Beantwoord

Toegang tot router gui

  • 23 August 2021
  • 2 reacties
  • 66 Bekeken

Hi,

Ik ben kortgeleden overgestapt naar T-Mobile thuis en heb een Zyxel VMG8825-T50 router. Nu kwam ik erachter dat de login ook op mijn externe IP te benaderen was. Ik heb bij extern management dus http en https uitgeschakeld, maar nu kan ik er vanaf mijn interne netwerk er ook niet meer bij. Ik weet dat ik kan resetten naar default, maar ik heb nog geen backup en wil niet mijn config opnieuw doen. Is er een andere manier om de gui optie weer aan te zetten (ssh, usb, ???). Blijft het vreemd vinden dat de optie extern management heet, maar intern ook uitschakeld.

 

Gr.

Ron

icon

Beste antwoord door Boris 25 August 2021, 10:22

Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 6
Badge +2

@Originaltroi

Vreemd dat je zegt dat de modem via extern te benaderen is.
Zojuist getest bij mijn verbinding en kan op die wijze geen toegang verkrijgen.

Helaas is mij geen andere methode bekend om toegang te verkrijgen dan een fabrieksreset.

Tmobile heeft de firmware dusdanig aangepast dat alle andere eventuele toegang mogelijkheden verwijderd/uitgeschakeld zijn.

Firmware V5.50(ABPY.1)b16_20210525

Reputatie 5
Badge +2

Hi @Originaltroi,

Dank je wel voor je bericht en welkom op de Community! Wat @yalerta je al heeft kunnen vertellen, klopt helemaal. De firmware is zodanig ingesteld, dat het extern benaderen niet moet lukken. Het terugzetten naar de fabrieksinstellingen, moet ervoor zorgen dat dit weer helemaal het geval is. Let er wel op dat poort forwards daarmee wel komen te vervallen. Hoe je dit doet, vind je terug in onze Wiki: 

 

Reageer