Beantwoord

Verbinding valt regelmatig weg, alleen aan/uit zetten helpt (Draytek Vigor 2132FVn)


  • heeft eerste post geplaatst
  • 1 reactie

Onlangs heb ik een nieuwe Draytek Vigor 2132FVn gekregen omdat bij de oude regelmatig de verbinding wegviel, vaak zelfs dagelijks. Daarbij is ook de voeding vervangen.

Inmiddels is dit ook bij het nieuwe modem het geval. Het enige dat helpt is het modem uitzetten, 10 seconden wachten en weer aanzetten. Ik heb wel eens langere tijd gewacht, maar de verbinding is nooit spontaan teruggekomen.

Ik heb geen enkele instelling aan het modem gewijzigd, dus daar kan het niet aan liggen.

Veel domotica (lampen, ring deurbel, etc) is afhankelijk van een werkende, solide verbinding. Als ik nu een paar dagen weg ga, dan weet ik zeker dat ik na verloop van tijd m’n huis niet meer kan bereiken online.

En met dat nieuwe tv platform (géén verbetering), kan ik gelijk weer opnieuw inloggen.

Ik denk er nu maar aan om een ouderwetse klokschakeling te plaatsen die iedere dag een paar keer een minuutje het modem van de stroom haalt.

Of is er een betere oplossing?

 

 

 

icon

Beste antwoord door Jason 28 July 2021, 16:28

Bekijk origineel

64 reacties

Goedemiddag,

Ook bij mij valt de router meerdere keren per dag uit, omdat te verhelpen moet ik het altijd resetten.

is het mogelijk om deze ook om te ruilen ? 

 

Met Vriendelijke Groet,

 

Azmat 

Reputatie 7
Badge +4

Hi @Azmat33, heel goed dat je dit aangeeft! Hier gaan we inderdaad iets aan doen. Zojuist heb ik bij onze technische dienst aangeklopt met het verzoek om het modem dat je nu hebt te swappen naar een Zyxel modem. Je hebt hier ook een bevestiging van gekregen per mail. Zodra dit verzoek is goedgekeurd, dan kun je de bestelling volgen in je My T-Mobile Thuis omgeving: https://thuismy.t-mobile.nl/bestellingen. Laat je het weten of je met het nieuwe modem van deze problemen af bent? 😊

Sinds deze week heb ik, na jaren zonder enig issue, dezelfde problemen. Sinds afgelopen dinsdag heb al 3 keer met wegvallend internet gezeten en alleen uit- en aanzetten van de Draytek helpt. Ik zou ook graag een omruiling of andere passende oplossing krijgen. Thanks alvast! :)

Reputatie 7
Badge +6

@Boarder72 Ik ga ervoor zorgen dat er een nieuw Zyxel modem jouw kant op komt! Je dient ook weer opnieuw een afspraak te maken met Guidion voor de installatie, omdat dit type modem iets anders werkt qua aansluiting dan de Draytek. Hopelijk zijn de problemen hierna voor jou ook opgelost! 😀

Reputatie 1

Hoi,

ook bij mij valt regelmatig de verbinding weg en is alleen te herstellen door de 11 jaar oude vigor 2132FVn even van de stroom te halen. Soms zelfs 2x per uur. Ook erg storend vanwege de smart-inrichting thuis die afhankelijk is van een stabiele WiFi.

Graag een swap! Alvast dank,

René

Reputatie 7
Badge +2

Hi @deijko,  ik wil dat je optimaal van een stabiel netwerk kunt genieten. Ik heb zojuist de swap in gang gezet. Er komt een nieuw modem jouw kant op! Voor nu wens ik je nog een fijne dag.

Reputatie 1

Top! Bedankt Tommie.

Reputatie 1

Beste Tommie,

kun je voor mij nog een werkorder aanmaken voor een monteur? De eerste afspraak moest gecancelled worden en Guidion vertelde me dat er nu eerst een nieuwe werkorder moet komen voor de installatie van het nieuwe modem. Alvast bedankt!

Reputatie 7
Badge +6

@deijko Huh waarom moest de eerste afspraak gecanceld worden? De afspraak kon gewoon ingepland worden voor de installatie van het modem. Ik heb nu een nieuwe werkorder ingelegd. Graag deze niet cancellen en inplannen voor een datum nadat het modem binnen is. Je ontvangt hier zo een sms/e-mail van met de afspraaktool. 

 

 

Reputatie 1

De afspraak was ingepland voordat het modem geleverd was. Vandaar. Inmiddels nieuwe afspraak ingepland.

Goedendag,

Ik heb zoals meerdere gebruikers vaak problemen met zowel bedraad als draadloos internet. Smart TV en andere slimme apparaten werken instabiel. Internet pagina’s laden traag en de wifi printer verbind niet altijd. De PS5 laat regelmatig een zeer trage upload (bedraad) zien waardoor sommige games niet te spelen zijn. Meestal is het na een reset van het modem weer een tijdje goed.

M.v.g. Arno

Reputatie 7
Badge +15

Goedemiddag @Arno Hoeflak, van harte welkom op de Community! 🙋‍♂️

Heb jij toevallig ook het Draytek modem thuis in gebruik? Zo ja, dan ruil ik deze met alle plezier om voor een Zyxel T50 + Media Converter. Zo heb je straks nergens meer last van. 

UPDATE: ik kan het inmiddels weer zelf inzien. Ik ruil de Draytek gelijk om! 😉 De Draytek mag straks, na aansluiting van de vervanging, bij het grofvuil gezet worden. Maak straks de afspraak met Guidion om de nieuwe glasvezelapparatuur te laten installeren. Alvast veel plezier toegewenst!

Goede middag,

Voor het eerst op de community, ook ik heb problemen met de Draytec, helaas was dit toen ik in het buitenland was en had vervolgens geen verbinding meer met thuis. Vandaag moest ik weer resetten, zou fijn zijn als ik ook een Zyxel zou kunnen krijgen.

Groet Kadoos.

Reputatie 7
Badge +2

Welkom @Kadoos op onze Community! Hopelijk heb je genoten van je tijd in het buitenland. Ik heb de modem swap meteen voor je in gang gezet. Er moet hiervoor wel een monteur langskomen om het te installeren, in verband met de Media Converter. Je ontvangt hier een bericht over. Voor nu een fijne dag gewenst.

Reageer