv uit gaat.
 • Zet de tv dan weer aan met de zelfde tv Powerknop. (knop 1 in onderstaand schema).
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6 in onderstaand schema).
 • Als het goed is zijn de instelling opgeslagen. Kijk ook gelijk even of je het geluid harder en zachter kunt zetten.

Werkt het automatisch zoeken niet?

 • Om de afstandsbediening te koppelen druk je 1 + 6 tegelijk in. De magenta knop gaat na een paar seconden knipperen.
 • Zoek de juiste code op in onderstaande tabel:


Na het vierde cijfer zal het magenta knopje twee keer knipperen. Als het magenta knopje vijf keer knippert is de code niet correct. Kies dan een andere code en herhaal de eerste 2 stappen.

 • Zet de tv dan weer aan met dezelfde tv Powerknop (knop 1) en test de Mute, Vol+ en Vol- knoppen.
 • Sla de instellingen op door op de stop knop te drukken (knop 6).

 

91aa79c8-8080-4be9-8a39-55e9c48e3010.png


8. Pauzeknop

Werkt alleen de pauzeknop niet? Dan is er iets anders aan de hand. Waarschijnlijk zit de harde schijf vol (dit geldt alleen bij de TV Box met tijdsaanduiding). Verwijder enkele opnames en controleer je schijfruimte. Lukt het nog steeds niet, laat het hieronder even weten, dan kunnen we op afstand wellicht alle opnameruimte weer vrijmaken.

 

Ervaar je toch problemen met je afstandsbediening?

Werkt de afstandsbediening nog steeds niet? Schrijf dan een berichtje hieronder met uitleg wat je al gedaan hebt. Dan gaan wij er zo snel mogelijk mee aan de slag!

 

Werkt het geluid nog niet na het koppelen van jouw nieuwe afstandsbediening (met de magenta knop)? Los het op met de volgende herstelmethode: opgelost door vóór de koppelprocedure het geluid van de tv aan te zetten. Soms staat het geluid op mute waardoor geluid geblokkeerd wordt. Dat kom doordat de volumestappen van de TV toegepast worden op het door de box aangeboden signaal. Is dat signaal 0 (dat is het bij mute) dan heb je geen geluid. Zie topic: afstandsbediening koppelen | T-Mobile Community voor de originele post.

Als tijdelijke oplossing kun je altijd gebruik maken van onze TV Anywhere App. Dan heb je de beschikking over 35+ zenders op je mobiel, tablet of laptop/PC overal in de EU. Dan heb je in ieder geval nog wat te zappen! :wink:

Tip van Communitylid TMTV: Nog een kleine tip voor iedereen die in afwachting is van een nieuwe afstandsbediening: als je een USB-toetsenbord hebt liggen, kun je die tijdelijk aansluiten op je TV Box. Dan kun je in elk geval de cijfertoetsen gebruiken om te zappen. 

Heb je problemen met het beeld of de TV Box zelf, volg dan de stappen uit dit topic voor probleemloos tv-kijken:

 

Wil je alles op je gemak nog eens teruglezen, dan kun je hier de handleiding vinden: handleiding TV Box en afstandsbediening


2370 reacties

Reputatie 7
Badge +4

Hi @ybouichrat, dit is zeker mogelijk en heb ik gelijk geregeld voor je! 😊 Het pakketje past door de brievenbus, dus de aankomende dagen hoef je de deurbel niet in de gaten te houden. Veel kijk-plezier!

Hi @Evdbeek, woops haha - dat kan gebeuren! Yes, ik heb meteen een nieuwe afstandsbediening voor je aangevraagd. Binnen enkele dagen valt het pakketje bij jou op de mat, yay!

Hi @ybouichrat, dit is zeker mogelijk en heb ik gelijk geregeld voor je! 😊 Het pakketje past door de brievenbus, dus de aankomende dagen hoef je de deurbel niet in de gaten te houden. Veel kijk-plezier!

Hi @Evdbeek, woops haha - dat kan gebeuren! Yes, ik heb meteen een nieuwe afstandsbediening voor je aangevraagd. Binnen enkele dagen valt het pakketje bij jou op de mat, yay!

Top bedankt voor je snelle reactie!

 

Groetjes Eline

Ik krijg m’n box niet meer op een andere zender. Als ik een nummer indruk gaat het rode lampje branden maar er gebeurt niets. Gebruik ik ch + of - gaat het lampje branden  maar er gebeurt niets. Gebruik ik de guide knop dito eender. De batterijen zijn vervangen. Overige knoppen zoals volume werken wel. Ik weet niet of het de afstandsbediening is of de box zelf.

