Beantwoord

wat wordt er allemaal geïnstalleerd?

  • 22 August 2021
  • 5 reacties
  • 207 Bekeken

Wij zijn aan het overwegen om van kpn naar T-Mobile over te stappen.

 

Echter heb ik wat vragen over de aansluiting.  Wij wonen in een appartement en de glasvezel aansluiting zit in onze woonkamer.   De aansluiting hangt daar prima maar er is geen plek om daar een modem of een ander apparaat bij te hangen/ zetten.    En het is niet brandveilig i.v.m. gordijnen om daar nog wat bij te zetten.

Nu hebben wij een langere utp kabel uit de glasvezel aansluiting naar de modem die ergens anders staat.  Dit willen wij graag zo houden.     Wat wordt er allemaal vervangen en komen er extra apparaten bij als we overstappen naar T-Mobile?

Wij willen uiteraard geen dag zonder internet zitten i.v.m. school etc.   Is de overstap en installatie snel geregeld en zit je gewoonlijk geen dag zonder internet?   Wat zijn jullie ervaringen hier mee.  Hoe gaat de overstap in zijn werking en hoe snel wordt het geïnstalleerd?

 

Hieronder een foto van de glasvezel aansluiting.  Wordt deze behouden? 

 

 

Alvast bedankt

icon

Beste antwoord door Waqqas 22 August 2021, 13:06

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Badge +15

Hallo @Power318 

De huidige mediaconverter wordt vervangen door een zwarte of witte vierkante mediaconverter, de opstelling met die lange internetkabel en modem ergens anders kan je gewoon behouden.

De mediaconverter van T-Mobile is kleiner dan jou huidige die je nu hebt.

Op de dag dat de monteur langskomt kan je maximaal een paar uur zonder internet zitten (ochtend tot bezoek van de monteur), maak wel gebruik van de overstapservice uiteraard 😀

Hartelijk bedankt.

Klinkt goed.

Reputatie 7
Badge +15

@Power318 

1 van deze 2 krijg je dus dat zal wel lukken 👍.

 

Wij hebben de overstap gemaakt.

22 september gaat die in.  Komt de monteur na het ingaan van het contract? Of komt die ervoor?   Komt die dan bijvoorbeeld de 21e? Of de  23e.   Ervan uit gaan dat wanneer de monteur het kastje aan de muur vervangen heeft, het huidige internet niet meer werkt? Klopt dat?

Reputatie 7
Badge +15

@Power318

Binnenkort zal je de definitieve installatiedatum ontvangen en bericht om een afspraak met een monteur te maken.

De datum waarop je een afspraak hebt met de monteur is overigens de overstapdatum, op die dag zal je huidige internet stoppen in de ochtend en internet van T-Mobile zal werken nadat de monteur zijn werkzaamheden heeft verricht.

Maak de afspraak op de installatiedatum of later indien het niet anders kan, maak de afspraak niet eerder dan de installatiedatum.

Reageer