Tips om de batterijduur van je Android telefoon te verlengen!

  • 3 november 2020
  • 4 reacties
  • 681 Bekeken
Tips om de batterijduur van je Android telefoon te verlengen!
Reputatie 7
Badge +19

Het is de schrik van iedere tablet of smartphone bezitter, de waarschuwing dat je batterij bijna leeg is. Vind jij ook dat de batterij van je Android toestel de laatste tijd sneller leeg raakt dan normaal? Dan ben je hier op het juiste adres, in dit topic geef ik je veel handige tips die de batterijduur van jouw Android toestel verlengen zodat je toestel langer mee gaat op een volle lading.

 

Als je na een software update van je telefoon plotseling problemen ervaart met de batterij van je telefoon dan is de eerst stap altijd een fabrieksreset uitvoeren, zorg er natuurlijk wel voor dat je een goede back-up hebt. Dit zal je Google account al gedaan hebben dus dat bespaart je al veel werk bij het opnieuw instellen.

 

Batterij defect?

Ervaar je één of meer van de volgende symptomen? Dan kan het zo zijn dat de batterij van je telefoon toe is aan vervanging.

• Toestel valt uit.

• Toestel start zich vanzelf opnieuw op.

• Toestel gaat niet meer aan.

• Batterij loopt veel sneller leeg dan voorheen.

• Batterij percentage springt telkens met een aantal procent omlaag

Mocht je batterij defect zijn dat kan je deze het beste vervangen of als hij niet te verwijderen dan aanbieden ter reparatie.

 

Helderheid

De grootste batterij vreter is het scherm van je toestel, standaard staat deze op automatisch dus de ene keer is het scherm van je toestel erg fel en dan weer niet. Een enorme stroom besparing is al om de helderheid vast te zetten op een wat lager niveau indien mogelijk en verhoog hem enkel wanneer dat nodig is, geloof me dit zal de batterijduur zeker verlengen!

 

Scherm Time-out

Wanneer je even geen gebruik maakt van je toestel en je vergeet het scherm uit te zetten dan blijft je scherm dus stroom verbruiken. In de display instellingen kan je de tijd voor scherm Time-out verlagen zodat je scherm vanzelf uit gaat na de ingestelde tijd en dus niet onnodig stroom verbruikt.

 

Locatie

Je kent het vast wel, de camera van je telefoon en vele andere applicaties die direct zien waar je bent, heel tof natuurlijk maar door je locatie gegevens niet te delen kan je ook veel stroom besparen of anders kan je ook in de locatie instellingen instellen welke applicaties wel toegang mogen hebben tot je locatie en welke niet.

 

Verbindingen

Elke moderne telefoon heeft verbinding zoals WiFi, bluetooth en mobiele gegevens maar heb je deze ook echt de hele dag door nodig? Als je bijvoorbeeld niet verbonden bent met een WiFi netwerk maar WiFi staat wel aan dan blijft je telefoon op de achtergrond zoeken naar netwerken, voor bluetooth geldt precies hetzelfde als bluetooth aan staat maar niet wordt gebruikt dan blijft je telefoon zoeken naar apparaten op de achtergrond.

De meeste mensen laten mobiele gegevens altijd aan staan ook al hebben ze thuis wifi, slim want als je dan buiten bent heb je meteen 4G. Nieuwere telefoons hebben zelfs een functie dat ze bij een onstabiele WiFi verbinding overschakelen naar 4G en dat gaat ten koste van je batterij en is ook nog eens zonde van je data als je het niet door hebt. Deze functie is uit te zetten in de WiFi instellingen en dan kies je voor geavanceerd. Het beste blijft altijd om verbindingen die niet worden gebruikt uit te schakelen.

 

Overbodige functies en applicaties

Je hebt het vast al gemerkt, wanneer je een nieuwe telefoon hebt dan staan er standaard al een heleboel zaken aan. Veeg de notificatiebalk maar eens van boven naar beneden, je zult verschillende zaken aan zien staan denk bijvoorbeeld aan locatie, WiFi, mobiele gegevens, bluetooth, synchroniseren en zo zijn er nog wel een paar. Wat je niet nodig hebt of waar je geen gebruik van maakt kun je het best uitzetten.

Veel toestellen bevatten ook veel applicaties die men niet eens nodig heeft en dus overbodig zijn. Kijk eens in de instellingen van je telefoon bij de geïnstalleerde applicaties, hier kun je veel onnodige applicaties verwijderen of uitschakelen zodat ze niet onnodig in de achtergrond updaten of aan staan.

Voor Samsung gebruikers is dit wat uitgebreider want Samsung voorziet haar toestellen met extra Samsung applicaties (meuk noemen mensen het ook wel), deze Samsung applicaties zijn vaak niet definitief te verwijderen maar je kunt ze eenvoudig in de lijst met geïnstalleerde applicaties uitschakelen. Ze zullen niet verdwijnen maar er komt uitgeschakeld bij te staan maar verder merk je niks meer van deze applicaties.

