Beantwoord

Jullie ervaringen met de TV Box afstandbediening(en)

 • 1 november 2017
 • 31 reacties
 • 3122 Bekeken

Hoi, mijn naam is Skid. Ik ben werkzaam bij T-Mobile thuis als interactie ontwerper. Dagelijks zijn we met ons TV-team bezig met het zoeken naar verbeteringen aan onze TV-dienst. Op dit moment zijn we aan het kijken naar de huidige afstandsbedieningen die we meeleveren met de TV-boxen.

Nu ben ik erg benieuwd hoe de huidige afstandsbedieningen jullie bevallen? Als klanten weten jullie als geen ander wat er fijn, vervelend en of onlogisch is aan het gebruik van de huidige afstandsbediening(en). Ik heb een 5 tal vragen die ik jullie voor wil leggen.

Bedankt voor de moeite! :)

1) Welke TV Box(en) heb je op dit moment thuis?
2) Hoe bevalt de huidige TV Box afstandsbediening?
3) Gebruik je naast de TV Box afstandsbediening ook nog andere afstandsbedieningen?
4) Als je drie dingen direct zou mogen toevoegen of veranderen aan je huidige TV Box afstandsbediening, welke zouden dat zijn?
5) Wat zijn de drie functies van je huidige TV Box afstandsbediening waar je niet zonder kan?
icon

Beste antwoord door SkidTmobile 20 november 2017, 17:27

Bedankt allemaal voor jullie waardevolle reacties. We zullen jullie informatie meenemen in het verdere keuzeproces voor de afstandbediening. Hier kan ik nog weinig over kwijt helaas 🙂De afgelopen twee weken heb ik met veel interesse jullie reacties gelezen. Deze bevestigde soms onze aannames(wisselen tussen radio en tv is op dit moment lastig) en helpen ons beter onderbouwde keuzes te maken.
Bekijk origineel

31 reacties

1) De Entone Amulet.
2) Prima.
3) Die van de TV wordt sporadisch gebruikt voor de TV-instellingen e.d., verder niet.
4) Een radioknop zou leuk zijn.
5) De pauze-knop, record en menu. (En als bonus: het zwarte kleurtje. 😉 )
Reputatie 7
Badge +10
De Afstands bediening, is met de huidige STB's goed te bedienen.
Het enige is denk ik een radio knop.

Wat wel ontbreekt in de handleiding is hoe je de source knop kan instellen zodat je kan schakelen tussen de HDMI kanalen op de tv.
Reputatie 3
Badge +13
1) Entone Amulet met opname functie en de Entone zonder opname.
2) Soms traag, dan kan ik 20x op de knop drukken en dan verschijnt er pas iets. Vooral als het apparaat net opgestart of lang (1-2 uur) niet gebruikt is, is het niet vooruit te branden.
3) Ja, die van de TV voor smart-diensten zoals TuneIn, Spotify, internetbrowser etc. en de soundbar-afstandbediening.
4) Een radio/tv button, infrarood weg en vervangen door wireless signalen. Daarbij mag de indeling ook wel aangepakt worden. In het eerste oogopzicht is het niet duidelijk om bij alle functies te komen. Zoals het vooruit- en terugspoelen. Je zou verwachten dat in het midden de play/pauze knop zit, links en rechts daarvan vooruit- en terugspoelen, maar dat zit juist ergens anders.
Mijn opa en oma hebben ook T-Mobile Thuis en die weten echt niet hoe ze bijvoorbeeld in het menu een aflevering opnieuw moeten starten of de radio even opzetten. Dat zijn al teveel handelingen voor een simpel stukje functionaliteit.
5) Opname, gids en menu.
Reputatie 1
1) Amulet
2) Redelijk tot goed.
3) Tv afst.bed. om geluid beter te regelen. De tv box bediening laat geluid niet goed regelen.
Te grote sprongen tussen zach, wat harder enz.
4) Meer tijd ruimte tussen het indrukken van de knop.
Druk je bv 1 in moet je vlug loslaten want anders krijg je 11 of 111.
Als je fe langzaam drukt gaat het ook verkeerd.
Een radioknop xou inderdaad fijn zijn.
5) De mute knop, ok, menu.
5)
Reputatie 7
Badge +10
Hallo Jduy,

