Vraag

Garantie op buitenlands toestel

  • 5 november 2019
  • 6 reacties
  • 1729 Bekeken

Ik ben momenteel in Tsjechië en heb een goedkope Huawei gezien in een T-Mobile winkel. Mijn vraag is dus: als ik het toestel nu hier koop krijg ik dan ook garantie in Nederland?


6 reacties

Reputatie 7
Badge +18

Beste @Sjoerd v V 

Als ik onderstaand stukje lees geeft Huawei geen internationale garantie. Ik zou het er niet op wagen.

https://www.bestbuy.com/site/questions/huawei-honor-6x-4g-lte-with-32gb-memory-cell-phone-unlocked-silver/5712445/question/464d8e12-e5b0-3c4a-a617-110de74d5e0a

Groet, Folkert

Hallo, @Folkert 

Het is een internationale T Mobile winkel, geeft T Mobile dan geen garantie?

Reputatie 7
Badge +18

Hoi@Sjoerd v V 

https://www.google.com/amp/s/europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/faq/indexamp_nl.htm

In bovenstaande artikel staat dat je wettelijk 24 maanden garantie hebt dat geldig is in heel Europa, omdat je het bij T-Mobile koopt is de garantie ook bij alle filialen in de EU geldig.

Reputatie 7
Badge +18

Inmiddels heeft collega Superuser @CrisTien ook de eigen versie van Hauwei gevonden dus volgens mij kan het niet fout gaan. https://consumer.huawei.com/nl/support/warranty-policy/

 

Reputatie 2

@Sjoerd v V

T-Mobile Nederland kunnen alleen garantie geven op producten die bij T-Mobile Nederland zijn gekocht. Maar geen zorgen, je kan altijd bij de fabrikant terecht. Huawei biedt op producten gekocht in de Europese Unie, IJsland, Noorwegen of Zwitserland 24 maanden (Europese) garantie. Dit geldt ook als een product is gekocht in Tsjechië, Zoals een winkel van T-Mobile Tsjechië.

Mochten er problemen zijn met het product kan er aanspraak gemaakt worden op de garantie bij de lokale afdeling van Huawei in Nederland of T-Mobile Tsjechië.

Danku voor de vele antwoorden, ik ga even verder zoeken

Reageer