Instellen van ASUS GS5400 Router als vervanging van Zyxel T50 Glasvezel internet

  • 4 December 2022
  • 1 reactie
  • 36 Bekeken

Recentelijk heb ik de ASUS GS5400 gekocht vanwege de zeer goede WIFI 6 bereik. Zelfs als ik in de woonkamer ben heb ik goed internet, ondanks dat de router op de zolder/ 2e verdieping staat (oud herenpand) Bij de installatie achter de Zyxel T50 router las ik dat de ASUS een VPN ready router was. Dat bracht me op het idee om de Zyxel T50 modem/router te vervangen met de ASUS router om daarop Nordvpn te installeren. Ik heb in het verleden wat PC's samengesteld en wat netwerkjes opgezet, maar ben verder niet echt technisch. Dus veel topics gelezen op deze community forum.

Optimistisch gestemd verving ik de Zyxel T50 met de Asus GS5400. En verbond de rode kabel van de mediaconverter op de WAN ingang van de Asus Router. En omdat ik de ASUS app op mijn telefoon gebruikte zat ik ff vast in de loophole van de mobiele app, die geen dns verbinding had. Doh! Ik was ff vergeten dat ik een laptop met kabel aan de ASUS router moest aansluiten om in de ASUS router login te komen (of anders 192.168.1.1)

Eenmaal binnen krijg je het volgende:

 

En klik je op geavanceerde instellingen en dan krijg je het volgende menu:

 En hier kies je Choose operation mode en dan krijg je het volgende menu:

 

En hier kies je voor draadloze routermodus (standaard) en dan krijg je het volgende menu:

 

Hierna kies je automatische IP en kun je een wifi netwerk oprichten:

 

Geef een netwerknaam en voeg een password toe en dan klik je op toepassen. En dan heb je een netwerk. (je hoeft geen rekening te houden met die waarschuwing van gevaar: dat was omdat ik vanwege privacy de netwerknaam en password tijdelijk verwijderde)

En dan kom je in de ASUS routerinstellingen. En binnen die instellingen kan je dan zoals @Hidden.nldook al aangeeft, klik je onder het kopje geavanceerde instellingen de knop LAN aan de linkerkant. En dan ga je naar het tabje IPTV in de hoofdscherm:

ISP profiel selecteren zet je op handmatige instelling.

Internet VID zet je op 300 PRIO op 0 (nul)

LAN Port4 laat je VID leeg en PRIO op 0

LAN Port3 laat je VID leeg en PRIO op 0

 

DHCP-routes gebruiken op uitschakelen.

Multicastrouting inschakelen op uitschakelen.

UDP-proxy (Udpxy) op 0

Klik dan op toepassen en dan werkt het netwerk en internet.

Vergeet niet de kabel voor de TV mediabox van Tmobile op poort 1 van de ASUS router aan te sluiten, anders heb je geen TV van Tmobile. Zelf heb ik een netwerk switch in de woonkamer waar ik de TV en  TV mediabox heb aangesloten.

 

 

Misschien was deze post overbodig. Zelf ben ik de hele dag bezig geweest om het werkend te krijgen en wilde ik de moeite voor andere mensen besparen met deze post. Ik dacht dat ik het in een uur werkend zou krijgen. Dus niet. Hahaha. In ieder geval veel succes met de installatie voor mensen die de ASUS GS5400 als primaire router willen boven de Zyxel T50 router.


1 reactie

Reputatie 7
Badge +15

Hoi @Kassad, welkom op de Community en grote dank voor het delen van jouw bevindingen en stappenplan om het werkend te krijgen! 🙋‍♂️🎈

In het kader van beter laat dan nooit: sorry voor de verlate reactie. Jouw topic is per ongeluk gearchiveerd geweest door een automatische trigger - dit hebben we nu uitgezet en zal niet meer voorkomen. Ik weet zeker dat veel users met een Asus hier enorme profijt van gaan hebben, nogmaals dank en veel plezier met de verbinding!

Reageer