Heb je de afstandsbediening gekoppeld aan je tv of zit deze nog aan de amulet ?
Reputatie 1
zit aan de tv box, maar de tv afstandsbediening werkt nog op de tv,Dus hard zacht werkt beter met de tv bed. Ik heb de tv bed. toch nodig voor diverse dingen,bv input van tv, hoofdtelefoon, diverse menu instellingen van de tv, die niet met de tvbox bed. te regelen zijn.
Ik ben blij dat beide afst.bed. te gebruiken zijn.
Reputatie 2
1) Welke TV Box(en) heb je op dit moment thuis?
Beide met hdd en zonder hdd
2) Hoe bevalt de huidige TV Box afstandsbediening?
Redelijk, reageert soms traag. na de update van gisteren lijkt dit enigszins verbeterd.
Vodafone stickers op apparaten en ontvangers T-Mobile software erop :S
3) Gebruik je naast de TV Box afstandsbediening ook nog andere afstandsbedieningen?
Ja TV voor switchen naar ander HDMI kanaal
4) Als je drie dingen direct zou mogen toevoegen of veranderen aan je huidige TV Box afstandsbediening, welke zouden dat zijn?
Ben er inmiddels al goed aan gewend, echter is er met de gehele TV ervaring nog een grote sprong te maken. KPN en de dochters hebben qua gebruikerservaring een veel betere configuratie. Reactie van afstandsbediening op decoder, veel meer functionaliteiten op de ontvangers en niet meer de zo jaren 80 HDD in het apparaat.
5) Wat zijn de drie functies van je huidige TV Box afstandsbediening waar je niet zonder kan?
Eenvoudig switchten tussen radio en tv
Snel naar uitzending gemist en of opnames afspelen
Switchen tussen verschillende hdmi output kanalen op de tv.
1) Entone Kamai
2) Niet, direct aan de kant gegooid (in de bak) en mijn oude mobiel bijgewerkt naar Entone aansturing.
3) Alleen mijn oude mobiel met app: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tekoia.sure.activities zodoende dus ook TV aansturing en volledig vrije knoppenindeling.
4) UI, omhoog / omlaag is soms vrij tegenstrijdig t.o.v. nummering. Ook door favorieten/instellingen heen gaan is niet de meest logische indeling. Een PIP of SBS zou ook mooi zijn... Iets met Ziggo sport :P
5)
- Favorieten (voor het schonen van alle ongewenste zenders)
- Terug knop naar laatste zender
- Guide
Hey Skid,

Toevallig ben ik de afgelopen week of twee bezig geweest met het zoeken naar (of ontwerpen van) de perfecte afstandsbediening. Ik heb talloze forums doorgespit, de huidige en oude afstandsbedieningen van alle providers op een rijtje gezet en op vage Chinese sites het aanbod bekeken.

Misschien is het leuk om onze bevindingen en ideeën samen te voegen om zo de perfecte afstandsbediening voor T-Mobile Thuis te creëren! Jij hebt wellicht ook contact met leveranciers en weet gerust meer over wat de mogelijkheden zijn.

Over de afstandsbediening van de Entone ben ik over het algemeen zeer tevreden. Om je vijf vragen maar even te beantwoorden:

1) Ik maak gebruik van twee Entone ontvangers: één met en één zonder opnamefunctie. De TV-box mét opnamefunctie gebruik ik het vaakst.

2) De huidige afstandsbediening (Entone Stylus) bevalt prima. In het begin was ik minder tevreden, omdat ik toen nog niet wist dat je de input/source van de TV er ook mee kon bedienen. Alleen ben ik niet zo onder de indruk van de bouwkwaliteit. Verdeeld over de twee boxen hebben we nu 4 afstandsbedieningen versleten. De huidige twee zijn dus nummer 5 en 6. Dit over een periode van pak hem beet twee jaar.

