Beantwoord

Beeld kwaliteit schakelt over na update TM TV

  • 18 augustus 2020
  • 57 reacties
  • 1934 Bekeken


Toon eerste reactie

57 reacties

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @robjanss en @firecaps30, hebben jullie toevallig een bepaalde configuratie aan-/uitstaan in de smart TV zelf die de resolutie terugzet? 

Welke TV's gebruiken jullie? 

Ik vermoed dat er iets anders speelt waardoor de handmatige settings niet opgeslagen/toegepast worden. Zouden jullie de TV's kunnen resetten (niet de boxen)?

Reputatie 1

Hi @Jason,

Ik heb hier zelf ook een topic ooit over geopend: 

 

Ik geloof niet dat het aan mijn TV’s ligt, dat was het toen ook niet. Het zijn een Samsung 4K van 5 jaar oud, en een van een jaar of 8-9.

De hele TV/Box/Modem reset en kabel vervang carrousel wil ik best wel weer doen, maar dat was het toen ook niet. En ook nu ben ik haast zeker dat het software is.

Hallo Jason,

 

Ik heb niet de hele TV reset maar wel opnieuw de bron aangemaakt. Hierna lijkt het probleem opgelost.

2 dagen geen issue meer gehad. Wellicht heeft een software update van mijn Samsung 49Q70R de problemen veroorzaakt.

Oplossing voor mij was dus de bron opnieuw aanmaken.

 

Groeten Rob

Reputatie 7
Badge +7

Dat is een geweldige oplossing @robjanss, bedankt dat je deze deelt! 

@firecaps30 Lukt het met bovengenoemde tip?

Reputatie 1

Die optie heeft mijn TV niet.. zo kijk ik in 1080p in de ochtend en in de middag zet ik de TV en box weer aan en is het 576p

Reputatie 7
Badge +8

Hi @firecaps30, ik kan mij herinneren dat dit bij jou inderdaad al een hele speelt en ik zou er graag wat dieper induiken. Gebeurt het wisselen van resolutie bij alle zenders en programma’s of zijn het specifieke uitzendingen? Zo ja om welke zenders en programma’s gaat het dan? Als het bij alle zenders gebeurd zou je dan eens willen beschrijven hoe de TV Box aangesloten is op de TV en welke andere apparatuur je eventueel nog gebruikt? We hebben dit ongetwijfeld al eens eerder besproken maar ik zou toch opnieuw weer een poging willen wagen, we hebben tot nu toe nog geen andere signalen dat het niet zou werken na de laatste update dus ik zoek het graag verder uit!

Ik van de week maar weer eens gebeld... alles gepowerflipped.. dag later weer lage resolutie.. alles is direct aangesloten op samsung q95t en aangelegd door tmobile zelf.. ging 2 dagen goed en inmiddels weer opgestart met lage resolutie.. schiet niet op zo..

Reputatie 1

Hi @firecaps30, ik kan mij herinneren dat dit bij jou inderdaad al een hele speelt en ik zou er graag wat dieper induiken. Gebeurt het wisselen van resolutie bij alle zenders en programma’s of zijn het specifieke uitzendingen? Zo ja om welke zenders en programma’s gaat het dan? Als het bij alle zenders gebeurd zou je dan eens willen beschrijven hoe de TV Box aangesloten is op de TV en welke andere apparatuur je eventueel nog gebruikt? We hebben dit ongetwijfeld al eens eerder besproken maar ik zou toch opnieuw weer een poging willen wagen, we hebben tot nu toe nog geen andere signalen dat het niet zou werken na de laatste update dus ik zoek het graag verder uit!

Hoi Brian,

Heb gebeurt nooit als de TV box al aan staat dat de resolutie opeens wisselt. Ik zet de TV aan, dan de TV box en dan heb ik óf 1080p óf 576p. Ik kan dan de stroom van de box afhalen, maar ook dat is geen garantie dat ik dan meteen 1080p heb.

