Beantwoord

Netwerkverbinding mislukt bij eigen modem

  • 25 September 2022
  • 19 reacties
  • 288 Bekeken

Ik krijg soms de melding “Netwerkverbinding mislukt” met als verdere uitleg in beeld “Er is geen verbinding met de tv dienst. Controleer de bekabeling en de internet verbinding”. Ondertussen draait op de achtergrond gewoon het beeld van de tv met geluid. Dus alles doet het gewoon. 

Ik krijg alleen de melding niet meer weg. Dat lukt alleen door de tv box een harde reset te geven. Daarom denk ik dus dat het een bug is. 

icon

Beste antwoord door Boris 30 September 2022, 13:16

Bekijk origineel

19 reacties

Reputatie 7
Badge +9

Hi @JaapAlmere, thanks voor het signaleren en welkom bij de Community! Ik ben direct gaan kijken naar de verbinding, maar merk dat we geen verbinding kunnen maken met het modem. Gebruik je misschien een eigen modem of het modem van T-Mobile? Mocht je onverwachts toch het Zyxel modem gebruiken, wil je dan een fabrieksreset doen? Ik vermoed dat we daarmee de boel weer recht trekken: 

Ik hoor graag als je deze hebt uitgevoerd! 

Ik heb idd een eigen modem. Maar zoals gezegd de verbinding werkt prima en dat is geen probleem. Het probleem is dat de tv box unresponsive wordt met deze melding terwijl beeld en geluid gewoon afspelen. Dan rest alleen nog een harde reset van de tv box.

Het probleem doet zich voor als een herstart van de router wordt uitgevoerd.

Ik kan prima met het probleem leven maar het is dus wel een bug in de tv box software. 

Reputatie 7
Badge +9

Check! Thanks voor je terugkoppeling @JaapAlmere. We kunnen dus stellen dat het tussen modem en TV Box niet geheel soepel verloopt. Zijn de instellingen overgenomen vanuit het volgende topic? 

Met de stappen hier beschreven, moet het echt helemaal lukken. Wil je laten weten of je wat hebt aan deze tips?

Nope, tussen modem en tv box werkt het prima. Alles doet het perfect. Modem werkt prima, tv box werkt prima. Alleen als de netwerkverbinding verloren gaat komt er een melding die niet meer weg wil. Beeld en geluid speelt dan achter het scherm gewoon door. De tv box wordt dan unresponsive en kan alleen hard gereset worden om hem weer te gebruiken. Dat is dus een bug.

Dus of je dat aan de leverancier van de box wilt melden of het development team van de tmobile schil. 

Dag Jaap en Boris, hier hetzelfde probleem. Ik gebruik wel een Zyxel modem. Vanavond heb ik al 2 keer een harde reset moeten uitvoeren. Afgelopen week ook meerdere keren deze melding gehad. Modem heb ik ook al een keer een rest gegeven, maar dat lijkt niet te werken.

Reputatie 7
Badge +9

Dank voor de terugkoppeling @JaapAlmere en @Camiel76! Ik ga dit graag voor jullie doorzetten. Daarvoor wil ik vragen een foto/screenshot te maken van het probleem en daarbij de softwareversie van de TV Box mee te geven en het type tv waar gebruik van wordt gemaakt. Ook een voorbeeld is nodig. Denk daarbij aan een programma met daarbij de datum en tijd. Alvast heel erg bedankt voor de genomen moeite.

Ik heb even geprobeerd het probleem te reproduceren en het komt voor als de netwerkverbinding heel kort wordt onderbroken. Zo kort dat ik het handmatig niet kan simuleren want als het te lang is wordt de ui herstart. Deze simulatie kun je bij elk programma doen dus dat maakt niet uit  

Tv box type is Entone 68

Firmware 14.8.97.1 build 1 etv vas tvxagv

TV is een Samsung Frame 65”

Reputatie 7
Badge +9

Hi @JaapAlmere, thanks voor je terugkoppeling! Ik begrijp dat het probleem niet makkelijk te reproduceren is, maar ik wil je toch vragen om deze zodanig in te schieten. Wij kunnen dan eventueel aan de gang met een oplossing. Ik hoor de uitkomst nog graag.

