[Glasvezel] Huawei modem vervangen voor eigen router

  • 1 September 2018
  • 108 reacties
  • 75312 Bekeken


Toon eerste reactie

108 reacties

Reputatie 2
@ Pieter_B ik heb ook een ASUS RT-AC68U en heb je uitleg gelezen. Mijn vraag is of je wel een inlog nodig hebt zoals bij KPN. Dank je bijvoorbaat
Reputatie 7
Badge +2
Gelukt! reset van de router heeft gewerkt. :)



Was er dus blijkbaar toch ietrs blijven hangen van een oude setting die hem van slag bracht.

Veel plezier met je eigen modem bij TMT 😄
Gelukt! reset van de router heeft gewerkt. 🙂
@arjannl84



Gouden tip is altijd moeilijk te geven, wat je nog wel eens zou kunnen proberen is om een factory rest te doen op de router.

Dan je IPTV settings nog eens door te voeren en te testen.



Als je wederom alleen IPTV hebt, vervang dan eens die LAN uitgang van 640 naar 300 om te kijken dat je nu alleen internet hebt op die poort en geen IPTV.



Als ik dit stukje YT zie, dan zou het moeten werken (zou er anders uit kunnen zien door updates)




Thanks ga het proberen, alleen is port 1 & 2 specifiek voor internet (trunk) .

Kan natuurlijk voor test doeleinden port 4 gebruiken zoals je zegt. denk dan alleen dat via wifi internet niet werkt heeft dan maar goed router zou intern online kunnen komen.



ik zit nog wel met 802.1q Tag in m'n hoofd. ik kan dit niet specifiek aanvinken. maar weet niet of dit de bepaalde factor kan zijn. aangezien er wel vlagen van verbinding was.
Reputatie 7
Badge +2
@arjannl84



Gouden tip is altijd moeilijk te geven, wat je nog wel eens zou kunnen proberen is om een factory rest te doen op de router.

Dan je IPTV settings nog eens door te voeren en te testen.



Als je wederom alleen IPTV hebt, vervang dan eens die LAN uitgang van 640 naar 300 om te kijken dat je nu alleen internet hebt op die poort en geen IPTV.



Als ik dit stukje YT zie, dan zou het moeten werken (zou er anders uit kunnen zien door updates)
Vanaf September levert T-Mobile eindelijk een modem met 5Ghz aan nieuwe klanten, Helemaal TOP natuurlijk maar nog leuker is dat het nog makkelijker is om je eigen modem te plaatsen. Voorwaarde is wel dat je router VLAN ondersteuning heeft. en het nadeel is dat de telefoon niet meer werkt. let hier dus even op als je een andere gaat bestellen.



De Huawei HG659 was al in gebruik voor DSL klanten maar nu word er middels een media convertor ook gebruikt voor Glasvezel klanten. middels een media convertor vergelijkbaar als de TP-Link.



Hier is hoe makkelijk je je eigen TP-Link Acher C7 kan instellen op de media convertor van T-Mobile.



Plug nu de UTP kabel in de media convertor en de andere kant in de WAN van de TP-Link Acher C7.

Configuratie:

Sluit je Laptop aan op poort 1 van de TP-Link Acher C7

ga naar http://192.168.1.1 en login



Ga naar Advanced

Ga naar Network

Ga naar IPTV/VLAN



Settings

code:
IGMP Snooping: uitschakelen
IGMP Proxy: uitschakelen
IGMP Version: V2

IPTV/VLAN inschakelen
Mode Custom
Internet Vlan ID: 300 Priority 0
802.1Q tag inschakelen.
IP-Phone vlan: 35
IPTV Vlan ID: 640



















Je kan nu zelf kiezen op welk poort je internet of tv wil hebben.

IP-Phone vlan word niet gebruikt en is op vlan 35 gezet omdat deze anders moet zijn.

Het is niet mogelijk T-Mobile thuis Telefoon te gebruiken met een ander modem dan de Draytek.

Klaar!



Je krijgt vanuit T-Mobile GEEN ondersteuning op deze setup, maar gelukkig zijn er genoeg mensen op het forum te vinden die je willen helpen. Mocht je problemen hebben dan moet je eerst het oude modem weer gebruiken voordat T-Mobile je ondersteuning kan geven.



De handleiding is gemaakt met een TP-Link C7 maar dit werkt het zelfde op de volgende TP-Link Routers: (met dank aan Jibbewillem)TL-WR1043N (2,4Ghz 450Mbit)Archer C1200 V2, V3 (2,4Ghz + 5Ghz 1200Mbit)Archer C7 V4, V5 (2,4Ghz + 5Ghz 1750Mbit)Archer C9 V3, V4, V5 (2,4Ghz + 5Ghz 1900Mbit)Archer C2300 V1 (2,4Ghz + 5Ghz 2300Mbit)Archer C3150 V2 (2,4Ghz + 5Ghz 3150Mbit)Archer C3200 V2 (2,4Ghz + 5Ghz 3200Mbit)Archer C5400 V2 (2,4Ghz + 5Ghz 5400Mbit)





Helaas is het voor bestaande klanten (op dit moment) NIET mogelijk om over te stappen van een Draytek naar een Huawei setup.





