[FAQ] Aan de slag met je Samsung toestel

  • 16 april 2019
  • 0 reacties
  • 6307 Bekeken

Reputatie 3
  • T-Mobile Medewerker
  • 6 reacties
Handmatig een netwerk kiezenWanneer je in Nederland bent, kiest jouw simkaart automatisch het T-Mobile netwerk. Maar, in het buitenland kan je soms met een andere provider betere resultaten halen qua snelheden. Dit hangt allemaal af van de provider en jouw locatie in het buitenland. Met welke providers kan je zorgeloos verbinding maken? Bekijk daarvoor onze website: https://www.t-mobile.nl/mobiel-abonnement/buitenland/dekking-buitenland.

Om dit correct te kunnen instellen veeg je met je vinger omlaag over het scherm. Vervolgens klik je op ‘instellingen’. Klik vervolgens op ‘mobiele netwerken’. Belangrijk is dat ‘roaming’ en ‘mobiele gegevens’ zijn geactiveerd.

Selecteer vervolgens ‘netwerkoperators’. Kies ‘handmatig een netwerk kiezen’ en op ‘zoeken’. Normaliter zie je binnen een minuut een aantal resultaten. Selecteer daar vervolgens een van de providers uit de bovenstaande lijst, afhankelijk van het land waarin je bent. Heb je vervolgens nog steeds geen verbinding? Neem dan contact op met onze klantenservice! We gaan op dat moment ons uiterste best voor je doen.


Pincode/PukcodeLaten we beginnen met de schermbeveiliging van het toestel zelf. De pincode of schermbeveiliging van je telefoon is namelijk niet hetzelfde als de pincode van je simkaart. Ben je deze pincode kwijt en wil je hem opnieuw instellen? Kijk dan in de handleiding van je telefoon hoe je dit doet.

Pincode simkaartVervolgens gaan we kijken naar de simkaart van jouw simkaart! Je T-Mobile simkaart is beveiligd met een pincode. Als je je toestel aanzet, vraagt de simkaart om de pincode. Dit maakt het moeilijker voor dieven om misbruik te maken. De pincode staat op het kaartje waar je simkaart in zat.

Pukcode simkaartAls je de pincode van je simkaart kwijt bent, kun je de pincode verkeerd invullen totdat je toestel om een pukcode vraagt. Met de pukcode kun je vervolgens een nieuwe pincode aanmaken. Je kunt de pukcode opvragen via My T-Mobile. Tip: ben je je inloggegevens van My T-Mobile kwijt? Dan kun je deze ook per e-mail aanvragen. Log vervolgens in via je computer om de pukcode te bekijken.
Heb je de pukcode 10 keer verkeerd ingevuld, dan is de simkaart niet meer te gebruiken. Je moet in dat geval een nieuwe simkaart bestellen via My T-Mobile.


Pincode simkaart aanpassenWil je een nieuwe pincode instellen? Dat kan, voer onderstaande code in alsof het een telefoonnummer is: **04*oude pincode*nieuwe pincode*herhaal nieuwe pincode#beltoets (bij sommige toestellen is de beltoets niet nodig)

Bijvoorbeeld: is je oude pincode 1234 en de nieuwe pincode die je wilt gebruiken 9999, dan voer je in:
**04*1234*9999*9999# en druk op de beltoets (bij sommige toestellen is de beltoets niet nodig)


WisselgesprekkenWisselgesprekken zijn vooral handig als je een andere oproep wilt beantwoorden, terwijl je nog aan het bellen bent met iemand anders. Wel is het belangrijk om dit in te stellen òf the controleren of dit staat ingeschakeld. Hoe doe je dat?
Klik eerst op ‘telefoon’ en vervolgens op ‘meer’. Selecteer vervolgens ‘instellingen’ en ‘meer instellingen.’ Hier zie je al de optie ‘wisselgesprekken’ met een slider. Grijs staat voor ‘uit’. Blauw staat voor ‘aan’. Aan jou geheel de keuze!


Gegevens overzetten van/naar AndroidLaten we beginnen met jouw contacten. Daarvoor kan je gemakkelijk naar onze website: https://www.t-mobile.nl/klantenservice/mobiel/simkaart/contacten-overzetten. Vervolgens selecteer je de optie die voor jou van toepassing is.

Maar, je hebt natuurlijk ook nog foto’s en video’s die je wilt opslaan. Hiervoor kan je diensten als Dropbox of Google Drive gebruiken. Stel het toestel gaat een keer kapot, dan staat al het beeldmateriaal gelukkig nog op een andere locatie, dat raden we dus zeker aan.

Eén van de manieren om data over te zetten is met behulp van je Google-account. Bovenstaand werd al kort Google Drive genoemd, maar er is meer! Vanaf ‘Android 5.0 Lollipop’ is het mogelijk om een back-up van al je gegevens op te slaan in dit account. Ga hiervoor naar ‘instellingen à Accounts à Google’. Daar kan je vervolgens zelf selecteren welke data je wilt opslaan.

Bij het installeren van het nieuwe toestel kies je vervolgens voor de handmatige set-up en selecteer je de Google-account. Tip: doe dit wel via WiFi of gebruik ons Unlimited-abonnement. Het downloaden van de Apps kan namelijk flink wat data kosten.

Een andere optie is om gebruik te maken van een App genaamd ‘Copy My Data.’ De app oogt misschien wat verouderd, maar werkt nog steeds goed. Houd er wel rekening mee dat beide toestellen op dat moment een werkende verbinding met WiFi nodig hebben. Er zijn vast en zeker nog andere partijen die hetzelfde aanbieden, aan jou geheel de keuze!

0 reacties

Geen reactie

Reageer