 

please help

Hoi hoi,

wij hebben de afstandsbediening per ongeluk met het beddengoed meegewassen. Hij is nu wel weer mooi schoon maar de tv gaat er niet meer mee aan. 

Hoe kan ik een nieuwe bemachtigen ?

Vrgr Niels 

Reputatie 7
Badge +4

Hi @PieterdeRek, merci voor de duidelijke uitleg! 💪 Ik heb meteen een nieuwe afstandsbediening aangevraagd om uit te sluiten of het issue in de afstandsbediening zit. Binnen twee tot vijf werkdagen heb je deze in huis en dan hoor ik heel graag jouw bevindingen. Tot die tijd hoef je gelukkig geen van jouw favoriete zenders te missen door tv te kijken via TV Anywhere: https://t-mobiletv.nl/inloggen/index.html. Je kunt er ook voor kiezen om via onze Smart TV App tv te kijken als jouw smart-tv geschikt is voor onze App:

 

Hi @Niels98765, daarvoor ben je in dit topic helemaal aan het juiste adres! 😊 Fijn dat hij wel weer naar roosjes ruikt haha, al had ik gehoopt dat het dan nog steeds zou werken. Ik wilde meteen een nieuwe afstandsbediening voor je aanvragen, maar aan de hand van jouw e-mailadres kom ik niet op je abonnement uit. Kun je mij een privébericht sturen (door op mijn naam te klikken) met daarin je postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je IBAN? Dan ga ik dit voor je regelen. 

Goedemorgen,

 

Mijn afstandbediening heeft het begeven, is er een mogelijkheid dat er een nieuwe opgestuurd kan worden :)? 

Mvg

Ruben Kemkers. 

Reputatie 7
Badge +4

Hi @Kemkers94, yes - dat kan zeker! 🎈 Ik wilde dit direct voor je regelen, maar aan de hand van jouw e-mailadres kom ik niet op je abonnement uit. Kun je mij een privébericht sturen (door op mijn naam te klikken), met daarin je postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je rekeningnummer? Dan ga ik dit voor je fixen. 

Hi, Ik zou graag een nieuwe afstandsbediening willen. De meeste knoppen moet je heel hard indrukken voordat de afstandsbediening werkt en het rode lampje oplicht. Enkele knoppen werken niet meer. Vooral de rechterzijde van de afstandsbediening. Dit is de afgelopen maanden steeds erger geworden. Batterijen vervangen is niet het probleem.

Hartelijke groet,

Johan

Reputatie 7
Badge +4

Hi @Johan7, dit gaan we voor je regelen! Super dat je eerst hebt gecheckt of het wellicht aan de batterijen ligt. Nu je dat hebt uitgesloten, heb ik direct een nieuwe afstandsbediening jouw kant op gestuurd. Het pakketje past door de brievenbus, dus je hoeft de komende dagen de bel niet in de gaten te houden. Enjoy! 🍀

Vandaag heb ik de nieuwe afstandsbediening ontvangen, dank voor de super snelle service. Een nieuwe afstandsbediening bediening heeft het probleem echter niet verholpen. Ook met de nieuwe afstandsbediening is het helaas niet mogelijk te zappen naar een andere zender. Ook de guide knop op de nieuwe afstandsbediening werkt niet. Net als op de oude werken knoppen als volume en de aan uit knop wel. De box heb ik inmiddels ook al een keer stroom vrij gemaakt en na een aantal minuten opnieuw opgestart, helaas ook zonder resultaat. Ik ben dank ook bang dat het probleem toch in de mediabox zit. 


met vriendelijke groet,
Pieter de Rek

Reputatie 7
Badge +4

Hi @PieterdeRek, super dat je via deze weg jouw vraag kon doorzetten! 💪 Hier gaan we iets aan doen. Ik heb hier samen met een collega naar gekeken en wij vermoeden ook dat het issue in de TV Box zelf zit. Kun je aangeven om welke TV Box het gaat? Ik zie namelijk dat je een Entone Kamai 510 hebt en een Entone Amulet 515. Als je kunt laten weten bij welke TV Box je dit ervaart, dan zorg ik dat die TV Box wordt omgewisseld. 

Hoi,

 

Ik ben mijn afstandsbediening kwijt.

Ik zou graag een nieuwe bestellen.

 

Mvg, nancy

Reputatie 7
Badge +14

Hoi @Nancy1984, heb je overal gezocht? Achter de bankkussens, in de bank, in de potentiële hondenmand? Geintje natuurlijk! 😋 Ik heb meteen een nieuwe gestuurd. Deze wordt binnen drie dagen geleverd. Omdat het brievenbuspost betreft, zal deze geen track&trace-code meegeleverd krijgen, maar niet getreurd: hij past door de brievenbus. Veel kijkplezier straks en gebruik de handige tips op pagina één van dit topic.