Vond je dit topic nuttig en wil je meer van dit soort topics geef dan een Like!



p.s. Ik ben geen T-Mobile medewerker, aan dit topic kunnen geen rechten worden ontleend.






Sinds kort nieuw bij t-mobile, kom van kpn.

omdat KPN pppoe gebruikt was het naar mij idee makkerlijker m'n eigen router te gebruiken vergeleken nu bij t-mobile(mede omdat ik het maar deels werkend heb)



ik heb een synology rt1900ac router. werkte goed met de vlan bij KPN.

Nu met t-mobile heb ik IPTV werkend alleen internet werkt nog niet.



ik neem aan dat de WAN gegeven op automatisch/DHCP moeten staan? (heb ik nu)

Als ik switch naar handmatig dan zie ik de IP gegevens van t-mobile automatisch ingevuld. tot zo ver goed.

Vlan 300 op poort 1&2 ongelabeld(geen keuze)

poort 4 vid 640 en IPTV werkt.



Ik heb dus alleen nog geen internet, al lijkt deze sporadisch wel te connecten.(o.a. synology DDNS gaf aan heel even online te zijn geweest) heel soms kan ik een t-mobile DNS pingen en later weer niet. De instellingen lijken goed alleen gaat het toch ergens fout.



geprobeerd met wel en niet klonen van MAC maar geen verschil nog (is het klonen vereist?)





waarschijnlijk vergeet ik wat, iemand een gouden tip?
Reputatie 7
Badge +2
@Bohemi1977



Was nog eens wat dieper gedoken in diverse handleidingen, maar zoals je het hebt ingesteld was ook zoals beschreven.

Het werkt weer, daar gaat het om.



Veel plezier met je eigen opzet.
Wonderbaarlijk werkt het weer, het spijtige is dat ik niet weet wat de trigger hiervoor was. Toch bedankt voor het meedenken iedereen!
Reputatie 6
Badge +11
@tmoesel, ik zou denken dat deze instellingen mbt iptv in de TPlink router correct zijn aangezien het heeft gewerkt met deze instellingen. Voorheen stond multicast ook uit.

OK, is er een log systeem in de TP-Link waaraan je kan zien wat er mis gaat? Zou bij eigen router mogelijkheden moeten bieden.

Of je zou je tijdelijk de verbinding tussen Entone en router kunnen tappen/monitoren (b.v. met (managed) switch) en wellicht kun je aan verschil in verkeer tussen setup met Draytek en TP-Link dan zien wat er loos zou kunnen zijn. En meldt de Entone nog iets anders met TP-Link dan met de Draytek b.v.
@tmoesel, ik zou denken dat deze instellingen mbt iptv in de TPlink router correct zijn aangezien het heeft gewerkt met deze instellingen. Voorheen stond multicast ook uit.
Reputatie 6
Badge +11
De mutlicasting instelling heb ik gewoon overgenomen, geen idee wat dit wel of niet doet.

Voor zover ik weet is T-Mobile Thuis IPTV multicast, dat suggereert dat je de regel met IPTV Multicast VLAN ID ook moet activeren of juist alleen die. Als er nergens iets beschreven staat wat voor uitwerking die regel(s) hebben, kan het lang trial-error worden. Ik zou bij TP-Link duidelijkheid vragen.
@Pieter B. Dank voor het medenken, echter beide geprobeerd zonder succes. Zonet de router een factory reset gegeven en alles opnieuw ingesteld. Daarnaast ook de Lan poort van IPTV naar Lan 1 verplaatst maar nog steeds hetzelfde probleem.
Reputatie 4
Helaas is het voor bestaande klanten (op dit moment) NIET mogelijk om over te stappen van een Draytek naar een Huawei setup.



Ook bij verlengen geven ze geen 5ghz modem/router van Huawei. Als ik 4 maanden wacht en mijn contract opzeg en weer een nieuwe aanvraag, dan krijg ik wel een nieuwe 5ghz modem/router van Huawei. Best wel raar. :S
Reputatie 7
Badge +2
@Bohemi1977



Wat je zou kunnen proberen is, om de TP-Link eens een factory reset te geven en dan alles eens opnieuw op te zetten om ter kijken of dat het oplost.



Of IPTV en Internet LAN uitgangen eens te wijzigen, dus bijv. Internet op LAN 3 en IPTV op LAN 1.
@Pieter B, De kabel is niet het probleem. bij uitwissel zie ik geen verschil en ook werkt de kabel wel als de IPTV box met deze kabel op de Huawei gekoppeld is.



@tmoesel, de keuze voor een specifieke lan zal nooit exact een copy zijn van de Huawei aangezien ik 3 van de 4 uiteindelijk voor internet verkeer gebruik en slechts 1 voor IPTV. Enkel om te testen of het aan de lan poort lag heb ik er 2 open gezet voor IPTV.

