Beantwoord

Zyxel VMG8825-T50 port forwarding firmware B14 glasvezel

  • 9 October 2021
  • 5 reacties
  • 82 Bekeken

  • heeft eerste post geplaatst
  • 1 reactie

Hoi.   sinds ca 1 maand probeer ik de port forwarding aan te zetten naar een camera systeem met een statisch IP adres. 

Bij alle voorgaande modems was dit geen probleem en eenvoudig te doen. 

De diverse topics heb ik gevolgd, in gesteld etc. , helaas zonder resultaat….   De diverse pogingen zijn. onder andere :

  • wan interface
  • poorten
  • protocollen
  • dmz
  • firewall

Op een of andere manier gaan de poorten niet open.    Waar kan dit aan liggen? Wie is het wel gelukt met deze software versie.  Jammer genoeg heeft de helpdesk een beperkte kennis en verwijst naar de topics.

mvgr. Edwin 

icon

Beste antwoord door yalerta 10 October 2021, 10:18

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Badge +19

Hallo @MJv2 

Hier staat alles nog eens uitgelegd dus loop het nog eens na.

Verder al de modem een herstart gegeven etc? Externe tools om te kijken of poorten open staan zijn niet altijd nauwkeurig, probeer de camera's eens te benaderen.

Reputatie 6
Badge +2

@MJv2

Welke camera probeer je te benaderen. (RTSP 554)

Poort 80 en 443 moet je niet op deze manier benaderen. Dit zijn standaard Internet poorten Je moet  poortmapping toepassen.

Heuh, pootmapping? Jazeker. Met poortdoorschakeling kom je binnen op bv. poort 58080 en dan weet de router dat het signaal op die poort doorgestuurd moet worden naar poort 80 van het IP adres dat je ingesteld hebt. b.v. 192.168.1.54.
In het mobiele (andere) apparaat stel je dan deze poort in als de externe toegang.ervoor. In het eigen netwerk stel je dat apparaat nog een keer in maar dan met het lokale adres 192.168.1.54

Vaak hebben leveranciers/merken van camera's een dDNS service. Hier meldt je de camera aan en wordt de verbinding opgezet via die “service”

Bovenstaande link bevat een uitleg met Hikvision camera's of NVR (netrecorder)
En hieronder een schermdump hoe dat eruitziet kan zien in Zyxel

 

Dat de camera’s/recorder een statisch adres hebben is nodig maar je moet deze statische adressen uit de DHCP range halen om botsingen of dubbele IP-s te vermijden.
Thuisnetwerken → LAN configuratie

Bij het hierboven getoonde plaatje worden de IP adressen vanaf 100 tot 254 automatisch uitgegeven en zijn de IP's van 2 t.e.m. 99 beschikbaar als VAST

p.s. Je hebt je interne ip adressen gemaskeerd, helemaal niet nodig omdat dit adressen zijn die zich in een zogenaamde prive range bevinden.
Bij het testen van dergelijke instellingen moet je de Wifi van je mobiel of dergelijke uitschakelen als die op hetzelfde netwerk thuis zit. 
 

Hoi Yalerta en Waqqas,

Bedankt voor jullie hulp.

De Hkvision DS-7604NI-SE/P is een netrecorder. Helaas werken deze instellingen ook niet. De net recorder blijft gesloten.  Bij elke poging probeer ik te pingen en via ivms-4500 de camera's te benaderen zonder resultaat.

Ik heb ook andere instellingen - en apparatuur gebruikt die bij  een ziggo abonnement  van mijn zoon wel werken.

Hebben jullie nog een laatste tip. 

 

mvgr.  Edwin

Reputatie 6
Badge +2

@MJv2 

Wat voor soort Internet verbinding ben je aangesloten, Glasvezel of DSL?

Topic uit de link doorgenomen?

En probeer je extern te benaderen, dus niet thuis via je telefoon waar de wifi nog ingeschakeld is.

Pingen? geen goede manier omdat pingen niet doorgestuurd wordt naar de NVR. Zelfs als de ping door zou komen op de NVR hoeft er geen reactie terug te komen als dit geblokkeerd/niet  ingeschakeld is in de NVR.

Reputatie 6
Badge +2

Iets en toonde een plaatje

 

Ter aanvulling op de geposte instellingen.

Poort 80, 443 en 554 zijn niet om te verbinden met ivms4500

80 en/of 443 zijn alleen nodig als je extern management van de recorder wil uitvoeren. B.v. via een laptop met een webbrowser als je op vakantie bent in Australie. Met management wordt bedoelt ALLES wat er in te stellen is. En dergelijke poorten open zetten doe je niet. (Alleen in uiterste noodzaak)

554 is alleen nodig als er een andere camera app de stream moet kunnen tonen, de zg. RTSP stream

Blijft over poort 8000 en juist die poort moet je doorschakelen (mapping) Maar als je graag wilt dat de rest van de wereld jouw NVR beelden probeert te bekijken, ga je gang.

Hkvision DS-7604NI video server IP adres  48888 - 48888 naar 8000 - 8000

 

Reageer