Hi @PieterdeRek, super dat je via deze weg jouw vraag kon doorzetten! 💪 Hier gaan we iets aan doen. Ik heb hier samen met een collega naar gekeken en wij vermoeden ook dat het issue in de TV Box zelf zit. Kun je aangeven om welke TV Box het gaat? Ik zie namelijk dat je een Entone Kamai 510 hebt en een Entone Amulet 515. Als je kunt laten weten bij welke TV Box je dit ervaart, dan zorg ik dat die TV Box wordt omgewisseld. 

Het gaat hier om de grote (Amulet) met opname functie.

Goededag!

Helaas moet ik melden dat een van onze afstandbedieningen echt helemaal kaduk is gevallen. Helaas hebben nieuwe batterijen en hechtpleisters (tape) geen soelaas geboden ;-).

De andere afstandbediening heeft al enkele maanden een paar haperende knoppen. We hebben geprobeerd deze weer aan de praat te krijgen, maar helaas heeft niets geholpen.

Zouden wij voor beide een vervanging kunnen krijgen? Ik verneem het graag!

Groetjes van mij!

Reputatie 7
Badge +4

Hi @PieterdeRek, thanks voor het aangeven! Zojuist heb ik een swap voor deze TV Box in orde gemaakt. Laat jij het hier weten of met deze nieuwe TV Box de problemen die je ervaart als sneeuw voor de zon zijn verdwenen? 🤞

Hi @Kleinelijntje, je kan niet zeggen dat jullie er niet alles aan gedaan hebben om de afstandsbedieningen proberen te fixen haha! 😁 Ik heb er meteen één jullie kant op gestuurd. Jammer genoeg kunnen wij er maar één per keer op sturen. Dus als je een seintje geeft wanneer je de afstandsbediening binnen hebt, dan kan ik de tweede jouw kant op sturen. Binnen twee tot vijf werkdagen heb je deze eerste afstandsbediening al in huis, yay. 

Mijn afstandsbediening is kapot. Kan ik een type krijgen met source knop? 

Reputatie 7
Badge +4

Hi @tdvdv, ik heb er gelijk eentje voor je aangevraagd! Het pakketje past door de brievenbus, dus je hoeft de aankomende dagen de deurbel niet in de gaten te houden. Veel kijk-plezier alvast! 

Goedemorgen,

 

Mijn afstandsbediening reageert sinds deze ochtend nergens meer op. Reset van box en afstandsbediening werken geen van beiden, 2de afstandsbediening werkt wel. Vermoedelijk kapot dus.

 

Graag zou ik een nieuwe ontvangen.

 

Bij voorbaat dank.

Jeroen

Reputatie 7
Badge +4

Hi @Jps16, dat gaan we regelen! 💪 Zojuist heb ik een nieuwe afstandsbediening voor je aangevraagd die binnen twee tot vijf werkdagen bij jou op de mat valt. Laat je het weten of deze nieuwe afstandsbediening de problemen bij jou heeft opgelost? 

Hoi Lisa en collega's,

Hartelijk dank voor het opsturen van de eerste afstandsbediening. In goede orde en met luid gejuich is deze thuis ontvangen. 

 

Kun je/kunnen jullie ons nu een vervanging voor onze haperende exemplaar toezenden? Alvast hartelijk dank! Ik beloof plechtig: we zullen hem met hetzelfde enthousiasme en gejuich ontvangen. 😉

Reputatie 7
Badge +14

Hoi @Kleinelijntje, ook nummer twee is nu onderweg! 😄 Houd alsjeblieft rekening met maximaal vier dagen levertijd. Alvast veel kijkplezier en nog een prachtig weekend toegewenst!

Hi,

Een aantal knoppen op mijn afstandsbediening reageert niet meer. De 6, het rode knopje, pijl omlaag, back en kanaal omhoog doen het niet meer. Als ik op deze knoppen druk, gaat het rode lampje op de afstandsbediening ook niet branden. Batterijen gecheckt en afstandsbediening gereset. Ik zou graag een nieuwe ontvangen. Alvast bedankt. 

Reputatie 7
Badge +4

Hi @Yanna, thanks voor het aangeven! Ik heb goed nieuws: zojuist heb ik een nieuwe afstandsbediening voor jou aangevraagd. Het pakketje is binnen twee tot vijf werkdagen bij je binnen. Laat je weten of de bovenstaande problemen als sneeuw voor de zon zijn verdwenen met de nieuwe afstandsbediening? 😁

Afstandsbediening van mijn tv box is stuuk kan ik  en nieuwe krigen

Reageer