Gisteren tijdens de uitzending van VI bleef het beeld ineens stilstaan. Dit was om 22:13 uur. De box reageerde nergens meer en heb ik uiteindelijk een restart gegeven. Het andere probleem heeft zich nog niet voorgedaan.

Hoi @Boris , wat bedoel je precies als zodanig inschieten? 

Reputatie 7
Badge +9

Hi @Camiel76, het vastlopen van de Aria 7X staat momenteel los van de problemen omschreven in dit topic. We herkennen dat dit probleem bij enkele klanten voorkomt en hiervoor zijn we een algemeen onderzoek begonnen, waarbij we jouw waarnemingen doorzetten naar onze technische diensten. Dank voor het melden en we gaan hier zeker mee aan de slag!

Ik kan begrijpen dat mijn bericht niet helemaal duidelijk was @JaapAlmere, excuus! Ik wil het probleem graag doorzetten naar onze technische diensten en daarbij een ticket in te schieten met de informatie die nodig is. Daarmee is een screenshot of foto van de foutmelding nog nodig, aangezien deze niet herkend is. Als je in de mogelijkheid bent, dan wil ik je graag vragen deze nog te sturen. Alvast bedankt!

Bij deze een foto van het scherm. Het gezicht op de achtergrond is dus tv, disney xd om 10:35 vandaag. Beeld speelt gewoon door. 

Dag Jaap en Boris, dit is inderdaad de melding die ik ook geregeld krijg. 

Reputatie 7
Badge +9

Hi heren, dank voor de reacties en duidelijke signaal! Ik ben direct naar onze technische dienst gestapt om dit te bekijken. Zij willen dit graag onderzoeken, maar om dit voor elkaar te krijgen, dient het T-Mobile modem te worden aangesloten om contact te leggen en eventueel de bug eruit te halen. Wanneer je eigen modem is aangesloten, kunnen we namelijk geen onderzoek beginnen en connecten. Ik begrijp dat dit mogelijk veel gevraagd is, maar mocht daarvoor de mogelijk zijn, hoor ik het graag van jullie.

Joh @Boris ik heb een duidelijke methode aangedragen om het probleem (deels) te reproduceren dus waarom zouden ze dat bij mij moeten doen? Dat Zyxel modem ligt ergens in de opslag want ik mocht em niet terug sturen.

Met een beetje verstand kun je al beredeneren dat het niets met het modem te maken heeft maar alleen met de tv box. Sterker nog, het heeft ook niet met de hardware van de tv box te maken maar alleen met de tmobile schil die er op gezet is.

Als deze fout optreedt hoort de box door te gaan naar een soft restart maar onder bepaalde omstandigheden doet ie dat niet.

Ik kan niet mn hele huis uit zetten met alle domotica die er aan vast hangt.

Zoals gezegd kan ik prima met deze bug leven omdat hij eigenlijk nauwelijks voorkomt. Ik heb ruim voldoende tijd besteed om jullie verder op het juiste spoor te zetten. Nu zijn de slimmeriken van development aan de beurt. 

Dag Boris en Jaap, de technische dienst mag bij mij testen. 

Hierbij nog even een video van de bug.

Vrienden van T-Mobile, 

Is er inmiddels al een oplossing voor dit probleem. Hier ook de ‘netwerkverbinding mislukt’ melding bij het tijdelijk wegvallen van een internetverbinding welke vervolgens enkel is op te lossen door een harde reset. Screenshot bijgevoegd.


Gr. Tom
 

 

Reputatie 7
Badge +4

Hi @TDEV, hartstikke goed dat je dit meldt! Kun je aangeven of je deze melding enkel bij Videoland ervaart of ook wanneer je bijvoorbeeld live tv-kijkt via onze Smart TV App of via de TV Box? Ik heb meteen jouw verbinding gecheckt en hierin zie ik de gegevens van het modem niet terug. Kun je aangeven of je het modem van T-Mobile hebt aangesloten of gebruik je een eigen router? Ik hoor het graag, want ik wil deze melding voor jou laten verdwijnen. 

Reageer