3) Sinds de ontdekking van de de input knop op de Entone afstandbediening gebruiken we eigenlijk geen andere afstandsbedieningen meer. Heel soms komt het voor dat ik de helderheid op de TV ophoog als de zon te fel schijnt, maar hier in Nederland gebeurd dat niet zo vaak. 😁

4) Drie dingen die ik zou willen toevoegen of aanpassen, hmm... Ten eerste zou ik de bouwkwaliteit iets verhogen: momenteel gaat de afstandsbediening snel stuk en voelt hij goedkoop aan. Als tweede zou ik de input/source knop een prominente plek geven, ergens bovenin bij de aan- en uitknoppen. Of op z'n minst het bestaan van de knop adverteren en uitleggen hoe je deze in gebruik neemt. Het derde ding dat ik zou aanpassen, zou waarschijnlijk het groeperen van de knoppen die de interactiviteit besturen. De knoppen om door te spoelen staan nu iets ver van de pauze/play-, stop- en opnameknop.

5) De drie huidige functies waar ik niet zonder kan zijn op de eerste plek de gids (guide): traditioneel zappen is zóóoo 2011. Als tweede de knoppen om aan/uit, het volume en de input/source van de TV te bedienen, zodat je in de meeste gevallen nog maar één afstandsbediening nodig hebt. En als laatste de menuknop en navigatietoetsen. Deze gebruik je toch wel iedere keer denk ik.
Reputatie 4
Badge +2
1. Entone Kamai 510b
2. Matig. Voorheen de afstandsbediening van de Amino A140 en die was gewoon logisch ingedeeld met de cijfertoetsen bovenaan ipv onderaan. Daarnaast vreet hij batterijen, nog nooit zo vaak batterijen moeten vervangen van een afstandsbediening. Teletekst kan ook alleen uit via de exit knop ipv txt.
3. Van de tv om andere beeldinstellingen te kiezen
4. Cijfertoetsen bovenin, knop voor On Demand (net als op de Amino), knop om in de gids een hele pagina vooruit te kunnen (dus per zes zenders) ipv elke zender langs te moeten. Zal ook een stuk schelen voor het batterijverbruik.
5. 'STB' 😉
Reputatie 3
Badge +2
1) Welke TV Box(en) heb je op dit moment thuis?
2 x Entone Kamai
2) Hoe bevalt de huidige TV Box afstandsbediening?
Beneden wordt niet gebruikt, slaapkamer/boven hapert - uitzetten van de box werkt bijvoorbeeld niet (meer) (ja, ik kan die van beneden pakken, maar dan moet ik daar de andere TV weer in programmeren... Gedoe...)
3) Gebruik je naast de TV Box afstandsbediening ook nog andere afstandsbedieningen?
Beneden : Harmony Hub via Echo Dot ('Alexa, turn on TV' of 'Alexa tell Harmony to turn on Discovery'). Boven de TV afstandbediening, voornamelijk om de sleeptimer aan te zetten.
4) Als je drie dingen direct zou mogen toevoegen of veranderen aan je huidige TV Box afstandsbediening, welke zouden dat zijn?
Paar programmeerbare knoppen zou handig zijn (voor de TV boven-sleeptimer)
5) Wat zijn de drie functies van je huidige TV Box afstandsbediening waar je niet zonder kan?
TV-on/off, TV volume, kanaalkeuze. (en Guide)
Reputatie 4
Badge +2
1. Entone Kamai 510b
4. Cijfertoetsen bovenin, knop voor On Demand (net als op de Amino), knop om in de gids een hele pagina vooruit te kunnen (dus per zes zenders) ipv elke zender langs te moeten. Zal ook een stuk schelen voor het batterijverbruik.

Cijfertoetsen hoeven niet per se bovenin maar wel hoger zodat je geen slangenmensachtige capriolen hoeft uit te voeren met je duim om een kanaal te kiezen. En een knop direkt naar de Instellingen zou ook wel handig zijn (ook weer 'net als op die van de Amino').
Reputatie 1

1) Welke TV Box(en) heb je op dit moment thuis?

Ik heb één standaard tv-box, zonder opneemfunctionaliteit.


2) Hoe bevalt de huidige TV Box afstandsbediening?

