Beantwoord

Zyxel Custum DDNS URL

  • 4 February 2021
  • 11 reacties
  • 284 Bekeken

  • is een Top Poster
  • 6 reacties

Heeft iemand van jullie een idee wat de placeholders zouden kunnen zijn van de Zyxel VMG8825-T50 Custom URL van T-Mobile Thuis:

code:
1
dyndns?user=<username>&password=<pass>&host=<domain>&ip=<ipaddr>De <ipaddr> variant werkt niet. Alle placeholders vervangen door vaste waardes werkt wel als ik bijvoorbeeld voor ip 127.0.0.1 kies.

code:
1
dyndns?user=mijnnaam&password=mijnwachtwoord&host=de.domeinnaam&ip=127.0.0.1Je kan op de Zyxel kiezen voor Menu -> Netwerkinstellingen -> DNS -> Dynamische DNS -> DNS User Defined.

Er zit sowieso een vreemde feature in want hij voegt standaard &hostname=de.domeinnaam& toe aan de url in plaats van &host=<domain>& vervangen door &host=de.domeinnaam&
Dus:

code:
1
dyndns?user=<username>&password=<pass>&host=<domain>&ip=<ipaddr>&hostname=de.domeinnaam&Ik kan natuurlijk alle placeholders weglaten. Behalve de &ip= want deze heb ik wel nodig.

icon

Beste antwoord door TMTV 23 March 2021, 12:36

Bekijk origineel

11 reacties

Zojuist met de klantenservice gebeld, maar ik begrijp dat ik het antwoord hier in de communitiy zou mogen verwachten?

Reputatie 7
Badge +7

Goedemiddag @vkr, welkom op de Community!

Sorry dat er nog geen reactie is gekomen in jouw topic; ik vermoed dat de indeling in de subcategorieën niet helemaal lekker is gegaan. Ik zal meteen de hulp inschakelen van de mensen die hier het meeste verstand van hebben!

@Pieter_B en @Hidden.nld → Wellicht wat brutaal, maar weten jullie hier meer vanaf? Alvast bedankt voor de genomen moeite en tijd! 

@Jason ik heb van @Pieter_B en @Hidden.nld nog geen reactie. Mogelijk dat je nog meer kan bemiddelen?

Het antwoord zit vast verstopt in de code van de custom zyxel firmware. En het lijkt er op dat niemand nog de juiste instellingen heeft gevonden.

Reputatie 7
Badge +2

@vkr 

Even aansluiten dan maar.

Wat probeer je precies te doen, want ik kan het niet helemaal scherp krijgen.

 

Precies dit, maar dan met de “DNS user defined”

 

Je hebt dan nog steeds invulvelden om Hostnaam Gebruikersnaam en Wachtwoord in te vullen. Gebruikelijk is om deze dan in de URL te zetten zoals bijvoorbeeld deze:

 

https://helpdesk.bhosted.nl/hc/nl/articles/115002249234-Hoe-moet-bHosted-DynDNS-ingesteld-worden-op-een-Synology-NAS-diskstation-

of

https://helpdesk.bhosted.nl/hc/nl/articles/115004399254-Hoe-moet-DynDns-ingesteld-worden-op-een-Fritz-box-

of

https://helpdesk.bhosted.nl/hc/nl/articles/115003578133-Hoe-moet-DynDNS-ingesteld-worden-op-een-TelTonika-4G-router-

Het belangrijkste is om het IP adres dat ingesteld moet worden in die URL te krijgen.

 

Het is gebruikelijk om dan placeholders in de url op te nemen bijvoorbeeld __MYIP__  of {ip} of ==THE_IP_ADDRESS==

In de router zelf zijn ze voor de aangeboden URLS (van no-ip,dtdns,freedns,zonedns,dyndns)  al voor geconfigureerd.

 

 

Reputatie 6
Badge +2

Hoi @vkr,

Heb je hier misschien wat aan? How can I define the IP address when entering the URL in a customized DDNS? Dit geldt weliswaar niet specifiek voor de T-50, maar misschien zijn de parameters hetzelfde.

Nee, dat lijkt er niet op. Ik heb getest of het ip adres automatisch wordt toegevoegd aan de url, maar dit is niet het geval. In jouw voorbeeld is er geen placeholder voor IP gedefinieerd, maar lijkt het erop dat bij die betreffende router het automatisch achteraan erbij gezet wordt?

Na een hoop geëxperimenteer:

 

https://helpdesk.bhosted.nl/hc/nl/articles/360012611319-Hoe-moet-DynDns-ingesteld-worden-op-een-Unifi-Dream-Machine-

 

Dat werkt.

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @DanielJ, top dat je een werkende oplossing gevonden hebt en bedankt dat je deze deelt met de Community: zo kunnen andere users hier profijt van hebben! 👍👍

Hoi @DanielJ, top dat je een werkende oplossing gevonden hebt en bedankt dat je deze deelt met de Community: zo kunnen andere users hier profijt van hebben! 👍👍

Niet te vroeg juichen helaas. De Zyxel accepteert de gegevens, maar het juiste ip adres wordt (nog) niet gegenereerd. Wat een gedoe zeg met dit modem. Bij de Fritz en de Synology nas werkte het probleemloos.

Het is dus nog steeds niet gelukt om de juiste parameters mee te geven in de URL. (Waarom staat er een beste antwoord gemarkeerd?)

Ik krijg inmiddels vanuit andere hoeken ook de vraag binnen. Het zou toch niet zo moeilijk moeten zijn, er is bij T-Mobile toch iemand die de interface heeft herschreven?

Reageer