Beantwoord

FTU plaatsing meterkast buiten

  • 4 January 2022
  • 18 reacties
  • 168 Bekeken

Volgende week wordt glas naar binnen gebracht in de meterkast. Echter zit de meterkast buiten het huis in een NIS. Is een tussen woning.

Hoe krijg ik nu de aansluiting binnen in huis? M.a.w. Waar komt de media converter? 
 

Er is namelijk geen stroompunt buiten in de meterkast, daarnaast een mediaconverter buiten plaatsen lijkt me niet heel handig?

 

Gaat om een woningbouw woning in wijk waar net glas is aangelegd

icon

Beste antwoord door Jason 12 January 2022, 11:47

Bekijk origineel

18 reacties

Reputatie 7
Badge +8

Goedemorgen @Arjenmk, van harte welkom op de Community, leuk dat je een account aangemaakt hebt! 

Wanneer de meterkast zich buiten de woning bevindt, is het in de meeste gevallen niet mogelijk om het FTU op een strategische plek te plaatsen, aangezien er geen beschikbare weg is om dit naar binnen te geleiden, zonder wellicht twee keer door een hoop muren heen te boren. In principe zou de woningbouw ook bij dit soort woningen dienen aan te geven dat Glasvezel dan niet op die manier kan worden opgeleverd. Zonder FTU binnen, kun je geen vezel naar de woning trekken en komt het nergens daadwerkelijk de woning binnen. Ik zie dat er een afspraak ingepland staat met Guidion en zoals het eruitziet, zou dat een installatieafspraak moeten zijn - wat ik dan niet helemaal begrijp, is hoe er geïnstalleerd kan worden zonder FTU. Weet je 100 procent zeker dat er niet al een aansluitpunt aangelegd is in je woning?

Hallo @Jason 

Helaas gaat nadenken en mijn woningbouw niet goed samen 🥲.

 

inmiddels is de kabel idd in de meterkast binnengebracht door Open dutch fiber.

 

ik heb zelf gezorgd voor een UTP kabel naar de meterkast voor het aansluiten van de glas naar UTP converter.

 

Enige wat nog mist is een stopcontact in de meterkast maar dit ben ik aangevraagd bij Guidion. Helaas gaat mij dit dan wel geld kosten ookal verzekerde jullie aan huis adviseur dat alles geregeld zou worden en ik geen extra kosten hoefte te maken ook als er bepaalde voorzieningen ontbraken 😔

Reputatie 7
Badge +13

Hallo @Jason 

ik heb zelf gezorgd voor een UTP kabel naar de meterkast voor het aansluiten van de glas naar UTP converter.

 

Enige wat nog mist is een stopcontact in de meterkast maar dit ben ik aangevraagd bij Guidion. Helaas gaat mij dit dan wel geld kosten ookal verzekerde jullie aan huis adviseur dat alles geregeld zou worden en ik geen extra kosten hoefte te maken ook als er bepaalde voorzieningen ontbraken 😔

 

Oei… Heb je wel de algemene voorwaarden goed gelezen toen je het contract ondertekende? Het is juist T-mobile die van jou verwacht op jouw adres zonder kosten gebruik te maken van elektriciteit.

 

“4. Als de dienst wordt geïnstalleerd door een installatiemonteur, moet deze natuurlijk vrij en veilig toegang hebben tot het (woon)adres waar de aansluiting plaats dient te vinden op het afgesproken tijdstip. Ook is het nodig dat de installatiemonteur ten behoeve van de installatie jouw internetverbinding en elektriciteit kosteloos kan gebruiken. Hiervoor is in elk geval een werkend ISRA punt (wandcontactdoos) nodig. Wanneer de installatiemonteur de elektriciteit niet kosteloos kan gebruiken of wanneer je op het afgesproken tijdstip niet thuis bent of geen toegang verschaft, heeft T-Mobile Thuis het recht om de kosten van de installatiemonteur bij jou in rekening te brengen.” 

Maar als je nu naast die UTP kabel nog een electriciteit/verleng kabel meevoert heb je het probleem opgelost. Er is maar heel weinig stroom nodig, dus je hoeft geen hele dikke kabel aan te leggen.

Reputatie 7
Badge +19

@Arjenmk

Hoelang is de internetkabel vanaf meterkast naar je woning? Misschien kan je deze vervangen door de gele patchkabel vanaf FTU naar de mediaconverter in je woning en vervolgens een internetkabel naar de modem? Dan is er geen stroom in de meterkast nodig.

@Waqqas

De connector past wel door het gat denk ik alleen heb ik minstens 5 meter nodig en niet twee

Reputatie 7
Badge +19

@Arjenmk 

Een langere kabel kan je online kopen maar ik weet helaas ook niet welke je precies nodig hebt 😅

Wat voor een FTU heb je en welke mediaconverter heb je indien je die al ontvangen hebt?