Prima


3) Gebruik je naast de TV Box afstandsbediening ook nog andere afstandsbedieningen?

Ja, te weten:
- afstandsbediening voor tv (voor schakelen tussen HDMI-kanalen)
- afstandsbediening voor 4e generatie Apple TV.


4) Als je drie dingen direct zou mogen toevoegen of veranderen aan je huidige TV Box afstandsbediening, welke zouden dat zijn?

Mogelijkheid om tussen HDMI-kanalen te switchen


5) Wat zijn de drie functies van je huidige TV Box afstandsbediening waar je niet zonder kan?

Geluid stilzetten, gidsfunctie en zapfunctie.
Bedankt allemaal voor jullie waardevolle reacties. We zullen jullie informatie meenemen in het verdere keuzeproces voor de afstandbediening. Hier kan ik nog weinig over kwijt helaas 🙂

De afgelopen twee weken heb ik met veel interesse jullie reacties gelezen. Deze bevestigde soms onze aannames(wisselen tussen radio en tv is op dit moment lastig) en helpen ons beter onderbouwde keuzes te maken.
Reputatie 7
Badge +10
Hallo Skid, vergeet ook niet op bij de nieuwe ab de netflix knop mee te nemen 😎
@Hidden.nld

Ik zou persoonlijk een rijtje programmeerbare knoppen meer op prijs stellen. Je kunt dan zelf bijvoorbeeld een Radio, Netflix of Instellingen knop maken.
Ik mis en knop om makelijk te switchen tussen de favorieten
Reputatie 2
Zijn de nieuwe serie afstandsbedieningen echt het felle roze geworden, of zijn dat dummpies in de winkel. Als dat echte zijn ben ik erg blij dat ik er nog een heb uit het Vodafone tijdperk
StefanT,

Is de lay-out van deze afstandsbedieningen in de winkel hetzelfde als de huidige "Vodafone" afstandsbediening? Heb je er toevallig een foto van gemaakt?
Reputatie 3
Badge +2

1) Welke TV Box(en) heb je op dit moment thuis?
Entone Kamai
2) Hoe bevalt de huidige TV Box afstandsbediening?
Het gaat
3) Gebruik je naast de TV Box afstandsbediening ook nog andere afstandsbedieningen?
Ja, die van de televisie om de geavanceerdere functies te gebruiken
4) Als je drie dingen direct zou mogen toevoegen of veranderen aan je huidige TV Box afstandsbediening, welke zouden dat zijn?
1] een directe radio/tv knop
2] dat je de TV gids ook vanuit de radio functie kan bekijken
3] dat je de favorieten ook in de radio kan gebruiken
5) Wat zijn de drie functies van je huidige TV Box afstandsbediening waar je niet zonder kan?
1] Volume???
2] Gids???
3] ???
Reputatie 6
Badge +6
Ik ben niet echt tevreden over de meegeleverde afstandsbediening van de entone stb. Hij is enorm klein en reageert op de kleinste aanraking. Tevens werkt de Source knop niet op de meeste televisies. Het lijkt me beter om een afstandsbediening te ontwerpen die lijkt op de afstandsbediening van de Amino die geleverd word bij een glasvezel aansluiting
Reputatie 2
Hmm.. Dit is al een wat ouder draadje. Al 5 maanden geen reactie meer, van zowel klanten als van TMT zelf. Dus zelfs na alle reacties die al voorbij gekomen zijn in dit en andere draadjes heeft TMT nog niet besloten om daadwerkelijk iets te gaan doen. Goeie actie van TS natuurlijk, maar is hij niet van hogerhand teruggefloten?

