Tip: [Android] Melding ‘… is op de achtergrond actief’ verbergen

 • 23 september 2019
 • 0 reacties
 • 2384 Bekeken

"Android 8.0 Oreo is de nieuwe versie van Android en zit boordevol mogelijkheden. Echter is het niet alleen maar positief. Een nadeel is bijvoorbeeld de notificatie ‘WhatsApp is op de achtergrond actief’ die steeds opduikt. Wij leggen uit hoe je deze meldingen kunt verbergen.

‘Actief op de achtergrond’ melding verbergen

Android Oreo is de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem en heeft inmiddels twee versies; 8.0 en 8.1. Een vervelend nadeel aan 8.0 wordt met de update naar Android 8.1 Oreo weggepoetst, maar voordat die update uitgerold wordt zijn we wel even verder.
In dit tip-artikel bespreken we de melding ‘…is op de achtergrond actief’, deze melding kan in verschillende gevallen opduiken. In ons geval is de notificatie bijvoorbeeld te zien als we WhatsApp Web/Desktop gebruiken op de computer. Op dat moment verschijnt de melding ‘WhatsApp is op de achtergrond actief’ en deze kan niet weggeveegd worden. Mocht je je ook storen aan dit soort notificaties, dan kun je dit gelukkig middels een omweg uitschakelen.


Notificatie verbergen in statusbalk

Wil je de achtergrond actief-melding uitschakelen; volg dan onderstaande stappen. Houd er rekening mee dat de benaming van opties soms kan verschillen. In dit geval houden we de opties aan zoals bij Huawei;
 1. Open ‘Instellingen’
 2. Kies ‘Apps en Meldingen’
 3. Kies ‘Apps’
 4. Selecteer bij de drie puntjes (meer) de optie ‘Systeemprocessen weergeven’, of systeem-apps tonen
 5. Zoek vervolgens ‘Android System
 6. Druk op ‘Meldingen’
 7. Kies de optie ‘Apps running in background’
 8. Zet de optie ‘Weergeven in de statusbalk’ uit
 9. Dat was het, de melding zal nu niet meer verschijnen in de statusbalk. De notificatie verschijnt dan nog wel als je de notificaties uitklapt."
Bron: Droidapp.nl - 24/02/2018
Auteur: "Stefan"
URL: https://www.droidapp.nl/tips-en-tricks/android-8-0-oreo-achtergrond-actief-melding/

0 reacties

Geen reactie

Reageer