Het maakt niet uit op welke zender de TV box staat bij het uit- en dan weer aanzetten, ook de tijd daartussen maakt niet uit. Ik heb op de TV nog een PS4 aangesloten en een media PC, beide met HDMI. Ook als er geen andere apparaten op de TV aangesloten zijn doet het probleem zich ook nog voor. Een andere  HDMI kabel heb ik ook al geprobeerd, net als de TV box resetten, andere HDMI poorten proberen, etc. Dit heb ik in de afgelopen 2/3 weken gedaan, dus recent.

 

 

Reputatie 6
Badge +2

@firecaps30 ik heb niet het hele draadje gelezen, maar heb je al eens geprobeerd de resolutie op de TV box in te stellen op 1080P - 50Hz? Dit kan in het Instellingen menu dat onder ‘Account’ te vinden is. In principe zou je dan de resolutie ‘hard’ in moeten stellen op de TV Box en daardoor dit probleem niet meer moeten ervaren.

Reputatie 1

@firecaps30 ik heb niet het hele draadje gelezen, maar heb je al eens geprobeerd de resolutie op de TV box in te stellen op 1080P - 50Hz? Dit kan in het Instellingen menu dat onder ‘Account’ te vinden is. In principe zou je dan de resolutie ‘hard’ in moeten stellen op de TV Box en daardoor dit probleem niet meer moeten ervaren.

Ja, dat heb ik al eens geprobeerd en ook over gepost. En dat werkt dus niet, ik kan de resolutie wel aanpassen maar er gebeurt dan niks. 

Reputatie 7
Badge +7

Goedemorgen @firecaps30, het modem staat nu 29 dagen onafgebroken aan, zou je deze eens op de “herstart zonder internetkabel”-manier willen rebooten? We hebben dit al eens doorlopen in december en begin januari, maar ik wil zeker weten dat het in de laatste maand niet hieraan gelegen heeft. Ook al is dit in het verleden niet de magische oplossing geweest die we zochten, is dit een belangrijke stap.

Zijn er in januari software updates geweest die je op de Samsung TV's hebt geïnstalleerd? 

Zodra bovenstaande stappen genomen zijn, zal ik het meteen doorzetten naar de technische dienst. Wederom alvast bedankt voor je medewerking!

 

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @Tenktenk, een laatste check: ik zie veertien apparaten aangesloten op LAN-poort één achterop het modem. Kun je die apparaten één voor één afkoppelen en de switches ertussenuit halen en dan op één van de LAN-poorten direct de bekabelde TV Box aansluiten, alsjeblieft? Wanneer dit gebeurd is, krijg je dan nog steeds de te lage resolutie gepusht?

Reputatie 1

Hoi @Jason,

Ik heb al het bovenstaande geprobeerd en even een paar dagen aangekeken. Helaas geen effect, ik had eerst 1080p maar na een aantal keer de TV box uit en aan zetten (niet achter elkaar maar echt wanneer we TV gaan kijken of de TV uitzetten) weer 576p.

De TV zelf heeft geen software updates gehad.

Hoi @Tenktenk, een laatste check: ik zie veertien apparaten aangesloten op LAN-poort één achterop het modem. Kun je die apparaten één voor één afkoppelen en de switches ertussenuit halen en dan op één van de LAN-poorten direct de bekabelde TV Box aansluiten, alsjeblieft? Wanneer dit gebeurd is, krijg je dan nog steeds de te lage resolutie gepusht?

Hi Jason,

 

Begrijp je mijn casus niet? IPTV zit direct aangesloten op de Tmobile modem (zonder switches e.d.).. Switch wordt gebruikt om vanuit de tmobile modem te splitsen tussen de internetopties op de TV, chromecast ultra bekabeld en Fritzbox (van Tmobile). Alles is aangelegd door Guidion (vanuit Tmobile). Alle internetfuncties werken goed in huis. Daar heb ik nooit klachten over.. Alleen over het terugvullen naar SD? De apparaten die je ziet, zijn veelal via Wifi verbonden op de Fritzbox (Sonos apparatuur, mobiele telefoon(s), Ipad(s)). Ik begrijp niet helemaal wat de switch mbt. internetfuncties ervoor zorgt dat IPTV niet werkt? Daarnaast wordt er bij het terugvallen niet excessief gedownload of andere interfuncties gebruikt. De gezochte relatie begrijp ik niet? Waarom zou ik al mijn internet apparatuur moeten ontkoppelen?

