Beantwoord

Glasvezel Loosduinen

  • 13 mei 2021
  • 40 reacties
  • 793 Bekeken


Toon eerste reactie

40 reacties

Reputatie 5
Badge +4

Hoi @Loosduinen, het is pure speculatie vanaf mijn kant, maar wellicht dat de aannemer eerst de aanleg van de aansluitpunten in de straat afrondt alvorens deze af te melden. Het is in ieder geval nog niet eerder voorgekomen dat de afmelding niet gedaan wordt, ik verwacht dan ook zeker dat dit niet lang meer kan duren.

Goedendag @Ginny ,

 

Is er al meer bekend? We wachten namelijk nog steeds.

 

 

Ook hier een inwoner van loosduinen, tot nu toe is de installatie niet vlekkeloos verlopen, en ik vraag me af of ik nu een van de mensen ben die wekenlang moet gaan zitten wachten tot het opgelost gaat worden, mijn buurman zit ook al ruim een maand zonder internet omdat jullie zijn internet al hadden opgezegd voor eind mei…… gelukkig heb ik dit zelf in de hand gehouden.

Donderdag 17 juni om 15:00 is de glasvezel naar binnen gebracht tot in de meterkast. de heren hadden een zo goed als lege telefoon en op het einde werd er wat haast gemaakt om weg te komen. maar alles zou moeten werken (Terwijl hij eerst zei dat hij zijn tel nodig had voor de lijntest, maar blijkbaar was 2 min laden in de auto voldoende)

Maandag afspraak met installatiemonteur tussen 18:00 en 20:00 gekozen, 15:45 belt de monteur of hij niet eerder kan komen….  oh ok, dan even regelen dat er iemand thuis is. 

16:30 → Helaas ik kan niks meer voor je doen,de lijn doet het niet en het probleem ligt buiten. Hij ging bellen en vroeg ben je vanavond thuis? want dan is binnen nu en 3 uur een collega van mij bij jullie om het op te lossen. Prima we zien hem graag verschijnen….

19:50 → ik ga toch maar even GUIDION bellen aangezien ik niks op een werkorder zie staan voor een vervolgbezoek en wij nog geen monteur aan de deur hebben gehad.
Dit is de exacte omschrijving van zijn werkbon, die ik kort na zijn bezoek in de mail kreeg :

Installatie gereed. Geen licht ook niet met testmodule registratie en nw ftu patch kabel. Storing doorgezet naar BO. Nto hangt naast fiber en modem op de plank. Kabeltjes weggewerkt. Kl informatie gegeven.

Guidion zet mij door naar de T-Mobile helpdesk. Dame aan de telefoon ziet niks over een vervolgafspraak staan, en ze kan me ook niet vertellen wanneer er iets gaat gebeuren, ik moet op de backoffice wachten wanneer ze een keer gaan bellen. Ik begin nu al rustig aan spijt te krijgen dat ik straks in een molen terechtkom van het afschuiven en vinger wijzen naar elkaar. en op de werkbon staat tevens: Installatie voltooid…. volgens mij is een installatie pas voltooid als deze werkt…. dus ik hoop niet dat jullie nu denken, oh de lijn doet het laten we eens geld gaan incasseren.
 

Reputatie 3

Wordt misschien eens tijd voor een informatie punt in de wijk. Kunnen mensen terecht met problemen en dus meteen een kans om eea te verbeteren door direct in actie te komen. Net zoals dat @Loosduinen hier al weken aan het (glasvezel)lijntje wordt gehouden naar er niet iemand even concreet kijkt waar het nu blijft hangen.

 

Daarnaast een kans om daardoor meer klanten aan te trekken.

Ik moet zeggen, na een telefoontje gisteravond, kreeg ik ineens om half 11 savonds een appje, met daarin een berichtje dat er tussen 8 en 11 uur vanmorgen een monteur ingepland stond.

Ik was een beetje sceptisch na mijn telefonische contact in de avond, alhoewel de dame aan de telefoon er niet veel aan kon doen. ze had beloofd om de melding in de gaten te houden.

Vanmorgen is de lijn alsnog in orde gemaakt, werkt als een trein, en de dame van gisteren belde mij netjes terug met de mededeling dat het opgelost was en of het allemaal goed draait.

AL met al ben ik toch goed geholpen, ondanks de slechte start op deze manier toch weer een hoop goedgemaakt. ik heb ook maar gelijk mijn eigen unifi hardware aangesloten ipv de zyxel modem en alles loopt als een speer. ik ben happy :)

Reputatie 5
Badge +2

Hi @Loosduinen ,

Dank je wel voor je terugkoppeling! Ik heb je vraag direct bij ons contactpersoon van VolkerWesselsTelecom neergelegd om meer duidelijkheid te krijgen over wat er nu nodig is om de aanvraag en installatie af te ronden. Op die manier kunnen we checken welke stappen we moeten ondernemen om jou te kunnen laten genieten van de aansluiting. Ik hoop zo snel mogelijk een antwoord te ontvangen, zodat we weten waar we aan toe zijn. Ik houd je graag via dit topic op de hoogte. Mocht je vragen hebben, dan hoor ik het graag van je!

