Beantwoord

[FAQ] T-Mobile SamenToon eerste reactie

128 reacties

Reputatie 1
Recent samen met mijn vriendin allebei een Go abonnement afgesloten. Bij de T-Shop werd ons verteld dat we, om de maximale korting van 5 euro te krijgen, een derde persoon met een T-Mobile nummer aan onze Samen groep dienden toe te voegen. Daarbij werd expliciet vermeld dat dit ook een pre-paid nummer mag zijn.

Nu blijkt echter dat we slechts 2,50 korting krijgen. Als ik deze forum thread zo doorlees zie ik dat er herhaaldelijk wordt gesproken over "3 abonnementen", wat suggereert dat pre-paid onvoldoende is om 5 euro korting te krijgen op de Go abonnementen. (En dat ze bij de T-Shop dus maar wat verzinnen?)

Kan iemand uitsluitsel geven over hoe het nu precies zit?
Hoi xnpu, welkom op het klantenforum.

Dat kan de T-Mobile website je geven, dit staat er namelijk:

Op deze pagina lees je meer over T-Mobile Samen.

Zou je kunnen aangeven bij welke T-Shop jullie zijn geweest? Dan kan een T-Mobile Moderator er feedback over doorgeven, om te voorkomen dat nog meer klanten verkeerde informatie meekrijgen.
Reputatie 1
Bedankt voor je antwoord - we gaan op zoek naar een derde abonnementhouder.

Zou je kunnen aangeven bij welke T-Shop jullie zijn geweest?

Dit was de T-Shop in Lelystad.
Graag gedaan, daar hangen we hier voor rond. ;)

Als extra tip: mocht je in je directe omgeving niemand kunnen vinden, dan zou je eventueel kunnen kijken in het algemene topic over het vormen van een Samen-groep, of op de besloten Facebook groep of iemand toevallig nog in de groep wil. (Als je daar zelf geen bezwaar tegen hebt natuurlijk.)
Hallo,

Ik ben in de markt voor een nieuw abonnement, nu zie ik deze 'Samen' korting van 5 euro waardoor het abonnement voor mij het voordeligste wordt t.o.v. andere providers.
Mijn vraag:

Als ik mijn abonnement aanvraag (bij een reseller als gsmweb/mobiel.nl), kan ik me dan direct aansluiten bij een groep en zo op mijn eerste factuur al 5 euro korting krijgen?

Wat als de samen actie over laten we zeggen 4 maanden stopt? zit ik dan zonder de 5 euro samen korting voor 20 maanden? Dat zou ik niet fijn vinden...
Reputatie 4
Hoi Mark,

Leuk dat je voor team magenta kiest! :D

T-Mobile Samen is een vast, extra onderdeel van onze diensten en service. Dat gaat zeker niet verdwijnen. Wij willen juist dat onze klanten genieten van extra gratis voordeel. Zo zijn wij! 🆒

Het maakt niet uit via welke weg je een T-Mobile abonnement afsluit, je mag altijd gebruik maken van T-Mobile Samen. Hoe sneller je ervoor aanmeldt, hoe sneller je kan profiteren van de factuurkorting. Ik kan je niet garanderen dat het al op de eerste factuur zal worden verwerkt, maar zeker wel de volgende! Op het moment dat je je ervoor hebt aangemeld via My T-Mobile, kan je ook zien wanneer de korting in zal gaan. Vanaf die datum ontvang je elke maand heerlijk de korting.

Heb je nog meer vragen, dan staan wij voor je klaar!
Reputatie 1
Kan ik mijn cadeau 500 mb ook in het buitenland gebruiken???
Reputatie 6
Badge +17
Hoi Harm,

Leuk dat je hier jouw vraag stelt! De 500MB van T-Mobile Samen zijn extra diensten vanuit T-Mobile en vallen daarom niet onder de nieuwe regulering van roaming in de EU. Deze MB's zijn dus alleen in Nederland en niet in de EU te gebruiken. Jouw internetbundel die je standaard bij jouw abonnement hebt zitten is wel te gebruiken in de EU. In dit topic vind je meer informatie over de wijzigingen per 13 juni.