Hoi, ik heb het zelfde probleem bij Samsung tv en entone box.

Elke paar dagen een power Flip is mega irritant.

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @firecaps30, omdat het probleem niet direct oplosbaar is, heb ik het wederom doorgezet naar onze technische dienst. Zij staan in direct contact met de IT-afdeling en de overkoepelende technische specialisten. Het probleem is al meermaals bekeken en onderzocht en zou met de workaround van het vastpinnen op 1080i en 50Hz oplosbaar moeten zijn, maar dit werkt onder andere bij jou niet. Daarom gaat er nu op individueel niveau naar gekeken worden zodat ook jij een oplossing voor handen krijgt. Sorry voor het ongemak!

Hoi @Tenktenk, excuses voor mijn verkeerde bewoording en bedankt voor de opheldering van jouw setup! 

Ik zie dat het modem al 20 dagen onafgebroken online is, zou je deze via de herstart zonder internetkabel manier willen herstarten alsjeblieft? Dan kan ik dit meteen doorgeven en ook voor jouw casus een ticket aanmaken.

Hoi @hmbentlage, graag pak ik ook jouw case op, daarom heb ik een lijnmeting gedaan. Daarin zie ik dat het modem al 55 dagen aanstaat. Zou jij ook via bovengenoemde methode het modem en de TV Box willen herstarten? Dan pakken we het vervolgens zo snel mogelijk op met de specialistenafdeling en IT. 

 

Hoi @firecaps30, omdat het probleem niet direct oplosbaar is, heb ik het wederom doorgezet naar onze technische dienst. Zij staan in direct contact met de IT-afdeling en de overkoepelende technische specialisten. Het probleem is al meermaals bekeken en onderzocht en zou met de workaround van het vastpinnen op 1080i en 50Hz oplosbaar moeten zijn, maar dit werkt onder andere bij jou niet. Daarom gaat er nu op individueel niveau naar gekeken worden zodat ook jij een oplossing voor handen krijgt. Sorry voor het ongemak!

Hoi @Tenktenk, excuses voor mijn verkeerde bewoording en bedankt voor de opheldering van jouw setup! 

Ik zie dat het modem al 20 dagen onafgebroken online is, zou je deze via de herstart zonder internetkabel manier willen herstarten alsjeblieft? Dan kan ik dit meteen doorgeven en ook voor jouw casus een ticket aanmaken.

Hoi @hmbentlage, graag pak ik ook jouw case op, daarom heb ik een lijnmeting gedaan. Daarin zie ik dat het modem al 55 dagen aanstaat. Zou jij ook via bovengenoemde methode het modem en de TV Box willen herstarten? Dan pakken we het vervolgens zo snel mogelijk op met de specialistenafdeling en IT. 

 

Ik heb alles gisteravond gepowerflipped en toen was weer 1080I, toen ik opstond en nieuws aanzetten weer terug op SD.

Reputatie 4
Badge +2

Dank je wel voor de terugkoppeling, @Tenktenk! Ik ga dit graag voor je aanmelden bij onze technische dienst, maar kan op dit moment geen verbinding maken met de TV Box. Om er zeker van te zijn dat de technische dienst de casus oppakt, moeten zij ook de TV Box kunnen bekijken. Ben je in de mogelijkheid om de bekabeling te controleren? Mocht dit nog niet het gewenste resultaat geven, dan zet ik het meteen door. Ik hoor het graag van je!