Goedemiddag @Boris ,

Bedankt. We wachten af. 

 

 

 

Goedemorgen @Boris ,

 

We hebben eindelijk online een afspraak kunnen inplannen. 

 

Reputatie 5
Badge +2

Hoi @Loosduinen,

Wat fijn om het te horen! Ik kreeg gisteravond de terugkoppeling vanuit ons contactpersoon dat we nu de stappen hebben gezet om jouw aansluiting zo snel mogelijk af te ronden. Ik ben dan ook blij om te horen dat er een afspraak is gemaakt om dit te kunnen doen. Wil je het ons laten weten wanneer het zover is? Ook als er in de tussentijd vragen zijn, zit de Community voor je klaar! 

Reputatie 3

Goedemorgen Loosduinen en @Mark-DenHaag, top dat er straks eindelijk kan worden geïnstalleerd! Houd ons alsjeblieft op de hoogte van hoe de afspraken verlopen. Indien we iets kunnen doen, geef een seintje.

Een zonnige, prachtige week toegewenst! 🌞

Zou iemand met me kunnen meekijken?

Mijn buren zijn eergister over gegaan naar T-Mobile en een heel gedoe met glasvezelkabels in de straat en verkeerde aansluitingen in de centrale en dat gaat waarschijnlijk lang duren omdat iedereen naar elkaar loopt te wijzen bij T-Mobile en Volker Wessels. Omdat ik volgende week over ga heb ik even bezorgd gebeld en die persoon aan de telefoon gaf aan dat mijn lijn al actief is en dus eventueel zelf kan aansluiten. Dat heb ik gisteravond gedaan maar het PON lampje blijft knipperen. Ik begreep dat ik dan wel signaal heb maar de mediaconverter niet goed registreert.

 

De vraag:  Kan iemand dit controleren zodat we niet woensdag of langer kwijt zijn met trouble shooten en ik zonder internet zit.

Reputatie 5
Badge +2

Hi @Mark-DenHaag ,

Goed dat je dit bij ons navraagt! Excuses voor het ongemak en voor de miscommunicatie. Ik ben bang dat mijn collega aan de lijn je verkeerd heeft geïnformeerd. Bij een installatie en aansluiting op het Glasvezelnetwerk, is er altijd een monteur nodig die de laatste stappen volbrengt, waaronder de laatste koppeling met het netwerk. Er moet dus echt worden gewacht tot de monteur langskomt om deze laatste stappen te volbrengen.

Gelukkig zie ik dat er een afspraak is gemaakt en dat er binnenkort een monteur kan langskomen om de installatie te volbrengen. Deze datum kan dan ook worden vastgehouden als datum waarop jij kan gebruik maken van de verbinding. 

Reputatie 3

@Boris Voor mijn gemoedsrust zou het wel fijn zijn als de mediaconverter al eerder geactiveerd kan worden. Zeker gezien alle problemen en wisselende antwoorden aan de telefoon wil ik niet zonder verbinding komen te zitten. Als ik mijn buren spreek wordt ik daar niet geruster op, zeker niet omdat we op dezelfde kabels zitten in de straat.

Reputatie 3

Gelukkig voor mij hebben mijn buren het een week eerder laten aansluiten. Dit ging niet goed want de kabel van de straat was niet goed afgemonteerd in de centrale. Dit is gelukkig rechtgezet en daardoor kwam mijn mediaconverter ook netjes online. Monteur blij want die hoefde niets meer te doen behalve op afmelden klikken (en daarmee in 1 minuut de aansluitkosten verdient).

 

Internet werkt goed (de 4 dagen dat ik het nu gebruik :sunglasses: ) enige nadeel is dat de TVGids zo enorm veel ruimte inneemt onderin en je daarom erg weinig zenders ziet. Dat was bij Ziggo (Next) en KPN een stuk overzichtelijker omdat er meer informatie getoond werd. 

Reputatie 5
Badge +2

Hi @Mark-DenHaag ,

Dank je wel voor je terugkoppeling en fijn om te horen dat je blij bent met de verbinding! We zijn constant verbeteren van onze diensten en ik neem daarom ook graag je feedback mee betreft de TV Gids. Mocht je onverhoopt ergens tegenaan lopen, laat het vooral weten. De Community zit voor je klaar! 

Goedenavond @Boris ,

 

Afgelopen zaterdag is het bij ons aangesloten. 

Tot op heden zijn we erg tevreden en gaan ervan het ook te kunnen blijven. 

Reageer