Geniet van het mooie weer! En als je nog vragen hebt, stel ze gerust!
Reputatie 1
Dankjewel Thalina. Ik heb nog een vraag als mijn databundel op is in het buitenland. Moet ik dan een kaart kopen? Hoe gaat dat.
Reputatie 7
Badge +20
Hi Harm,

Als je databundel op is in het buitenland dan kun je een MB-aanvuller kopen via My T-Mobile. Je bent dan gelijk weer online! In het FAQ topic die Thalina heeft gedeeld kun je alle informatie vinden. 😉
Reputatie 2
Ik heb mijn schoonouders ook klant gemaakt van T-Mobile en die willen natuurlijk vanaf de eerste factuur ook gebruik maken van de 5euro korting. Alleen kan ik ze pas toevoegen als het nummer ook daadwerkelijk is geporteerd, maar dan is de eerste factuur al verstuurd! Is het mogelijk om ze al toe te voegen of kan dit ook met terugwerkende kracht?
Reputatie 4
Badge +17
Hey Mark,

Goed dat je hier van tevoren contact over opneemt.

Zodra hun nummer actief is bij ons kan je ze gelijk toevoegen aan je T-Mobile Samen groep. De factuur wordt niet direct bij de ingang van het contract opgemaakt. Je hebt dus een paar dagen de tijd om ze toe te voegen zodat ze op hun eerste factuur ook de korting ontvangen. Mochten ze de korting toch niet hebben ontvangen terwijl je ze wel direct hebt toegevoegd aan de groep, dan zorgen wij er natuurlijk voor dat ze allebei de korting alsnog ontvangen.

Ik hoop dat je zo voldoende bent geïnformeerd!
Ik citeer:
"Ik zit nu in een T-Mobile Samen-groep. Wat verandert er voor mij door de wijzigingen van 3 april?

Verberg inhoud
Heb je een Go-abonnement, en zit je in een groep met twee (of meer) andere abonnementen?
Dan krijg je vanaf nu iedere maand € 5,- extra korting. Heb jij geen Go-abonnement, of heb je niet voldoende groepsleden met een abonnement, dan verandert er niets voor je."

Nu zit ik zelf als beheerder in de groep met 2 anderen leden. Waarom krijgen wij nog steeds maar €2,50 korting in plaats van de €5,- korting? Onze groep bestond al voor deze wijziging.
Reputatie 7
Badge +20
Hi Edwernars,

De €5 korting is alleen bedoeld voor Go-abonnementen. Zij kunnen namelijk geen keuze maken uit andere cadeau's zoals T-Mobile Extra punten of 500MB. Ik zie dat jij gebruik maken van een Stel Samen & Stel Bij abonnement en dus krijg jij €2,50 korting.

ik hoop dat je nu meer duidelijkheid hebt. 🙂
Reputatie 3
Ik heb een vraagje over T-Mobile Samen op een Stel Samen & Stel Bij abonnement zonder databundel. Je kunt hierbij als maandelijks cadeau kiezen voor 2,50 korting, maar ook voor 500 MB. Het staat me bij dat in de begintijd deze bundel alleen bruikbaar was tegen 64 kbit/s als je geen databundel had en het dus geen nut had om dit cadeau te kiezen. Is dat nu nog steeds zo? Of krijg je nu wel de volle snelheid? Tevens ben ik benieuwd of deze 500 MB ook in de EU bruikbaar is. Weet iemand dit?
Reputatie 7
Badge +20
Hi Alexander,

Bij een Stel Samen & Stel Bij abonnement kun je de 500MB wel kiezen zonder databundel. Bij de keuze van het cadeau van 500 MB krijg je altijd de volledige datasnelheid, onafhankelijk van je databundel. De bundel is alleen geldig in Nederland en dus kun je hem niet gebruiken in de EU.