Heb alles idd al binnen, ben aan het kijken naar de kabel die erbij zit om daar een langere versie van te vinden.

 

Dit zit erbij 

 


en dit lijkt mij dezelfde kabel maar dan langer:

https://www.amazon.nl/dp/B007KA44FA/ref=mp_s_a_1_1?crid=3U9R2QWWNJK37&keywords=b007ka44fa&qid=1641991794&sprefix=b007ka44fa%2Caps%2C63&sr=8-1

 

Reputatie 7
Badge +13

Ja, dat lijkt er zeker op. En bij Amazon is het ook heel makkelijk terugsturen mocht het toch niet voldoende zijn. Nu is het wel zo dat glasvezel heel “fragile” is. Misschien kun je nog een PVC electriciteit buis eromheen doen voor de stevigheid.

 

@Jason Helaas gaat dit niet passen gat is te klein.

Helaas moet ik dan toch betalen voor het stopcontact. Jammer dat de adviseur de verkeerde informatie door geeft en ik er vanuit ging geen extra kosten te hebben.

 

@Jason Jammer dat de voorlichting verkeerd was en ik dus nu toch kosten moet gaan maken voor het  plaatsen van een stopcontact ondanks dat de adviseur van T-mobile mij verzekerde dat dit niet het geval zou zijn…..

 

Dit is al de tweede onaangename verrassing die ik tegen kom na afsluiten bij T-mobile. Eerst werd er gezegd opzeggen oude provider regelen wij zodat u geen dubbele kosten krijgt. Maar dit doen jullie dus helemaal niet en nu heb ik idd 2 weken dubbele kosten. En dan nu dit weer….
 

Geen goede start van de “samenwerking” helaas…

Je zou haast je overstap keuze gaan heroverwegen.

 

 

Reputatie 7
Badge +19

@Arjenmk

Als je gebruik hebt gemaakt van de overstapservice dan stopt de huidige provider met leveren zodra T-Mobile zijn diensten kan leveren.

Zonder FTU kunnen de diensten niet geactiveerd worden.

@Waqqas 

 

tsja en als ik dan vraag aan de klanten service of ik gebruik kan maken van de overstapservice zeggen ze doodleuk nee dat kan niet.

 

Dus nu moet ik en 60 euro betalen voor een stopcontact terwijl er gezegd werd wij regelen alles u betaald niets en ik heb 2 weken dubbele kosten.

 

Jammer die tegenstrijdigheden en een teleurstelling…

Reputatie 7
Badge +19

@Arjenmk

Maar je betaalt dus pas zodra de T-Mobile diensten actief zijn.

Dus eerst wordt het FTU gemonteerd en daarna de mediaconverter en modem door Guidion, als je een werkende verbinding hebt begint je contract.

@Waqqas 

 

Tsja ik had idd kunnen proberen te timen wanneer Guidion komt en mijn huidige abonnement afloopt. Het is alleen jammer dat ik er zelf achteraan moet gaan en het zelf moet regelen ipv dat het, zoals toegezegd geregeld, zou worden.

Neemt nog steeds niet de extra 60 euro aan kosten weg die er niet zouden zijn maar ik dus wel heb.

Reputatie 7
Badge +8

Hoi @Arjenmk, kun je mij een privébericht (de link is klikbaar) sturen met jouw postcode, huisnummer, geboortedatum en de laatste vier cijfers van je IBAN, alsjeblieft? Dan kijk ik toch nog heel graag na of ik je ergens tegemoet kan komen. Want ik vind het onterecht dat jij grotendeels moet opdraaien voor kosten, waarbij eerder door ons is aangegeven dat wij die lading zouden dekken. 

Ik wacht op je bericht, alvast bedankt!

@Jason Dankje wel ik heb je een pm gestuurd

Reputatie 7
Badge +8

Heel graag gedaan @Arjenmk! Ik ga er vandaag mee aan de slag en kom later terug met een antwoord. Tot straks!

Reputatie 7
Badge +8

@Arjenmk Ik heb het gelijk maar even besproken met onze credit-afdeling: wat mij betreft vergoeden we het volledige bedrag voor de aanleg van de wandcontactdoos, ik heb jouw case als voorbeeld genomen en uitgelegd waarom we dit gaan vergoeden. Laten we het volgende afspreken: zodra de monteur de contactdoos heeft geïnstalleerd, stuur jij me de bon waar het bedrag op staat in dit topic toe, dan zorg ik ervoor dat het volledige bedrag (met een max van € 60) op een volgende factuur verrekend wordt met het maandbedrag. Ik vind het onzinnig en kwalijk wanneer wij het één zeggen en het ander uitvoeren, zo gaan we niet met mensen om. Sorry voor de onnodige overlast en verwarrende statements eerder.

Reageer