 

Sluimerstand

Wanneer je bepaalde applicaties niet vaak gebruikt dan kun je deze applicaties laten sluimeren zodat ze niet op de achtergrond actief zijn en pas actief worden zodra je de applicatie opent. Dit valt allemaal te regelen via de instellingen > apparaatonderhoud/beheer. Sommige telefoons doen dit ook automatisch voor je, je hoeft er alleen voor te zorgen dat de functie is ingeschakeld onder apparaatonderhoud/beheer.

 

Vliegtuigstand

De vliegtuigstand hoeft niet alleen gebruikt te worden als je aan het reizen bent, je kunt de vliegtuigstand op elk moment inschakelen zodat je batterij geen onnodige stroom gebruikt. Bijvoorbeeld als je je telefoon even rust wilt geven en je verwacht geen belangrijke telefoontje of berichten dan kun je de vliegtuigstand inschakelen zodat veel verbindingen worden uitgeschakeld en je batterij dus véél langzamer leegloopt dan dat je gewend bent. Op de meeste telefoons veeg je hiervoor de notificatiebalk naar beneden en zal je daar de vliegtuigstand vinden.

 

Synchroniseren

Door het automatisch synchroniseren uit te zetten stuurt je telefoon geen gegevens naar het google account, hiermee bespaar je heel veel stroom en gaat je batterij langer mee omdat je telefoon normaal de hele tijd bezig is met synchroniseren op de achtergrond. Synchroniseren kun je uitzetten in de instellingen > accounts of bij een Samsung kan je dit ook uitschakelen wanneer je de notificatiebalk van boven naar beneden veegt.

let er hierbij wel op dat als je bijvoorbeeld een nieuwe Android telefoon koopt en je logt in met je Google account, alle recente gegevens niet worden opgehaald dus zorg er voor dat je synchroniseren op je oude telefoon nog even inschakelt zodat de meest recente gegevens kunnen worden verstuurd.

 

Automatische updates

Wanneer jouw telefoon zo is ingesteld dat hij automatisch alle nieuwe updates voor applicaties binnenhaalt dan gaat dit ten koste van je batterij omdat je telefoon constant op de achtergrond blijft updaten. Het automatisch updaten kan je uitschakelen zodat je batterij weer iets langer mee gaat maar let er op dat je dan handmatig de nieuwe updates voor applicaties moet binnenhalen.

Wanneer je de Google Play Store opent > menu linksboven > instellingen, dan zie je hier een paar instellingen die je kan wijzigen.

• Bij download voorkeur voor app kan je kiezen uit via elk netwerk, alleen via WiFi of altijd vragen.

• Bij apps automatisch updaten kan je kiezen uit via elk netwerk, alleen via WiFi of niet automatisch updaten.

Voor alle andere Stores kan je ook het automatisch updaten uitzetten. Bij de systeem updates voor je telefoon kan je ook kiezen voor automatisch downloaden maar deze instelling kan je dus ook uitzetten en een update pas downloaden wanneer jij dat wilt.

 

Darkmode, achtergronden en widgets

Darkmode is een hele handige functie om het stroomgebruik van je telefoon te verminderen doordat de achtergrond in plaats van wit, zwart is. Een zwarte achtergrond is misschien niet zo fijn voor de mensen die alles lekker mooi en helder willen zien maar ook als je dit niet altijd ingeschakeld kan het de batterijduur al wat verlengen , de meeste telefoons hebben een ingebouwde darkmode en sommige applicaties die passen zichzelf ook aan aan darkmode, anders is het ook handmatig in te stellen in applicaties die darkmode ondersteunen.

Widgets op je startscherm zijn leuk en vooral als je snel even wat informatie wilt aflezen, vergeet niet dat deze widgets zich blijven updaten in de achtergrond. Dus als je ze niet vaak gebruikt verwijder ze dan.

Live achtergronden maken je startscherm vaak wat mooier maar de constant bewegende objecten dragen natuurlijk bij aan het stroomverbruik. Er zullen vast wel wat live achtergronden bij zitten die een lagere stroomverbruik aangeven maar als je liever toch voor een batterij gaat die wat langer mee kan dan is beter om een achtergrond te gebruiken die zwart is.

 

Vibraties

Trillen bij een inkomende oproep, het aantikken van een toets op je toetsenbord, trillen bij het afgaan van de wekker of bij het ontvangen van meldingen, het trilt allemaal! Je telefoon die elke keer trilt gebruikt meer stroom dan dat je enkel een beltoon of meldingsgeluid aan hebt staan, dus zet het trillen uit!

 

Mocht je niet weten waar je een instelling kan vinden in de instellingen van je telefoon dan kun je de Toestelhulp van T-Mobile raadplegen. Indien je een probleem ervaart die je zelf niet kan oplossen, aarzel dan niet en maak er een topic over op de klant-helpt-klant community van T-Mobile. Mede klanten zijn er altijd om met je mee te denken!


4 reacties

Reputatie 7
Badge +7

De batterijduur komt nog? Toch maar eens aan de lader hangen. ;)

 

Reputatie 7
Badge +19

Alles is in de maak 🙂🤗

Reputatie 7
Badge +7

 

Reputatie 7
Badge +20

.

Reageer