Beantwoord

Glasvezel in Rotterdam Kralingen / Struisenburg

  • 26 November 2022
  • 13 reacties
  • 117 Bekeken

Hoi!

 

Ik ben nu bijna een jaar aan het wachten van mijn Glasvezelaansluiting. Naardat T-Mobile extensief reclame hiervoor had gemaakt en ik via de glasvezel-check vast stelde dat mijn huis geschikt voor glasvezel was, heb ik meteen in Januari 2021 de bestelling uitgevoert.

Helaas was in April nog steeds geen glasvezel opgeleverd. In de zomer gebeurde ook niks.

Ondertussen zag ik al een paar keer bouwvakkers voor mijn huis kabels leggen. Maar blijkbaar niet voor T-Mobile?

Een tijdje geleden kreeg ik dan door T-Mobile volgende reactie op een nieuwe aanvraag van mij:

“Bedankt voor alle gegevens! Ik ben direct voor je gaan kijken en het lijkt erop dat de eerst mogelijke leverdatum van het Glasvezel rond 01-10-2022 ligt. De reden dat het nog even duurt is omdat de netwerkbeheerder nog bezig is met het aanleggen hiervan. Zodra ze klaar zijn met het leggen van het Glasvezel zal de netwerkbeheerder contact met je opnemen om dit naar binnen toe te trekken.“

Er moet nog steeds kabel gelegd worden? Spannend.


In October 2022 dan is nog steeds niks gebeurt.

Een tijdje daarna, had ik dan nog een mailtje van de netwerkbeheerder. Blijkbaar ligt het bij de wijkcentrale Stuisenburg/Kralingen dat er een goedkeuring moet worden gedaan voor de aanleg?

Weet iemand wanneer dit nou eindelijk gebeurt?


 

icon

Beste antwoord door Lisa 2 December 2022, 16:00

Bekijk origineel

13 reacties

“De laatste update vanuit Van Gelder is als volgt: De panden aan de Buizenerf liggen op dit moment ter goedkeuring bij de wooncorporatie/vve. Zodra deze goedkeuring binnen is willen we de panden zo snel mogelijk gaan aansluiten. We hopen dit nog voor einde van het jaar te kunnen realiseren. We hebben hierna geen nieuwe update meer ontvangen, ik heb dan ook het idee dat de goedkeuring nog niet binnen is. Ik heb in ieder geval weer opnieuw navraag gedaan en hopelijk kan ik jou dan ook meer duidelijkheid geven!”

Reputatie 7
Badge +4

Hi @BrutWorst, welkom op de T-Mobile voor thuis Community! Heel fijn dat je zo helder de situatie omschrijft. Allereerst ontzettend bedankt voor jouw geduld van de afgelopen tijd. Ik heb meteen een nieuwe status update voor je opgevraagd, want ik wil je graag dat je weet waar je aan toe bent. Excuses dat het zo lang op zich laat wachten. Ik laat het je direct weten als ik hier een terugkoppeling op binnenkrijg. Hopelijk kunnen ik en mijn collega's jou snel meer vertellen. 

Reputatie 7
Badge +4

Hi @BrutWorst, ik wil je graag laten weten dat ik nog in afwachting ben van een status update! Het is momenteel erg druk, dus mijn collega’s doen hun uiterste best om deze informatie zo snel mogelijk te vergaren. Dankjewel voor jouw geduld en weet dat ik dit in de smiezen blijf houden totdat er een update uitrolt. 

Reputatie 7
Badge +4

Hi @BrutWorst, door een extra reminder te sturen heb ik toch nog een update binnen weten te krijgen op de valreep van het weekend! Ik hoopte alleen dat ik je van een mooie heldere update kon voorzien, maar mijn collega heeft laten weten dat de status nog ongewijzigd is. Het is nog onbekend of de toestemming van de VvE inmiddels is verleend. Het doel van Van Gelder/VWT is in ieder geval wel om jouw adres nog voor het einde van dit jaar op te leveren. Hopelijk wordt december dus de maand dat je wordt opgeleverd! 🤞

Dat zal fantastisch zijn, blijven we benieuwd 🙌

 

Bedankt voor het achterna gaan en de updates!

Reputatie 7
Badge +4

Hi @BrutWorst, heel graag gedaan! 😁 Yeah dit zou een mooie afsluiting zijn van dit jaar. 

Hi @BrutWorst, heel graag gedaan! 😁 Yeah dit zou een mooie afsluiting zijn van dit jaar. 

Beste Lisa,

 

3 Maanden later...en ik heb nog steeds geen info van T-Mobile of Huisbeheerder. Heeft T-Mobile al een poging gedaan? Ik heb alle partijen via email op de hoogde gezet over dat T-Mobile een afspraak gaat regelen maar ik heb niks meer gehoord. Waar is de bottleneck nu? :P

Reputatie 6
Badge +2

Hey @BrutWorst, goed dat je dit aankaart! Jammer genoeg is Lisa niet meer werkzaam bij ons. Ik ben gelijk voor je gaan kijken en heb hiervoor Fiber aan de mouw getrokken. Zij gaan contact met je opnemen met een concrete update over de oplevering! Houd je mij hiervan op de hoogte? Talk soon.

Hey @BrutWorst, goed dat je dit aankaart! Jammer genoeg is Lisa niet meer werkzaam bij ons. Ik ben gelijk voor je gaan kijken en heb hiervoor Fiber aan de mouw getrokken. Zij gaan contact met je opnemen met een concrete update over de oplevering! Houd je mij hiervan op de hoogte? Talk soon.

Bedankt hiervoor! Ik kreeg ook vanochtend een belletje van T-Mobile hierover.

Vergaat te vragen of jullie mij op de CC kunnen zetten met de aanvraag bij de VVE? Dan kan ik tot nood nog een keer doorsturen voor het geval dat ze een SPAM filter hebben aanstaan.

Bedankt!

Reputatie 6
Badge +2

@BrutWorst de onderaannemer doet de aanvraag bij de VvE. Hier hebben wij als provider geen inzage op. Ook worden wij hier niet van op de hoogte gebracht. Je kan dit wel aan de onderaannemer vragen of zelf contact opnemen met de VvE.

Als ik de VVE vraag een document voor mij op te zetten met de bevestiging dat een aanleg van glasvezel is toegestaan - zal dat voldoend zijn? En zal ik het naar u doorsturen dan?

 

Ik moet zeggen dat ik deze manier even niet zo handig vindt. Beide partijen zitten hier via meerdere “proxy’s” te communiceren. Er kan veel misgaan op deze wijze. 

@BrutWorst de onderaannemer doet de aanvraag bij de VvE. Hier hebben wij als provider geen inzage op. Ook worden wij hier niet van op de hoogte gebracht. Je kan dit wel aan de onderaannemer vragen of zelf contact opnemen met de VvE.

Heeft u een telefoonnummer van de onderaannemer?

Reputatie 7
Badge +2

Hoi @BrutWorst, je kan zeker officiële toestemming van de VvE aan hen doorgeven! Voor specifiek toestemming van de VvE kan je de netwerkbeheerder Open Dutch Fiber bereiken via email vve@opendutchfiber.nl of telefonisch op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur op 088 - 1633 633.

Ik hoop voor je dat de aanleg vervolgens voorspoedig verloopt!

Reageer