Ik hoop dat je nu meer duidelijkheid hebt. 🙂
Reputatie 3
Hi Hajar, bedankt voor je reactie! Helemaal duidelijk zo.
hoi,

Wat gaat er, met introductie van de 'Alles onder 1 Dak' actie, veranderen voor t-mobile samen groepsleden die verschillende abonementen hebben? (go 5GB/10GB/unl)
Begrijp ik het goed dat je bij verlengen van je abo na 29 jan nog max in de groep kan blijven ? Maw woorden mij korting vervalt en die voor de andere leden kan ook wijzigen, dan wordt vodafone incl ziggo korting en voordelen wel een stuk interessanter voor mij en mijn groepsleden.
Reputatie 7
Badge +20
Hi allemaal,

Bedankt voor jullie vragen. Ik begrijp dat jullie meer duidelijkheid willen en die geef ik jullie ook graag! Als je niet verlengt dan verandert er helemaal niks! Deze verandering geldt alleen voor contracten die zijn afgesloten na 29 januari. Je blijft dus gewoon in je groep. Als de beheerder van de groep verlengt dan houden groepsleden minimaal 6 maanden hun korting. 6 maanden nadat het nieuwe abonnement is gestart van de beheerder, wordt iemand anders in de groep automatisch beheerder en ben je niet langer onderdeel van de groep. Op die manier blijft de groep nog steeds bestaan, zolang de groep nog aan de voorwaarden van minimaal 2 abonnementen voldoet. Daarnaast kunnen er nog leden worden toegevoegd aan de groep (als die nog het geschikte abonnement hebben). In dit topic kun je alle informatie vinden over de verandering van T-Mobile Samen.

Als jullie nog meer vragen hebben kun je ze in dat topic stellen. 🙂
Reputatie 7
Badge +20
[Update 20 maart 2018]

Je kunt met een Go-abonnement (afgesloten vóór 29 januari 2018) nu ook kiezen voor extra data. Als er 2 abonnementen in de groep zitten kun je kiezen voor 1 GB extra data per maand. Heb je 3 of meer abonnementen in de groep? Dan kun je zelfs voor 2 GB extra kiezen! 🙂

De extra GB's worden verbruikt voor je aan jouw databundel begint. Deze extra GB's zijn alleen in Nederland te gebruiken en worden niet opgespaard. Ze zijn daarnaast alleen beschikbaar bij Basic, Next en Up, omdat Unlimited natuurlijk al onbeperkt data heeft! 😉

Als er nog vragen over zijn, let us know!
Ik ben beheerder in Tmobile samen groep en heb 2 mensen in groep(met mij erbij dus 3). Tel ik dan ook mee of is dat alleen die 2 mensen die ik in groep heb? En is dat vanaf 2 mensen dat je korting krijgt? En als je 2 mensen hebt(1 met tmobile abbo en 1 met prepaid tmobile) in groep hoeveel krijg ik korting? Alvast bedankt voor de info.
Jammer geen reactie
Reputatie 7
Badge +19
Hoi Smilja48,

Allereerst excuses, wij hebben dit berichtje over het hoofd gezien! Natuurlijk helpen wij je graag met al jouw vragen, ik kijk dus nu meteen met je mee!

Ik zie dat jij gebruikmaakt van een Basis sim en daarvoor geldt dat je samen met één (of meer) andere abonnementen in een groep moet zitten om korting te krijgen. Het is dus inderdaad vanaf 2 mensen geldig. Ik zie dat jullie nu met 4 personen in een groep zitten, dus dat is helemaal goed! Je kunt alles nog even rustig nalezen op deze pagina, waar alles nog eens duidelijk op een rijtje staat.

Heb je meer vragen, stel ze dan ook gerust!
Hoi Jaimy. Bedankt. Dus ik krijg 2,50 korting per maand vanaf begin mei? Gr

Reageer