De mutlicasting instelling heb ik gewoon overgenomen, geen idee wat dit wel of niet doet.
Reputatie 6
Badge +11
Dit zijn de instellingen in de router, ik heb de UTP kabel op zowel de LAN-2 als -3 getest om te kijken of er toevallig een soort conflict op een LAN poort zat.





Waar kan dit aan liggen?


Waarom gebruik je niet precies dezelfde LAN-poort allocatie m.b.t. IPTV en Internet als voor de HG659?

Een betekent deze instelling dat multicast verkeer niet aankomt bij de Entone?
Reputatie 7
Badge +2
@Bohemi1977



Nu heb ik de laatste paar weken de TV box niet aangesloten gezien een aanpassing in de huis inrichting. Bij terug aansluiten werkt ineens de TV box niet meer.




Ik krijg het vertmoeden dat er tijdens deze werkzaamheden iets met de kabel is gebeurd, waardoor deze 'beschadigd' zou kunnen zijn.

Neem eens een nieuwe kabel tussen de uitgang en de TV receiver om te controleren of het een UTP-kabel probleem is.
Goedendag,



Ik draai al enige tijd zonder problemen deze oplossing met een archer c5400 ter vervanging van de Huawei HG659. Hierachter hangt 1 TV box van het type Entone met hdd.



Nu heb ik de laatste paar weken de TV box niet aangesloten gezien een aanpassing in de huis inrichting. Bij terug aansluiten werkt ineens de TV box niet meer.


  • De bekabeling is door getest en blijkt goed te werken.
  • Als ik de modem van T-mobile plaats ipv de eigen router, werkt de TV box wel.
  • Als ik de eigen router gebruik krijg ik de melding op de TV box dat het ophalen van het IP adres niet is gelukt.

Dit zijn de instellingen in de router, ik heb de UTP kabel op zowel de LAN-2 als -3 getest om te kijken of er toevallig een soort conflict op een LAN poort zat.





Waar kan dit aan liggen?
Reputatie 6
Badge +11
ik moet wat meer zelf invullen blijkt (ben er dus nog niet uit en alle tips welkom):



Je zult inderdaad nog wat meer moeten rondkijken.

De R7000 heeft 1 gele RJ45 ethernetkabel connector en 4 zwarte RJ45 ethernetkabel connectoren. Van die gele moet je dus middel VLAN tagging ID 300 afsplitsen en dat heet dan bevoorbeeld ethernet.300.

Dat ethernet.300 is dan het traditionele internet WAN en dan is het verder standaard router methodiek. Zoals Hidden.nld ook zegt, moet je daarop van T-Mobile een publiek IP krijgen en zorgen dat de (masquerading) firewall (NAT) die omzet in lokale 192.168.1.x adressen op 1 of meerdere zwarte. Bedenk goed wat die namen in de rechter selectiekolom voorstellen.



Maak maar eens schema op een bierviltje: Bedenk een rotonde in een dorp met 5 wegen waarvan er 1 een hoofdverkeersweg met een andere stad is. Op de routonde moet dan het verkeer gedirigeert worden. Vanaf de hoofdverkeersweg is het zaak om personenvervoer (internet, 300) en vrachtwagens(TV, 640) uit elkaar te houden en naar verschillende van de 4 dorpswegen te leiden. 2 wegen bieden toegang tot woonwijken en de 2 andere gaan naar industieterrein.
Reputatie 7
Badge +10
de vlan zit tagged op je wan.

deze moet dus je router in een een ip krijgen in je router. vervolgens gaan die poorten untagged naar je lan.
ik moet wat meer zelf invullen blijkt (ben er dus nog niet uit en alle tips welkom):

Reputatie 6
Badge +11
Ik probeer zonder HG659 mijn R7000 met AdvancedTomato te gebruiken, maar dit is vooralsnog niet gelukt.

Heeft iemand tips voor de juiste settings?

@jwstekelenburg is het al gelukt?


Ik zou zeggen zoek en focus op VLAN zaken, hoe ziet dat er grafisch uit enz. Dat is eigenlijk het enige extra t.o.v. out-of-the-box. Verder is AdvancedTomato open source, je kan altijd in de broncode kijken:

https://advancedtomato.com/faq#source-code
Ik probeer zonder HG659 mijn R7000 met AdvancedTomato te gebruiken, maar dit is vooralsnog niet gelukt.

Heeft iemand tips voor de juiste settings?

@jwstekelenburg is het al gelukt?
Reputatie 7
Badge +2
@TsuKaKa



Dat heeft te maken met een default setting welke dit beperkt, namelijk NAT Acceleration.



Bedankt Pieter_B. Ik heb nu een RT-AC88U en heb het ingesteld zoals jij het heb ingesteld maar klopt het dat je niet 750MB volledig binnenkrijgt maar max 200MB?

Reageer