Hieronder mijn antwoorden:
1) Welke TV Box(en) heb je op dit moment thuis?
2 x Entone Kamai 510b
2) Hoe bevalt de huidige TV Box afstandsbediening?
Beneden: Bronkeuze werkt niet op mijn tv, dus ik was al dolblij dat ik mij Logitech Harmony One bij
voorbaat al had geconfigureerd voor gebruikt met Vodafone (en nu T-mobile) -Thuis
Boven: Een TV met ingebouwde DVD-speler. Daar kan die AB al helemaal niet mee overweg. Hier heeft
een Logitech Harmony 300 mij uit de brand geholpen.
3) Gebruik je naast de TV Box afstandsbediening ook nog andere afstandsbedieningen?
Zie vorige vraag
4) Als je drie dingen direct zou mogen toevoegen of veranderen aan je huidige TV Box afstandsbediening, welke zouden dat zijn?
 • Een harde knop om te wisselen tussen tv en radio. Die word hardwarematig namelijk wel ondersteund, maar is in de firmware oko niet terug te vinden. Dan kan ik hem ook gebruiken op mijn Harmony.
 • 4e digit toevoegen aan kanaalkeuze.
5) Wat zijn de drie functies van je huidige TV Box afstandsbediening waar je niet zonder kan?
Zoals al gezegd gebruik ik een Logitech Harmony. Ik wil namelijk al mijn apparaten met 1 AB kunnen
bedienen. Dus TV, STB, Receiver, Blu-Ray en HTPC.

Als ik zelf suggesties moet doen voor een AB word het gehele pakket onbetaalbaar. Ik zweer namelijk bij Logitech, en bevind me daarmee waarschijnlijk in een uitzonderingspositie en dat realiseer ik me. De meesten zullen prima geholpen zijn met jullie eigen AB.
Reputatie 2
Waarom levert T-mobile niet standaard een logitech harmony mee. Ben je 1 keer van het gezeur af.
Voor degene die m zelf via de app kunnen instellen, gewoon opsturen.
Voor degene die dat te moeilijk vinden, type nummer van de tv en/of versterker mee geven. En voila. Iedereen blij.

Mijn ervaring met de AB is ook suboptimaal.

1) Welke TV Box(en) heb je op dit moment thuis?
Entone Amulet 515

2) Hoe bevalt de huidige TV Box afstandsbediening?

 • Bronkeuze werkt, maar niet zoals ik het wil zien. Zo kan ik maar 1 richting door alle sources scrollen voor ik bij de juiste ben.
 • Ik mis een knop voor uitzending gemist. Die niet direct naar uitzending gaat van de zender, maar naar de overall view van alle zenders.
 • De onderkant van de AB is veel te rond. Valt steeds van de bank. Ligt ook niet lekker in de hand.
3) Gebruik je naast de TV Box afstandsbediening ook nog andere afstandsbedieningen?
 • Ja. Voor de versterker en tv.
4) Als je drie dingen direct zou mogen toevoegen of veranderen aan je huidige TV Box afstandsbediening, welke zouden dat zijn?
 • Een knop om te wisselen tussen tv en radio.
 • Knop voor OnDemand diensten.
 • Netflix knop als dit ooit nog gaat komen.
 • pijltjes en OK toetsen die ook op de tv reageren en niet alleen op de STB. missc
 • 4e digit toevoegen aan kanaalkeuze.
5) Wat zijn de drie functies van je huidige TV Box afstandsbediening waar je niet zonder kan?
Zie inleiding.
Reputatie 2
@martva

Hahaha... 2 zielen 1 gedachte. Ik wou alleen niet hardop zeggen dat ze standaard een harmony mee leveren. Dat word echt te duur. zelfs als je die in bulk inkoop zijn die vele malen duurder dan de AB die nu meegeleverd word. Ik denk aan een factor 30-50 makkelijk.

Over het instellen ben ik het niet helemaal met je eens. De basis stelt zich inderdaad heel makkelijk in, maar uit ervaring weet ik dat er heel veel finetunen bij komt kijken. Dus door TMT in laten stellen is in mijn beleving geen optie. Daarbij wat doe je als je een nieuwe tv koopt? Harmony opsturen om alles aan te laten passen, en dan 2 weken later terug te krijgen?
Reputatie 2
Als ik naar KPN kijk, kost een vervangende AB €20. Als ik er vanuit ga dat die van TMT rond dezelfde prijs liggen. De goedkoopste Logitech is €35,-. Ja het is duurder, maar je krijgt er veel meer voor terug. Ik wil 'm desnoods in ruil voor de oude met bijbetaling ook geleverd krijgen. Alles beter dan de huidige.

Reageer