Dank je wel voor de terugkoppeling, @Tenktenk! Ik ga dit graag voor je aanmelden bij onze technische dienst, maar kan op dit moment geen verbinding maken met de TV Box. Om er zeker van te zijn dat de technische dienst de casus oppakt, moeten zij ook de TV Box kunnen bekijken. Ben je in de mogelijkheid om de bekabeling te controleren? Mocht dit nog niet het gewenste resultaat geven, dan zet ik het meteen door. Ik hoor het graag van je!

Op dit moment gaat dat niet lukken. Dat wordt morgen. Ik heb vanmorgen nog journaal gekeken (op SD wederom).. hij is gewoon online dus.. gisteravond na powerflip weer op 1080P voetbal kunnen kijken.  sochtends weer terug op SD.

Dank je wel voor de terugkoppeling, @Tenktenk! Ik ga dit graag voor je aanmelden bij onze technische dienst, maar kan op dit moment geen verbinding maken met de TV Box. Om er zeker van te zijn dat de technische dienst de casus oppakt, moeten zij ook de TV Box kunnen bekijken. Ben je in de mogelijkheid om de bekabeling te controleren? Mocht dit nog niet het gewenste resultaat geven, dan zet ik het meteen door. Ik hoor het graag van je!

Hij staat aan. Wel weer op SD.. Maakt dat nog uit? Moet hij eerst weer gepowerflipped worden? Ik ben vandaag thuis. 

Niks meer vernomen???

Reputatie 7
Badge +7

Goedemorgen @Tenktenk, sorry voor de late reactie: ik ben sinds gisteren weer terug na verlof en heb meteen jouw casus doorgezet naar de technische specialisten. Zij pakken het verder op en zullen dit bespreken met het TV team. 

De huidige, gemiddelde verwerkingstijd bedraagt drie tot zes dagen. Dat betekent dat jouw casus binnen die periode in behandeling wordt genomen, jammer genoeg betekent dat niet per definitie dat het binnen dat tijdsbestek ook daadwerkelijk opgelost zal zijn. Ik hoop oprecht dat alle individuele zaken hieromtrent snel worden opgelost want dat resolutieprobleem leek eerder al hersteld te zijn.

Bedankt voor je geduld en mocht ik in de tussentijd ergens bij kunnen helpen, laat het dan zeker weten.

Reputatie 1

Wat voor mij de snelste manier is, is om te TV box even een paar keer op stand-by te zetten en weer aan tot ik 1080p heb.

Goedemorgen @Tenktenk, sorry voor de late reactie: ik ben sinds gisteren weer terug na verlof en heb meteen jouw casus doorgezet naar de technische specialisten. Zij pakken het verder op en zullen dit bespreken met het TV team. 

De huidige, gemiddelde verwerkingstijd bedraagt drie tot zes dagen. Dat betekent dat jouw casus binnen die periode in behandeling wordt genomen, jammer genoeg betekent dat niet per definitie dat het binnen dat tijdsbestek ook daadwerkelijk opgelost zal zijn. Ik hoop oprecht dat alle individuele zaken hieromtrent snel worden opgelost want dat resolutieprobleem leek eerder al hersteld te zijn.

Bedankt voor je geduld en mocht ik in de tussentijd ergens bij kunnen helpen, laat het dan zeker weten.

 

Jason het zou verholpen moeten zijn. Maar helaas ondanks resets en dat hij in het menu op 1080 staat blijft het beeld toch weer terug vallen naar SD 576. Alleen powerflip of reset helpt dan. Kunnen jullie  [Ticket#2021030211000323] weer openzetten? Vreselijk irritant zeg.

Reputatie 5
Badge +2

Hi @Tenktenk,

Allereerst bedankt dat je ons op de hoogte brengt en sorry dat dit nog speelt! Merkte je wel enige dagen of uren verbetering nadat wij met deze mail waren gekomen? Ik heb het onderzoek gelijk heropend en wij gaan absoluut niet rusten totdat dit opgelost is. Het enige lastige is wel dat dit een diep en zeldzaam probleem blijkt te zijn en daardoor vermoed ik dat er nog meer uitgezocht moet worden. Wij doen onze uiterste best en dit gaat goedkomen!

Reageer