Beantwoord

Sinds uren geen internet


Reputatie 1

Beste,

Sinds vanochtend knipperd het gpon lampje op mijn Huawei mediaconverter. Ik heb de T-Mobile klantenservice hierover vanochtend gebeld omdat er geen storing bekend was en zij zag inderdaad dat er geen connectie was. 

Zouden jullie even kunnen nakijken wat de stand van zaken is en wanneer ik weer een connectie kan verwachten? 

@Brian 

 

Met vriendelijke groet,

Mitch

icon

Beste antwoord door Waqqas 29 June 2021, 10:10

Bekijk origineel

17 reacties

Reputatie 7
Badge +14

Hallo @mdanielsnl  Is dit probleem inmiddels opgelost?

Reputatie 1

Momenteel is alles weer okay hier, wel weer een apart verhaal alleen.

Reputatie 7
Badge +15

@mdanielsnl

Dit probleem kan je in de toekomst ook krijgen omdat het meestal wordt veroorzaakt doordat iemand een KPN NT op het T-Mobile netwerk gebruikt, er zitten meerdere huishoudens op een verdeler en die zullen er allemaal last van hebben

Reputatie 7

Hi @mdanielsnl, super om te horen dat het probleem onderhand is verholpen! Heel fijn dat @Waqqas gelijk wat meer side informatie hierover aan jou heeft meegegeven. Weet in ieder geval dat je altijd met je vragen hier terechtkunt. Mochten wij jou dus nog ergens anders mee kunnen helpen, laat het dan vooral weten! 💪

Reputatie 1

Nu is het alweer raak, precies het zelfde verhaal… Wordt hier zo onderhand doodziek van. Tijd voor wat anders lijkt het op.

@Lisa, Weet niet wat voor extra informatie @Waqqas heeft gegeven, maar sprookjes zijn inderdaad soms best leuk.

Er was eens……

En Media converter die word gebruikt op een AON verbinding, dat betekent dat elke huisaansluiting in de Area PoP een eigen lijnkaart heeft en dus ook een Prive verbinding naar het grote boze WWW.

Wat een klant huis ook doet, verkeerde apparatuur aansluiten of net zo’n dom ding van KPN ipv de Media Converter(De NT) gebruikt, het is niet van invloed op de buurman zijn lijn.

Dit is wel bij PON het geval, 16, 32 of zelfs 64 aansluitingen op 1 lijn, de Huawei ONT die je dan gebruikt moet door de provider aangemeld worden in het netwerk, anders doet de verbinding niks en is er ook niks mis met de andere aansluitingen, en dat doen jullie niet en een NT van KPN gaat nooit wat doen, dat is een MC en geen ONT.

Reputatie 7
Badge +15

@mdanielsnl wat doen de lampjes op de Huawei ONT?

Als alleen het PON lampje knippert (LOS uit) dan zou dat betekenen dat er geen verbinding kan worden gemaakt met de OLT.

Reputatie 7
Badge +4

@Doornekamp33 

 

Als T Mobile GPON aanbied op het reggefiber netwerk dan moet het een AON netwerk zijn. Elke klant heeft dan een fysieke poort in de pop.

In de pop word de klant zijde gekoppeld aan de actieve provider. Deze kan er dan voor kiezen om een dslam/access switch te plaatsen of een GPON OLT. En hierbij de splitters dus gewoon in de pop hangen. De access switch en GPON OLT maken gebruik van de zelfde frequentie dat betekend dus dat een KPN nt of een T Mobile media convertor de upstream verstoren en de overige ONT's zich niet meer kunnen aanmelden. De verbinding traag word en uiteindelijk uit valt.

Reputatie 1

Momenteel werkt het weer, dit heeft z'n 5 uur geduurd. Ineens werkte het uit het niks ook. Vind het wel heel apart dat dit op elkaar kan storen. Het begon met ICMP drops, en 2 uur later was de volledige verbind weg.

Reputatie 7
Badge +15

@mdanielsnl 

Goed dat het weer werkt, maar dit is wel zeer frustrerend als dit vaker voorkomt.

Wanneer internet het niet deed, knipperde het LOS lampje ook of was hij uit?

@Hidden.nld , Gpon en AON zijn 2 heel verschillende verbindingen, kan het blijven uitleggen maar op AON zit geen Gpon verbinding.

Bij AON heeft iedere aansluiting een eigen kaart in de pop, op Gpon kun je er met nu met max 64 op 1 kaart zitten(men praat als van 128 en 256 voor de toekomst) en de ONT word op jou verbinding geactiveerd, zodat jij van de leverstraat af kunt halen waar je recht op hebt als het beschikbaar is.

Als een KPN AON pop aangesloten is door TM met Gpon is er niks meer dat de kabel van thuis tot de pop loopt en niet via een kleine wijkkast zoals normaal Gpon word aangelegt, en blijft het Gpon en geen AON.

Reputatie 7
Badge +4

@Doornekamp33 

Het verschil is de ene gebruikt splitters en de ander niet. De splitters kunnen dus ook in de pop hangen! Zelfs KPN hangt de splitters in de pop.

@Hidden.nld Ik ga het niet meer uitleggen, eigenwijs en eigenwijs zijn twee dingen.

Gpon en AON zijn en blijven twee soorten verbindingen die niet door elkaar op 1 lijnpassen.

Reputatie 7
Badge +15

@Doornekamp33 

Ik weet van mijn woonplaats dat alles tot aan de wijkcentrale gewoon volgens het P2P principe is aangelegd en GPON is enkel toegepast in de wijkcentrale.

Bovendien kan elk AON netwerk om worden gezet naar een GPON netwerk toch @Hidden.nld ?

Reputatie 7
Badge +4

@Doornekamp33 helemaal mee eens. Er zijn altijd eigenwijze mensen. Wellicht dat je de documentatie er bij wil ?

Glasvezel is glasvezel daar is de afgelopen 20 jaar niets aan veranderd.

Klopt dat glasvezel glasvezel is, veranderd weinig aan, hooguit is die groen blauw of magenta aan de buitenkant, alleen de uitvoering is anders een Dacia en een Land Rover zijn beide auto’s maar ook wezenlijk verschillend van techniek daarbij laat ik het bij.

Verschil tussen AON en Gpon, maar Hidden pakt die documentatie er even bij voor de bevestiging.

In de PoP heb je bij AON een eigen Kaart of Dslam die naar de back bone gaat.

Bij Gpon heb je een kaart die je deelt met 16 of 32 anderen, bij Gpon nieuwe aanleg komen die ala Ziggo in de wijkkasten, bij oudere AON sluit T-Mobile deze in de PoP aan terwijl KPN gewoon AON aansluit.

En bij glasvezel heeft iedereen een eigen draadje, en vaak 2 (oud regefiber/lijbrand) gebied.

Gpon nieuw aanleggen  is gewoon goedkoper, trek een paar glasvezels naar de wijk, zet er wat kleine kastje neer en splits van daaruit de huis aansluiting, nu nog 16 bij KPN op 1 lijn, straks 32 en men wil naar 64 en 128 per lijn.

Reageer